5 acțiuni pe care oamenii fericiţi le evită și nu le fac niciodată

 

Fericirea nu este una dintre acele stări pe care poţi pur și simplu să o amâni pe mai târziu. Este ceva important ce creezi în prezent dacă vrei să te bucuri de ea în viitor. Tocmai de aceea, oamenii fericiţi îşi petrec timpul fiind profund recunoscători lui Dumnezeu pentru ceea ce au, privesc situațiile cu optimism, sunt mereu înţelegători cu oamenii din jurul lor, construiesc relaţii împlinitoare, frumoase, îşi dedică timpul unor obiective ce au o semnificaţie benefică profundă în viaţa lor, se simt foarte bine în timp ce observă cu atenție lucrurile simple minunate din jur etc.

Pe lângă toate acestea, sunt câteva acțiuni pe care oamenii fericiţi nu la fac niciodată:

1. Evită să trăiască din nou și din nou în evenimentele nefaste, dureroase din trecut

Fă ca astăzi să fie ziua în care laşi deoparte toate gândurile chinuitoare legate de diferite situaţii din trecut care-ţi mai bântuie mintea din când în când. Ceea ce s-a petrecut cândva în trecut reprezintă doar un capitol din viaţa ta. Nu-i nevoie ca acum să închizi cartea de tot, ci doar să mai dai o pagină.

Cu toţii am trecut prin situaţii în care am fost răniţi de deciziile pe care le-am luat sau de deciziile pe care le-au luat alţii. Chiar dacă am putea spune că durerea prin care am trecut a fost ceva normal, sunt situații în care aceasta rămâne cu noi mult prea mult timp. Aceste resentimente ne fac să retrăim aceeaşi durere iar şi iar şi poţi ajunge să întâmpini reale dificultăţi atunci când vrei să laşi deoparte aceste trăiri.

Care-i soluţia? Să ierţi. Acest act îţi va permite să îţi concentrezi atenţia pe prezent pentru viitor fără să te mai lupţi cu trecutul. Pentru a înţelege infinitatea de opţiuni pe care le ai în timp ce mergi înainte, mai întâi învaţă să ierţi tot ceea ce a fost. Fără să ierţi pe deplin, rănile pe care l-ai dobândit nu se pot vindeca şi nu vei putea să te dezvolţi. Asta nu înseamnă că vei şterge cu buretele ce a fost sau că vei uita ceea ce a fost. Înseamnă că renunţi la resentimente şi durere, în timp ce alegi în mod conştient să înveţi din acele evenimente şi să mergi mai departe în călătoria ta prin viaţă.

2. Nu petrec perioade lungi de timp în medii toxice sau nocive, pentru a nu fi afectați de ele

Poate fi destul de dificil să faci alegeri bune pentru tine dacă eşti într-un mediu care te împiedică să faci aceasta uşor, natural şi într-un mod plăcut. Aşa că alege să-ţi protejezi mintea şi inima limitându-ţi timpul pe care-l petreci cu oamenii care exercită influențe nefaste şi în mediile în care se află aceştia.

Atunci când alte persoane te invită şi te încurajează să te comporţi ca o victimă, atunci când, de exemplu, se plâng şi se vaită de cât de nedreaptă este viaţa, te invită să le aprobi comportamentul şi să participi la nemulţumirile prin care trec, asta înseamnă că a sosit momentul să pleci de acolo. Dacă intri în acel joc al viziunilor nefaste, este garantat că vei avea de pierdut.

Chiar şi atunci când eşti singur, caută să-ţi creezi un cadru mental benefic. Setează-ţi ca obiectiv să renunţi la toate acele gânduri care te trag în jos sau începe mai întâi cu câteva care ţi-au creat necazuri până acum şi observă ce anume se transformă în viaţa ta. Nu ai nevoie de gândurile nefaste, perturbatoare şi acestea nu-ţi folosesc la nimic. Nu ajută să rezolvi nimic şi cu timpul au ajuns să-ţi creeze un sine fals care suferă fără niciun motiv.

3. Nu-şi bagă deloc nasul în treburile altor oameni spre a nu-și risipi aiurea timpul prețios și energia

Evită să-ţi mai ocupi mintea cu acțiunile pe care le fac alţi oameni, unde sunt acum şi ceea ce au în viaţa lor. Nu există persoană care să o ducă mai bine decât tine pentru că nimeni nu trece prin experienţele prin care treci tu. Tu ai propria cale pe care o parcurgi. Câteodată apare o luptă în interiorul nostru pentru că ne comparăm circumstanţele prin care trecem cu vieţile aparent fabuloase pe care ceilalţi şi le fac publice pe diverse reţele sociale. Ascultăm şi luăm în serios acest zgomot al lumii care vine din exterior, în loc să trăim în acord cu ceea ce simţim că suntem. Aşa că opreşte-te din a te mai compara cu ceilalţi! Ascultă-ţi propria voce interioară şi ocupă-ţi mintea cu ceea ce te privește direct.

F2

Dedică timp în fiecare zi dorinţelor şi obiectivelor tale cele mai importante. Lasă deoparte orice frică chiar dacă ai de parcurs acest drum în singurătate şi nu-ţi fie teamă să te bucuri de această călătorie. Evită să laşi tendințele nefaste, pesimiste, ignoranţa sau atitudinea cuiva să te oprească din a fi cea mai bună variantă a ta. Pentru că atunci când îţi dedici timpul şi energia unor aspecte care au o anumită semnificaţie pentru tine şi care-ţi oferă satisfacţie pe termen lung, atunci eşti de neclintit orice s-ar petrece.

4. Fericirea lor se bazează pe o energie tainică sublimă nesfârșită ce le vine în valuri de la Dumnezeu și cu unele excepții fericirea lor nu vine de la alţi oameni sau de la evenimente exterioare

Când îţi dai seama că nu eşti fericit, înseamnă că te afli în spaţiul dintre ceea ce ai acum şi ceea ce crezi că ai nevoie. Adevărul este că nu ai nevoie să mai achiziţionezi ceva pentru a fi mulţumit de ceea ce deja ai. Nu avem nevoie de permisiunea nimănui pentru a fi fericiţi. Viaţa ta este frumoasă nu pentru că altcineva spune că este, sau pentru că tocmai ţi-ai cumpărat ceva nou, ci pentru că alegi să o vezi în modul acesta. Nu-ţi lăsa starea de fericire să depindă de evenimente exterioare. Aceasta este mereu o chestiune de alegere ce depinde de tine.

Din momentul în care eviţi să-i mai faci pe cei din jur sau conjuncturile exterioare responsabile pentru fericirea ta, din acel moment vei fi mai fericit. Dacă nu eşti fericit, nu este vina altcuiva. Asumă-ţi responsabilitatea pentru starea ta de bine şi aproape instant vei dobândi abilitatea de a fi mai fericit. Nu mai încerca degeaba să tot creezi condiţii „speciale” care te vor face fericit. Când alegi să apreciezi frumuseţea momentului prezent, condiţiile potrivite vor începe să apară astfel încât să te susţină în ceea ce faci.

O foarte mare parte din fericirea sau nefericirea ta depinde de modul în care interpretezi situaţia în care te afli şi nu depinde de situaţia însăşi. Chiar dacă circumstanţele nu sunt aliniate într-un mod perfect acum, gândeşte-te la toate aspectele frumoase care încă există și la toate lucrurile frumoase care se află în jurul tău. Un motiv foarte bun pentru care să zâmbeşti se află doar la un gând distanţă. Alege în mod conştient să accesezi acel gând oricând doreşti.

5. Ei nu caută deloc validare sau aprobare din partea celorlalţi

Când eşti determinat să fii tu însuţi fără să te compari sau să concurezi cu cineva doar pentru a-i impresiona pe cei din jur, multe persoane cu care merită să-ţi petreci timpul te vor respecta. Este important să-ţi răspunzi la două întrebări:

1. Care-i modalitatea prin care îi laşi pe cei din jur să definească felul în care ar fi bine să fii?
2. Care sunt acele acțiuni pe care le-ai face diferit dacă ai şti că nimeni nu te va judeca?

Dacă te gândeşti bine, nicio persoană nu are dreptul să te judece sau să te condamne pentru ceea ce faci. Sunt oameni care spun că au auzit de unele aspecte ce sunt asemănătoare cu ale tale şi care consideră că te cunosc, însă ei nu pot simţi toate cele prin care ai trecut, pentru că nu au trăit evenimentele aşa cum ai făcut-o tu.

Cei care te acceptă exact aşa cum eşti sunt oamenii pe care-i poţi numi prieteni. Pe cei înțelepți care nu te acceptă aşa cum eşti îi poţi numi profesori de la care ai putea să ai ceva de învăţat. Indiferent de ceea ce cred ceilalţi că eşti sau că nu eşti, nu este problema ta, este problema lor. Ceea ce crezi tu că eşti şi ceea ce decizi să devii, asta este de fapt problema ta.

Citiți și:

Călătorie spre fericire (I) – Ce este fericirea?

Îngerii fericirii

Câteva sfaturi simple şi de bun-simţ pentru a fi mai mereu fericiţi (I)


 

yogaesoteric
25 iulie 2019

 

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More