Statuile din marmură albă sunt rasiste

 

O profesoară de la Universitatea din Iowa a scris un articol în care arată că „marmura albă” a operelor de artă alimentează „supremaţia albilor”.

Profesoara Sarah Bond încearcă să demonstreze într-un articol publicat în Hyperallergic că „numeroase statui, basoreliefuri şi sarcofage din operele de artă create în lumea antică occidentală au fost iniţial pictate”.
Ea susţine că prezentarea operelor de artă antice nevopsite, astfel încât să se vadă marmura albă, „este o construcţie periculoasă”: echivalarea marmurei albe cu frumuseţea „alimentează ideile despre supremaţia albilor”.

Bond pretinde ca toate aceste lucrări să fie vopsite la loc, aşa cum au fost la crearea lor şi subliniază că „majoritatea muzeelor şi manualelor de istorie a artei continuă să afişeze o tonalitate albă”, care are un „impact asupra modului în care noi percepem lumea antică”.


Citiţi şi:

Puncte noi de vedere. Resurecția albilor în Statele Unite. Albii vor egalitate cu negrii și cu homosexualii

Două dintre cele mai cunoscute opere literare din lume au fost interzise zice-se din cauza limbajului rasist folosit de anumite personaje
 

yogaesoteric
9 noiembrie 2017

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More