Steaua Centaurului din salamul spaniol, cea mai apropiată de Soare. Să avem încredere în știință și mai ales în specialiști!

Un reputat fizician francez a pozat o felie de salam și a declarat că este o stea. Fizicianul a postat pe Twitter fotografia și a susținut că este vorba despre o imagine a unei stele îndepărtate realizată de telescopul spațial James Webb.

Étienne Klein, un fizician celebru și director al Comisiei pentru energii alternative și energie atomică din Franța, a distribuit pe Twitter imaginea unei felii de cârnat spaniol picant chorizo, invocând „nivelul de detaliu” la care s-a ajuns.

Imagine a lui Proxima Centauri, cea mai apropiată stea de Soare, situată la 4,2 ani lumină de noi. A fost realizată de către telescopul spațial James Webb. Acest nivel de detaliu… O nouă lume este dezvăluită în fiecare zi”, a transmis el duminică celor peste 91.000 de urmăritori ai săi.

După ce s-a confruntat cu reacții nefavorabile din partea unor utilizatori, el a scris: „Având în vedere anumite comentarii, mă simt obligat să precizez că acest tweet care prezintă o presupusă imagine a lui Proxima Centauri a fost o glumă. Să învățăm să ne ferim atât de argumentele venite din poziții de autoritate, cât și de elocvența spontană a anumitor imagini”.

Specialistul a absolvit École Centrale Paris, deține un DEA în fizică teoretică și un doctorat. Mesajul său care a declanșat polemica, mai jos:

Citiți și:
Pretinsa călătorie pe Lună a misiunilor Apollo
Reprezentarea microcosmosului covid

 

yogaesoteric
21 octombrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More