Știați că puteți fi o stație electrică? Trupul uman pe post de generator

 

Cercetătorii din Elveția, folosind efectul piezoelectric, au descoperit o metodă sofisticată de folosire a trupului uman pentru a produce energie.

Echipa de la Institutul de Cercetare Helvetic „Empaˮ a elaborat, în premieră absolută, un material care face posibilă generarea de curent ca urmare a mișcărilor trupului uman. Materialul, o peliculă elastică specială din silicon și nanoparticule, datorită efectului piezoelectric, este în măsură să producă electricitate în timpul flexiunilor.

Savanții au deja mai multe idei de utilizare a inovației. „Acest material va putea fi folosit, de exemplu, ca implant în zona inimii pentru a alimenta stimulatorul activității cardiace”, specifică Dorina Opriş, directoare de proiect.

Totodată este de reținut că, deocamdată, pelicula cu efect piezoelectric nu poate fi produsă pe bandă rulantă, ci numai în condiții de laborator.


Citiţi şi:
Curiozităţi despre trupul uman
Prana – forţa universală a vieţii

 

yogaesoteric
22 mai 2019

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More