Ştiri şocante despre SUA

Chinezii au ridicat pretenţii către… SUA!


Dacă până nu demult autorităţile chineze s-au arătat interesate de teritorii în zona Tibetului, în sudul Asiei, în Marea Chinei, dar şi faţă de anumite zone din extremul Orient aparținând Federaţiei Ruse – despre care, de altfel, chiar a purtat discuţii la nivel oficial –, iată că Beijingul ar vrea să  se extindă și pe continentul nord american!

Potrivit site-ului independent de știri WND, încă din 2009 autoritățile de la Beijing au înaintat Statelor Unite ale Americii o propunere de a converti peste 1000 de miliarde de dolari din datoria pe care acestea o au față de China, în acțiuni. Înțelegerea s-ar fi derulat în secret, astfel încât China ar fi ajuns să deţină afaceri importante în SUA, porţiuni din infrastructura SUA şi … terenuri de mare valoare, toate cu o garanție din partea guvernului SUA împotriva pierderii.
 

 

Yu Qiao, profesor de economie la Şcoala de Politici Publice şi Management de la Universitatea Tsighua din Beijing, a propus, în 2009, un plan cu patru etape prin care guvernul SUA urma să garanteze investițiile străine în Statele Unite.
„Ideea de bază este de a transforma economiile țărilor din Asia, ale Chinei în special, în interesele reale de afaceri, mai degrabă decât de a le utiliza pentru a sprijini hiper-consumul în SUA”, menționează Yu Qiao, reflectând teme aduse în discuție de oficialii guvernului chinez.

Autorităţile americane au negat în mod repetat că au existat asemenea propuneri, însă au ieșit la iveală informaţii sigure, după cum afirmă WND, conform cărora Bank of China, banca centrală a Chinei, a continuat planul de a converti datoria SUA în acțiuni deținute de China în SUA, în diferite afaceri din diverse sectoare ale economiei. Administrația Obama, în cadrul planului, ar urma să acorde o garanție financiară ca stimulent pentru China pentru a converti datoria SUA în investiții cu capital chinez direct. China va avea dreptul de proprietate asupra societăților de succes din SUA, asupra proiectelor de infrastructură cu potențial profitabil și asupra proprietăţilor imobiliare de mare valoare din SUA, adaugă WND.

În ritmul în care datoria SUA crește de la an la an, unii analiști s-au întrebat dacă nu cumva ar trebui să ne pregătim pe viitor pentru apariția „United States of China”! Dacă este greu de crezut că SUA va ceda vreo fărâmă din teritoriile sale, din punct de vedere al cedării de control economic asupra unor zone totul este posibil, în situația în care economia americană este în cădere liberă și SUA se vede tot mai strânsă cu ușa.

Citiți și:

Actualitatea în SUA: se prefigurează o vară frământată, cu mişcări sociale violente

Un proces de mii de miliarde de dolari deschis în SUA ar putea pune capăt tiraniei financiare (1)

yogaesoteric
22 iulie 2015


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More