Străbate Germania deghizat în Adolf Hitler

Filmul Look Who’s Back reprezintă o adaptare cinematografică a unui volum de satiră scris de Timur Vermes, care s-a vândut în peste un milion de exemplare. În acea carte, Hitler se trezeşte în zilele noastre, devine o celebritate şi intră din nou în politică, informează Reuters.

Regizorul şi actorul principal din film spun că perioada de timp pe care au petrecut-o străbătând Germania, filmând acele imagini ce au fost incluse în peliculă, le-a deschis ochii şi au asistat la o modificare către politica de dreapta a atitudinii oamenilor.

,,Cum se poate ca atât de mulţi oameni să reacţioneze pozitiv la Hitler, să îl accepte?”, s-a întrebat regizorul David Wnendt pentru postul german de televiziune ARD.

Acest film îl arată pe actorul Oliver Masucci deghizat în Hitler, inclusiv cu celebra mustaţă, plimbându-se printr-o mulţime de oameni zâmbitori, strângându-le mâinile, pozându-se alături de pompieri şi chiar mângâind câini, capre şi alte animale de companie.

„Oamenii au uitat foarte repede că erau filmaţi şi au început să vorbească cu personajul, să se deschidă în faţa lui”, a mai spus Oliver Masucci.

Filmările au avut loc cu puţin timp înainte de apariţia mişcării antiislamiste PEGIDA, cu centrul în partea estică a oraşului Dresda, care a atras zeci de mii de simpatizanţi la marşurile şi protestele sale.
 
,,Nu ne-a surprins că oamenii au ieşit în stradă. Clasa de mijloc s-a orientat către dreapta – am surprins asta pe cameră”, a remarcat Masucci.

Succesul de care s-a bucurat cartea şi interesul publicului faţă de acest film reflectă fascinaţia germanilor faţă de cel mai întunecat capitol din istoria lor, chiar şi la 70 de ani după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial şi după Holocaust.

Citiţi şi:
Ascensiunea la putere a lui Hitler nu a fost o întâmplare, el a fost finanțat de către Federal Reserve și Bank of England
Este șocant dar adevărat: Naziștii și masonii, «părinții» Uniunii Europene (I)

yogaesoteric
14 ianuarie 2018

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More