Studiu. Cercetătorii au descoperit cât putem trăi. Cine este miliardarul care vrea să descopere secretul nemuririi

Un studiu şi-a propus să stabilească dacă există o limită superioară a duratei de viață a oamenilor și care ar fi aceasta.

Cercetătorii au analizat durata de viață a peste 3.800 de „semisupercentenari” italieni, care au reușit să depășească vârsta de 105 ani, şi a peste 9.800 de persoane care au atins aceeași vârstă în Franța.

Aceștia au ajuns la concluzia că, după vârsta de 110 ani, șansele de a rămâne în viață sunt de aproximativ 50/50. Aceasta înseamnă că fiecare an după cea de-a 110-a aniversare a cuiva este ca un joc de noroc.

Având în vedere că speranța de viață va continua să crească de-a lungul anilor, datorită îmbunătățirilor în domeniul sănătății şi al stilului de viață, autorii studiului spun că oamenii ar putea ajunge la 130 de ani în acest secol, potrivit DailyMail.

Dr. Léo Belzile, statisticianul care a condus studiul de la HEC Business School din Montreal, a declarat că „pe măsură ce populaţia mondială continuă să crească, tot mai multe persoane ajung la 100 de ani şi tot mai multe la 110 ani”.

Există o limită superioară a duratei de viață

Studiul, publicat în revista Royal Society Open Scenice, şi-a propus să stabilească dacă există o limită superioară a duratei de viață a oamenilor.

Dacă ar exista o astfel de vârstă limită, dincolo de care nimeni nu ar mai putea supraviețui, este de așteptat ca, din punct de vedere statistic, un grup de oameni să moară în jurul acestei vârste.

La vârsta de 108 ani, cercetătorii au constatat că șansele de a rămâne în viață au început să se stabilizeze, ajungând la aproximativ 50/50.

Rezultatele ar putea avea implicații pentru persoanele super-bogate, cum ar fi fondatorul Amazon, Jeff Bezos, care se pare că investește în tehnologia de inversare a vârstei.

Unele animale, cum ar fi scoicile, nu îmbătrânesc deloc, iar aflarea motivelor este unul dintre principalele obiective ale gerontologiei.

O înțelegere empirică solidă a atingerii unor vârste extrem de înaintate este importantă ca bază pentru cercetările care vizează găsirea unui remediu pentru îmbătrânire”, scriu cercetătorii.

În Anglia şi Țara Galilor, au existat doar 157 de supercentenari, cu vârsta de peste 110 ani, între 1968 şi 2017.

Cine a fost cea mai longevivă persoană din toate timpurile

În prezent, cea mai bătrână persoană din lume şi a treia cea mai longevivă din toate timpurile este Kane Tanaka, în vârstă de 119 ani, din Japonia.

Japonezii au cea mai mare speranță de viață din lume, atribuită de experți unei diete bogate în pește şi sărace în acizi saturați şi unui serviciu de sănătate bun.

Cine este miliardarul care investește masiv în secretul nemuririi

Jeff Bezos, creatorul cele mai mari companii din lume, Amazon, este unul dintre miliardarii din domeniul tehnologiei care investesc sume uriașe de bani în tehnologii menite să încetinească sau să oprească procesul de îmbătrânire sau chiar să permită nemurirea.

Acesta vrea să găsească o modalitate de a expulza din organism celulele senescente, care se acumulează în timp şi care provoacă, printre altele, degenerescență maculară şi artrită.

Un studiu efectuat pe șoareci sugerează că eliminarea acestor celule „poate preveni sau întârzia disfuncțiile tisulare şi poate prelungi durata de viață.

Citiți și:
O bătrâneţe sănătoasă se construiește cu decenii bune înainte
Ovidiu Bojor: «Cred în tinereţe fără bătrâneţe şi în viaţa fără de moarte»
Dacă învățați să vă mirați, bătrâneţea se anulează!

 

yogaesoteric
14 februarie 2022

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More