Studiu: Consumul de ceai negru ajută la creșterea longevității
O ceașcă de ceai cald este perfectă pentru o noapte rece. Potrivit unui studiu, consumul a cel puțin două cești de ceai negru pe zi vă poate ajuta, de asemenea, să trăiți mai mult.
Detaliile studiului au fost publicate în revista Annals of Internal Medicine.
Compușii benefici din ceaiul negru
Pentru studiu, cercetătorii au lucrat cu aproape 500.000 de bărbați și femei care au participat la U.K. Biobank. Participanții aveau între 40 și 69 de ani, iar 89% dintre ei au declarat că beau ceai negru.
Cercetătorii au raportat că, în comparație cu cei care nu au băut ceai, voluntarii care au băut două sau mai multe cești pe zi și-au redus riscul de a muri cu nouă până la 13 procente. De asemenea, nu a fost nicio diferență dacă au adăugat lapte și zahăr la ceai sau dacă au băut și cafea.
Maki Inoue-Choi, cercetătorul principal al studiului, a declarat că, deși rezultatele lor pot oferi liniște celor care beau ceai, ele nu indică faptul că oamenii ar fi necesar să se forțeze să bea ceai sau să își mărească consumul de ceai pentru a obține beneficii pentru sănătate.
În timp ce studiul nu poate dovedi că ceaiul singur a fost responsabil pentru beneficiile de longevitate observate, ceaiul este totuși o băutură sănătoasă care conține compuși benefici care pot reduce inflamația. Printre aceștia se numără polifenolii și flavonoidele, în special catechinele, toți aceștia fiind antioxidanți puternici care ajută la protejarea împotriva cancerului, a bolilor cardiovasculare și a altor afecțiuni.
„Dacă beți deja o ceașcă pe zi, cred că este bine”, a conchis Inoue-Choi. (
Consumul de ceai ajută la reducerea riscului de a muri din cauza bolilor cardiovasculare
Cercetătorii au raportat, de asemenea, că ceaiul a redus riscul de a muri din cauza bolilor cardiovasculare. Cu toate acestea, Inoue-Choi a spus că nu a redus riscul de deces din cauza cancerului sau a bolilor respiratorii.
Lauri Wright, purtător de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică și profesor asistent la University of South Florida, a declarat că studiul este o confirmare foarte bună a faptului că ceaiul poate face parte dintr-o dietă bună, o dietă sănătoasă. Ceaiul are proprietăți antiinflamatorii puternice care ajută la compensarea inflamației legate de bolile cronice.
Wright, care nu a făcut parte din studiu, a mai spus că, deși ceaiul în sine nu poate contracara efectele unei diete nesănătoase, consumul de ceai negru poate ajuta la creșterea beneficiilor pentru sănătate ale unei diete echilibrate.
„Într-adevăr, este vorba mai mult de întreaga dietă din care face parte ceaiul pentru a ajuta la scăderea inflamației”, a precizat Wright.
Dr. Guy Mintz, director al departamentului de sănătate cardiovasculară și lipidologie de la Northwell Health Sandra Atlas Bass Heart Hospital din Manhasset, New York, a făcut referire la un studiu recent realizat în China care a constatat, de asemenea, beneficiile ceaiului. Cu toate acestea, cercetătorii au investigat efectele ceaiului verde, nu ale ceaiului negru.
Mintz a sfătuit că ceaiul singur nu este un substitut pentru a vă menține tensiunea arterială și colesterolul la un nivel scăzut. „Ceaiul are efecte benefice la nivel cardiovascular și vascular, ca adjuvant la recomandările medicale”, a concluzionat Mintz.
Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului negru susținute științific
Știați că, în afară de apă, ceaiul negru este una dintre cele mai consumate băuturi din lume?
Ceaiul negru provine din planta Camellia sinensis și este adesea amestecat cu alte plante pentru a obține diferite arome, cum ar fi ceaiul chai sau Earl Grey.
Ceaiul negru are proprietăți antioxidante
Ceaiul negru oferă multe beneficii pentru sănătate, deoarece conține antioxidanți și compuși care pot ajuta la reducerea inflamațiilor. Consumul de antioxidanți poate ajuta la eliminarea radicalilor liberi dăunători și la diminuarea deteriorării celulelor din organism. La rândul său, acest aspect poate ajuta la scăderea riscului de boli cronice.
Polifenolii sunt un tip de antioxidanți care se găsesc în anumite alimente și băuturi, cum ar fi ceaiul negru. Grupurile de polifenoli, inclusiv catechinele, teaflavinele și tearubiginele, sunt principalele surse de antioxidanți din ceaiul negru și pot contribui la creșterea bunăstării dumneavoastră generale.
Într-un studiu, cercetătorii au analizat rolul catechinelor din ceaiul oolong asupra greutății trupești și au descoperit că aportul zilnic de catechine din ceai ar putea ajuta la scăderea grăsimii trupești.
Ceaiul negru ajută la stimularea sănătății inimii
Ceaiul negru conține flavonoide, un alt grup de antioxidanți care aduc beneficii pentru sănătatea inimii tale. Acești compuși pot fi găsiți în ceai și în alimente precum fructele, legumele și ciocolata neagră.
Consumul regulat de flavonoide poate ajuta la reducerea multor factori de risc pentru bolile de inimă, cum ar fi tensiunea arterială ridicată, colesterolul ridicat, nivelul ridicat de trigliceride și obezitatea.
Un studiu prospectiv de mare amploare a arătat că persoanele care au băut ceai zilnic au avut un risc redus cu opt procente de boli de inimă și un risc redus cu 10 procente de evenimente cardiace majore, cum ar fi atacul de cord, în comparație cu cei care nu au băut ceai în 12 luni.
Beți cel puțin o ceașcă de ceai negru pentru a încorpora antioxidanți în dieta dumneavoastră și pentru a vă crește longevitatea.
Citiți și:
Ceaiul – adevărată sursă de sănătate şi relaxare
Beneficiile ceaiului alb sub formă de pulbere sau macerat la rece
Consolidaţi-vă sistemul imunitar prin alimentaţie, nu prin medicamente!
yogaesoteric
19 decembrie 2022