Consolidaţi-vă sistemul imunitar prin alimentaţie, nu prin medicamente!

Medicul Doru Laza a făcut, într-un interviu acordat Agerpres, o serie de recomandări privind menținerea sănătății, reamintind rolul esențial al credinței, precum și importanța alimentației sănătoase în viața noastră.

Doru Laza

„În contextul actual, marcat de criza sanitară, primul demers pe care ar fi necesar să-l facă fiecare român ar fi acela de a-şi trezi credinţa. Dacă tot suntem creştini, aşa cum se vede din recensământ, peste 80%, atunci să reînvie credinţa în inima românilor. Pentru că, dacă avem credinţă în inimă, înseamnă imunitate absolută. Trăiţi sănătos! Nu mai mâncaţi prostiile care se vând în supermarketuri. Mergem la ţăranii noştri şi le dăm lor bani. Având credinţă, pe plan psiho-mental, oamenii vor fi echilibraţi, armonioşi, iar pe plan fizic, alimentând trupul cu o hrană sănătoasă, din pământ românesc, nu vom mai avea nevoie de altceva ca să fim sănătoşi”, a declarat medicul Doru Laza.

Formula pe care o recomandă pacienților, dar și tuturor oamenilor, în general, pentru a rămâne sănătoși, este următoarea: „Fără carne, lapte, ouă; zero cafea, tutun, alcool, ciocolată, cacao. De asemenea, zero sare iodată, zero zahăr, zero făină albă, zero ceai negru, zero ceai verde, zero prăjeli, zero produse aditivate”.

„Cu un asemenea regim, goleşti spitalul de bolnavi. Toţi se vindecă. Pentru că hrana naturală, vie, curăţă trupul şi oferă rezistenţă organismului. România are un potenţial de veganism absolut. Ţara noastră este cea mai mare furnizoare de materie primă ecologică din Europa. De ce să nu beneficiem de ea? Valorificaţi repertoriul creaţiei, adică dieta vegană. Consolidaţi-vă sistemul imunitar prin alimentaţie, nu prin medicamente. Mulţi se întreabă ce să-i dea copilului pentru a-i întări imunitatea. Unui copil nu-i poţi întări imunitatea decât cu o atmosferă familială excepţională, de armonie, să simtă copilul că este iubit, să simtă că tati şi mami se preocupă de sănătatea lui oferindu-i alimentele sănătoase, cele mai bune calitativ, pentru că ţara noastră are acest potenţial. Dieta vegană este una salutară şi cu scop profilactic, dar şi terapeutic. Şi aceste aspecte sunt demonstrate”.

Medicul Doru Laza, în vârstă de 65 de ani, este absolvent al UMF Cluj Napoca în 1983, secţia Medicină Generală. S-a specializat în terapii cu remedii naturale şi a vindecat mii de pacienţi prin metodele sale. Autor de cărţi, a susţinut multe conferinţe pe teme de medicină alternativă în ţară şi peste hotare.

Timp de 11 ani, a fost medicul şi directorul clinicii „Eden” din Breaza, Prahova. Recunoscut şi apreciat pe plan internaţional, doctorul Doru Laza a primit, în 2005, pentru renumele adus localităţii, titlul de „cetăţean de onoare” al comunei Breaza.

Trezirea de dimineață

Întrebați cum se face că trăiesc atât de mult, adică peste 100 de ani, longevivii din Valea Cochabamba Ecuador au numit trei caracteristici:

– culcatul devreme
– sculatul devreme
– mâncatul devreme.

Dimineața după ora 5, glandele trupului au cea mai mare concentrație de cortizon, care mobilizează stocul de energie necesar de-a lungul zilei. De aceea sunt atât de vioi cei care se trezesc la ore matinale.

Băutul apei

Cum ne-am trezit este bine să bem apă. De preferință apă de izvor, nu minerală. Și nici sucuri acide sau bere și nici cafea. Din păcate, oamenii nu beau apă. Dacă facem o statistică, descoperim ca numai o mică parte a populației României bea apă dimineața, ceea ce este extrem de grav. A nu bea apă înseamnă a expune organismul la suferințe și boli, cum ar fi: varice, hemoroizi, piatră la rinichi, piatră la vezica biliară, fragilizarea structurilor cartilaginoase, discopatie.

Gimnastica de înviorare

O scurtă gimnastică de înviorare este necesară dimineața, pentru scoaterea organismului din starea de repaus și pregătirea lui pentru activitatea zilnică.

Rugăciunea

Avem datoria să-I mulțumim Domnului Vieții că ne-a protejat în timpul somnului, că ne-am trezit la lumina zilei; să-I mulțumim că mai există soare pe cer, că avem apă de băut, că avem oxigen. Să respirăm, adică, și cu sufletul, după ce am respirat cu trupul în timpul exercițiilor de gimnastică. Rugăciunea fiind respirația sufletului.”

„Micul dejun este necesar să fie o masă care să confere starea de bine pentru mașinăria vie care suntem și să ne ajute ca peste zi să putem depune o activitate intensă, întâi gândind apoi făptuind. Pentru un organism sănătos, masa de dimineață ar fi nevoie să fie cea mai consistentă. Iată propunerea noastră, pe baza conceptelor din Sf. Scriptură: cereale (grâu sau alte semințe încolțite), terci de grâu, ovăz, orz sau hrișcă, coliva de grâu. Să mănânci colivă nu numai la Sf. Toader, ci în fiecare zi. Colivă cu nuci, cu migdale, sau sâmburi de caise, cu semințe sau alune, cu fructe și miere, nu cu zahăr (zahărul este hoțul numărul 1 al calciului). Din când în când, luați și o linguriță de polen. Beți apoi o cană cu lapte de soia. Acesta este un lapte cu zero colesterol și are un aport excepțional de proteine, care favorizează o diminuare a incidenței bolilor cardio-vasculare și a osteoporozei. Adăugați o felie de pâine integrală, cu un gem natural fără zahăr.”

„Vorbind sintetic nu trebuie să ne lăsăm controlați de împrejurări, ci să le controlăm noi pe ele, prin gândirea benefică, păstrând închise robinetele cu adrenalină și cortizon – hormonii stresului. Să nu dăm replici celor care ne jignesc, să răspundem în mod creator la provocările nefaste.”

„Înainte cu o jumătate de oră de masă, să nu uităm să bem apă. Apa nu se bea în timpul mesei și nici imediat după. Și, așa cum spuneam mai devreme, să nu fie minerală, fiindcă împovărează rinichii cu surplusul ei de minerale. Să nu fie nici de la robinet, deoarece e clorinată, iar clorul afectează inima. Acum vă întrebați: ce fel de apă să bem ?

De izvor, mergeți în natură să o luați, sănătatea este o problemă de responsabilitate personală. Dacă nu, veți ajunge să vă pierdeți timpul prin spitale, mai târziu.

Un meniu ideal la prânz constă tot în cereale, fructe, zarzavaturi și nuci. Salatele cu ulei de măsline se recomandă să le mâncăm la început. Nu avem spațiul necesar enumerării tuturor felurilor de mâncare, dar vreau să atrag atenția asupra unor obiceiuri nesănătoase, săritului peste masa de prânz și așa-zisa siestă. Nu vă întindeți în pat după masă! Faceți o plimbare ușoară! Altfel vă treziți cu o hernie hiatală (pătrunderea fundusului gastric prin orificiul esofagian, din abdomen în torace), pregătind terenul pentru un cancer. Deși este singura ființă dotată cu rațiune, omul trăiește cel mai irațional. Societatea românească a ajuns să aibă ore regulate de a lua medicamente, nu mâncare. Oamenii, în mod paradoxal, se abandonează pe ei înșiși.”

„Cina se recomandă să fie esențialmente frugală, alcătuită din crudități: fructe, salate sau sucuri. Eventual, mâncăm budinci de cereale, torturi vegetale. Seara nu se mănâncă niciodată după ora 19. Sunt destui cei care se trezesc mâncând la miezul nopții. Dacă ai ales noaptea pentru a-ți satisface poftele culinare, să știi că ai aruncat o bombă cu explozie întârziată în trupul tău. În acest fel, vei avea parte de un film horror în loc de un somn liniștit. După cină, există atâtea activități utile pe care le putem desfășura, iar intre ele aș aminti studiul Bibliei, care ne-ar face mai deștepți, nu mai proști, cum socotesc unii. O zi perfectă este ziua pe care o începem și o sfârșim cu gândul la Dumnezeu.”

Citiți și:
Semne care arată că organismul tău are nevoie de mai multă apă
Cum să începem fiecare dimineaţă
Rugăciune de dimineaţă şi învăţături

 

yogaesoteric
7 martie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More