Studiu devastator pentru SUA. Tinerii americani iubesc comunismul. „Marxismul nu atacă libertatea omului”

Un grup de studenți din cadrul Universității Columbia din Statele Unite ale Americii a înființat un club comunist. Sondajele cele mai recente ale organizațiilor americane arată cele mai halucinante rezultate! 74% dintre tinerii americani susțin că marxismul nu atacă libertatea omului, iar 49% dintre aceștia susțin doctrina socialistă.

Un grup de studenți din cadrul Universității Columbia din Statele Unite ale Americii a deschis chiar un club în cadrul căruia dezbat ideile politice de stânga. Studenții nu se rezumă, însă, doar la a dezbate astfel de concepte, ci le și promovează.

Doriți să participați la dezbaterile conceptelor de stânga, să vă implicați în acțiuni de întrajutorare și să înțelegeți mai bine teoriile politice de stânga? Alăturați-vă nouă și fiți o parte a mișcării”, se arată într-o postare a paginii clubului „Columbia Communists”, de pe Instagram.

Înființarea Clubului Comunist Columbia nu este deloc surprinzătoare, potrivit unor voci. „Acțiunea aceasta dezvăluie publicului ceva ce noi știm deja, anume că universitatea promovează o ideologie marxistă eșuată. Este cel puțin paradoxal faptul că studenții unei universități de prestigiu, unde sunt acceptați 3% dintre candidați, promovează teoriile comuniste”, susțin republicanii.

Un sondaj realizat în luna septembrie a anului trecut, de către Fundația Memorială a Victimelor Comunismului, o organizație anticomunistă din Statele Unite ale Americii, dezvăluie o creștere surprinzătoare a numărului de tineri americani care susțin doctrina socialistă, potrivit agenției internaționale de știri wsws.org.

La nivelul generației Z, adică a tinerilor născuți între anii 1990-2010, numărul persoanelor cu vârste cuprinse între 16 și 23 de ani care susțin socialismul a crescut, pe parcursul unui singur an, de la un procent de 40%, în anul 2019, la 49% în 2020.

Raportându-ne la toate categoriile de vârstă însă, doctrina socialistă este susținută de 40% dintre americani, față de procentul înregistrat în 2019, de 36%. Numărul americanilor care au o viziune politică de tip capitalist a scăzut cu trei procente, de la 58% (2019) la 55% (2020).

Potrivit sondajului realizat de organizația americană sus-amintită, 60% dintre persoanele din Generația Y, născute între 1980-1990/1995, consideră necesară o schimbare radicală a sistemului economic, departe însă de capitalism, sub care mijloacele de producție sunt proprietate privată. Ei susțin, mai degrabă, socialismul, în cadrul căruia mijloacele de producție sunt proprietate publică.

Datele sondajului sunt grăitoare nu numai în ceea ce privește promovarea unei viziuni socialiste; ele arată, concret, o creștere a interesului față de viziunile marxiste, întrucât aceste idei formează o bază teoretică pentru conturarea unui anumit tip de organizare a societăţii, anume socialismul. 30% dintre tinerii Generației Z consideră că marxismul promovează idei care avantajează societatea. 27% dintre persoanele Generației Y sunt de acord cu această idee.

Mai mult decât atât, 74% dintre tinerii Generației Z și 70% dintre persoanele Generației Y se opun ideii că marxismul ar „suprima libertatea cetățenilor”. Conform raportului organizației americane, peste 26% dintre americani susțin „eliminarea treptată a capitalismului în favoarea unui sistem socialist”, idee cu care rezonează 35% dintre persoanele Generației Y și 31% dintre tinerii Generației Z.

Citiți și:
Victoria neo-marxismului în America? (I)
«Noua ordine mondială» este, de fapt, comunism la scară globală – chiar dacă poartă o mască de umanoid
Noua lume pe care o clădim

 

yogaesoteric
6 decembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More