Cântecul copilului care vrea să se nască

În tribul Himba din Namibia, Africa, data nașterii unui copil este fixată nu în momentul sosirii sale pe lume sau în momentul conceperii sale, ci mult mai devreme: din ziua în care copilul apare în gândul mamei sale.

Când femeia decide că va avea un copil, ea se așază și se odihnește sub un copac și ascultă până când aude cântecul copilului care vrea să se nască. Și după ce a auzit cântecul acestui copil, ea se întoarce la persoana care va deveni tatăl copilului pentru a-l învăța această melodie. Abia apoi vor concepe fizic copilul, îi cântă cântecul și îl invită.

Când mama este însărcinată, ea le va învăța și pe moașe și pe femeile în vârstă din sat cântecul acestui copil. Deci, când se naște copilul, bătrânele și oamenii din jurul lor cântă cântecul său pentru a-l întâmpina.

Cât copilul crește, alți săteni îi află cântecul. Dacă vreodată copilul cade și îl doare, se găsește întotdeauna cineva care îl va ridica și îi va cânta cântecul. La fel, atunci când copilul face ceva uimitor sau trece cu succes prin diferite rituri specifice, oamenii din sat îi cântă cântecul pentru a-l onora.

În trib mai există și o altă ocazie în care sătenii cântă pentru copil. Dacă la un moment dat, pe parcursul vieții, omul comite o crimă absurdă sau un act public reprobabil, atunci el este chemat în centrul satului și în jurul lui se formează un cerc, apoi îi este cântat cântecul său.

Tribul recunoaște că pentru a corecta comportamentul antisocial nu este indicată pedeapsa, ci este mult mai bine ca îndreptarea să se facă prin dragoste și reamintirea personalității veritabile. Când recunoști propria melodie, nu vrei și nu faci nimic care ar putea dăuna altuia.

Iar când, îmbătrânind, acest copil se află la pat, pregătindu-se să moară, toți sătenii îi cunosc cântecul și îl cântă pentru ultima oară.

Citiți și:
Indecenţa care emană frumuseţe
Germania recunoaște genocidul din Namibia și va plăti compensaţii de 1,1 miliarde de euro

 

yogaesoteric
7 decembrie 2021

 

1 Comentariu
  1. Raz spune

    mirific, emotionant 🙂

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More