Studiu israelian: Medicamentul Paxlovid nu oferă niciun beneficiu adulților mai tineri. Nouă lovitură pentru Pfizer

Pastila Paxlovid pentru covid-19 de la Pfizer, administrată președintelui Joe Biden, primei doamne Jill Biden și dr. Anthony Fauci, care au experimentat cu toții cazuri „rare” de revenire a simptomelor bolii după ce au primit-o, oferă „un beneficiu mic sau niciunul pentru adulții mai tineri”, potrivit Washington Post, care citează un studiu israelian publicat în New England Journal of Medicine.

Rezultatele unui studiu israelian în care au fost implicați 109.000 de pacienți vor readuce probabil în atenție întrebările privind utilizarea de către guvernul SUA a Paxlovid, care a devenit tratamentul de bază pentru covid-19, datorită posibilității administrării la domiciliu. Administrația Biden a cheltuit peste 10 miliarde de dolari pentru a cumpăra medicamentul și a-l pune la dispoziție în mii de farmacii prin inițiativa sa privind testarea și tratarea.”

Cercetătorii au descoperit că, în timp ce medicamentul a redus cu aproximativ 75% spitalizările în rândul celor cu vârsta de peste 65 de ani atunci când este luat la scurt timp după infectare, persoanele cu vârsta între 40 și 65 de ani nu au observat niciun beneficiu măsurabil.

Paxlovid va rămâne important pentru persoanele cu cel mai mare risc de a dezvolta covid-19 sever, cum sunt persoanele în vârstă și cei cu sistemul imunitar compromis”, a spus dr. David Boulware, cercetător și medic de la Universitatea din Minnesota. „Dar pentru marea majoritate a americanilor care sunt acum eligibili, chiar nu are prea multe beneficii”, a adăugat medicul, citat de zerohedge.com, care a semnalat apariția studiului.

FDA a autorizat Paxlovid la sfârșitul anului trecut pentru adulții și adolescenții de peste 12 ani considerați cu risc ridicat – incluzând obezi, diabetici și cei cu boli de inimă. Peste 42% dintre adulții din SUA sunt considerați obezi – aproximativ 138 de milioane de oameni, potrivit CDC.

La începutul verii, Pfizer a recunoscut că un studiu independent privitor la Paxlovid nu a demonstrat niciun beneficiu semnificativ la adulții sănătoși – vaccinați sau nu.

Mai puțin de 4 milioane de rețete cu tratamentul de 5 zile au fost prescrise de când acesta a fost autorizat, potrivit datelor federale înregistrate.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Kevin Munoz, a încercat să spele obrazul Pfizer, declarând pentru Washington Post, într-un e-mail, că Paxlovid ajută la reducerea spitalizărilor în cazul persoanelor de peste 50 de ani, conform mai multor studii recente, nerevizuite de colegi experți.

Riscul de apariție a formelor severe de covid este în scădere, iar numărul tot mai mare de dovezi arată că persoanele cu vârste între 50 și 64 de ani pot avea, de asemenea, beneficii din [tratamentul cu] Paxlovid”, a spus Munoz.

Citiți și:
Hidroxiclorochina și ivermectina – tratamente ieftine și eficiente contra virusului covid-19
Un studiu israelian oferă cea mai puternică dovadă de până acum a puterii vitaminei D de a lupta împotriva covid

 

yogaesoteric
22 septembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More