Studiu: sângele vegetarienilor are o eficienţă de opt ori mai mare în uciderea celulelor canceroase

 

În prezent, unul din doi bărbați și una din trei femei din SUA au ajuns să dezvolte tumori canceroase pe parcursul vieții lor. Se estimează că până în anul 2050, numărul cazurilor de cancer se va dubla. Care ar putea fi soluția unei îmbunătățiri a acestei situații dezastruoase? În conformitate cu un studiu științific, s-a constatat că sângele celor care au o alimentație preponderent vegană ucide de opt ori mai multe celule canceroase.

 

Evitarea produselor animale nu are un efect benefic doar asupra mediului, ci aceasta creşte şansele pentru a trăi o viaţă lungă şi sănătoasă!

În prezent se estimează că unul din doi bărbaţi şi una din trei femei din SUA pot dezvolta cancer în timpul vieţii. Mai mult, se aşteaptă ca numărul de cazuri de cancer să de dubleze până în 2050. Evident, această ştire este alarmantă. Totuși există speranţă, iar soluţia ar putea fi simplă: consumarea preponderentă de alimente neprocesate, pe bază de legume, fructe şi cereale integrale.

Conform unui studiu din 2005, cercetătorii au observat că sângele persoanelor care au o alimentaţie raw-vegană este de opt ori mai eficient în uciderea celulelor tumorale decât sângele celor care au o alimentaţie americană standard. O serie de experimente a ajutat la confirmarea acestor descoperiri.

Revista Collective Evolution afirmă că subiecţii care au fost supuşi testării au urmat timp de un an diete opuse (vegană şi standard). După luarea probelor de sânge, acestea au fost puse în contact cu celule canceroase în plăci Petri. Scopul era de a determina care dietă a generat un sânge mai eficient în suprimarea creşterii tumorale la nivelul prostatei.

În descrierea studiul se precizează: „Pacienţilor din grupul experimental li s-a prescris un program de viaţă intens care includea dietă vegană suplimentată cu soia (tofu o dată pe zi plus 58g dintr-o băutură de soia), ulei de peşte (3g/zi), vitamina E (400UI/zi), seleniu (200microgr /zi) şi vitamina C (2g/zi), exerciţiu aerobic moderat (mers 30 de minute zilnic, 6 zile), tehnici de managementul stresului (tehnici yoga uşoare – 60 de minute zilnic) şi participarea o dată pe săptămână timp de o oră la un grup suport pentru menţinerea aderării la acest proiect. Dieta era alcătuită predominant din fructe, legume, cereale integrale, frunzoase şi produse din soia, cu conţinut scăzut de carbohidraţi simpli şi cu aproximativ 10% calorii din grăsimi. Dieta este intensivă dar savuroasă şi practică. În studii anterioare majoritatea pacienţilor au putut ţine acest regim cel puţin cinci ani.”

Sângele provenit de la cei cu dietă vegană avea o putere de stopare a creşterii celulelor tumorale de aproape opt ori mai mare. Este important de reţinut faptul că participanţii cu dietă vegană luau parte la grupuri de management al stresului, yoga şi alte tehnici pentru a arăta ce influențe are modul de viaţă asupra apariției și dezvoltării cancerului.

Studii ulterioare asupra cancerului mamar au relevat puterea unei diete vegane de doar două săptămâni. După 14 zile, s-a pus în evidenţă o puternică întărire a apărării antitumorale la cei cu dietă vegană şi care aveau inclusă şi o perioadă de 30-60 de minute de mers pe jos zilnic. În acest studiu s-au luat probe de sânge de la femei cu cancer mamar, iar apoi li s-a cerut acestor femei să adere timp de 14 zile la o dietă vegană şi să facă 30-60 de minute zilnic de exerciţiu uşor. După 14 zile li s-au luat din nou probe de sânge şi s-a descoperit o diminuare semnificativă a susţinerii creşterii tumorale, ca şi o creştere a puterii de a ucide celulele tumorale.

Cercetătorii au dorit să determine cât de mult influenţează exerciţiile fizice suprimarea creşterii tumorale, sau dacă dieta era singura responsabilă de creşterea apărării antitumorale, astfel că s-a realizat un experiment separat. Rezultatele au arătat că exercițiile fizice ajută la stoparea creşterii tumorale, dar o dietă vegană este de două ori mai puternică în uciderea celulelor tumorale.

În mod clar, modificarea stilului de viaţă poate avea un impact uriaş asupra sănătăţii pe termen lung şi a calităţii vieţii. Iar a avea un sânge care nu este ospitalier pentru creşterea tumorală este un avantaj major pentru sănătate, aceasta obținându-se cu ajutorul dietei vegane.

Alte beneficii ale adoptării acestui stil de viață includ reducerea emisiilor de carbon şi salvarea vieţilor a milioane de animale anual.

 

Citiţi şi:

Calea către o sănătate perfectă: echilibrul între acid și alcalin

Unii cercetători în domeniul geneticii confirmă: practica yoga şi regimul vegetarian activează «enzima nemuririi»

Arnold Schwarzenegger a îndemnat oamenii să renunțe la consumul de carne, la summitul de la Paris pe tema schimbărilor climatice
 


yogaesoteric
16 septembrie 2016

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More