Studiu – Sinuciderea asistată este dureroasă, agonizantă și inumană

 

Cei care susțin sinuciderea asistată pretind că aceasta este o soluție pentru curmarea suferinței, care oferă, chipurile, o moarte demnă.

Un studiu recent efectuat asupra protocoalelor medicale ale sinuciderilor asistate sau eutanasierilor din Olanda arată că după administrarea substanțelor letale, pentru o treime dintre pacienți moartea a survenit într-un interval de până la 30 de ore, în timp ce pentru 4% a fost nevoie de până la 7 zile până la producerea decesului.

Studiul, apărut în luna februarie 2019 în revista Anaesthesia, relevă complicațiile care apar în sinuciderile asistate. Pacienților li se administrează adesea barbiturice pentru a-i seda până la pierderea cunoștinței și pentru a le provoca oprirea funcționării inimii și plămânilor. Potrivit studiului, 9% dintre pacienți au probleme în a înghiți întreaga doză de medicamente, iar 10% le-au vomitat. Eșecul administrării dozei complete de sedative poate duce la situația în care pacientul este perfect conștient, dar incapabil să reacționeze, atunci când i se injectează substanța letală, iar până să moară va agoniza și va simți cum îi cedează organele. Studiul arată că 1,3% dintre pacienții din Olanda au fost perfect conștienți în momentul uciderii prin injecție letală, unii ridicându-se chiar în picioare, ceea ce indică faptul că riscul eșecului anesteziei totale în cazul sinuciderii asistate este de 190 de ori mai mare decât în cazul unor intervenții chirurgicale.

Evident, cei care au realizat studiul nu sunt contra sinuciderii asistate, ci doar doresc îmbunătățirea procedurilor. Pentru a elimina riscurile menționate, autorii studiului propun efectuarea de teste suplimentare pentru pacienții sedați, cum ar fi monitorizarea activității creierului sau utilizarea unor substanțe letale cu acțiune mult mai rapidă.

Chiar dacă nu acesta a fost scopul urmărit, concluziile studiului arată că eutanasia sau sinuciderea asistată nu însemnă întotdeauna o moarte fără dureri, aşa-zis demnă, așa cum pretind cei care susțin aceste „soluții”, ci sunt multe cazurile de „erori medicale” în urma cărora pacienții au fost nevoiți să treacă prin grele suferințe înainte de a muri.


Citiți și:

Eutanasia a devenit un program oficial în sistemul medical canadian, denumit asistență medicală la moarte (MAID)

Isteria șocantă a civilizaţiei: Eutanasierea copiilor este legală în Belgia

Belgia: anual acolo se fac peste 1.000 de eutanasieri FĂRĂ consimțământul pacientului

 

yogaesoteric
1 februarie 2020


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More