Lecțiile fizice, energetice și spirituale pe care ni le oferă plantele

 

Multe dintre plantele pe care nu le băgăm în seamă muncesc din greu. Ele sunt angajatele planetei ca muncitori în construcții, învățători, agenți de pază și doctori. Fiind fără îndoială cele mai bune în orice meserie și cu siguranță cei mai sârguincioși muncitori, niciodată în viața lor nu vor să-și ia o zi liberă. Cu toate astea, umanitatea nu reușește să înțeleagă prea mult despre importanța lor vitală în fiecare domeniu.

Se spune că nu îți lipsește ceva bun până nu dispare. Acesta se pare că este cazul şi cu regatul plantelor. Radiațiile, contaminarea cu metale grele, ingineria genetică (OMG) și pesticidele par să reducă la tăcere lecțiile probabil a celor mai mari învățători și doctori ai noștri dintotdeauna, plantele. Pe măsură ce „știința” continuă să descopere și să valideze ceea ce strămoșii noștri știau deja, este limpede că avem multe de descoperit despre ajutorul pe care plantele îl pot oferi în toate sectoarele sănătății și conștiinței umane.

Se spune că cei mai mari inventatori, oameni de știință și creatori din toate timpurile au fost aceia care au excelat în observarea atentă, fără idei preconcepute. În China, Africa și India sunt întâlnite culturile cu cea mai lungă tradiţie în experimentarea reală a adevăratei relații dintre plante și progresul umanității. Doar în ultimele câteva secole am abandonat cu toții înțelepciunea străveche într-o căutare arogantă a soluțiilor tehnologice avansate. Aceasta a dus la creșterea ratelor cancerelor și ale altor boli cronice în națiunile „dezvoltate”. În plus, a îndepărtat și a privat umanitatea de relația ei intimă cu pământul pe care trăiește.

Reconstruirea trupului

După cum afirma Hipocrate într-un dicton celebru, „Alimentele să vă fie medicamente și medicamentele să vă fie alimente”. Putem să înaintăm un pas și să spunem: „…să vă fie medicamente, doctori și prieteni.” Institutul Hipocrate a demonstrat că alimentele provenite din plante neprocesate sunt superioare în echilibrarea trupului și eliminarea majorității bolilor care nu au fost cauzate de accidente, cu care umanitatea se confruntă de mai bine de șase decenii. La fel ca în multe alte domenii, se pare că medicina alopată s-a văzut nevoită să-și recunoască deficiențele şi să îşi unească eforturile alături de metodele de vindecare „alternative”.

Dietele pe bază de plante neprocesate (raw), considerate cândva un moft, acum pare că sunt reguli săpate în piatră și de neclintit. Utilizarea înțeleaptă a plantelor neprocesate și a germenilor bogați în enzime constituie un regal pentru reechilibrarea constantă a trupului. Experimentul ultimului secol cu încrederea în alimentele procesate și cu marea propagandă a industriilor de produse lactate și carne a fost o simplă notă de subsol în drumul către coșul de gunoi al istoriei. Dintre cele 1,8 milioane de specii identificate pe această planetă, toate se hrănesc cu alimente neprocesate (raw), cu o singură excepție: omul. Încet, ne realăturăm liniei fireşti, ca ultimii rebeli, și primim un călduros „bun-venit” de la vechii noștri învățători, împreună cu darurile unei stări de sănătate superioare.

Trezirea conștiinței

În aceste vremuri în care umanitatea și-a pierdut direcţia în ceața unei conștiințe inferioare, plantele au apărut din nou ca să ne învețe. Amestecurile de plante câștigă rapid în popularitate pentru transformările evolutive personale pe care le implică. Sunt multe studii în curs despre efectele plantelor medicinale. Totuși, valoarea lor adevărată va rămâne, poate pentru totdeauna, dincolo de instrumentele de măsurare și de halatele laboratorului.

Darul pe care acești puternici profesori ni-l predau rezidă în primul rând în starea elevată de conștiință și experiența personală intimă cu care rămâne fiecare în urma experimentării cu plantele medicinale.

Terapia energetică cu flori a doctorului Bach

O lecție trecută adeseori cu vederea pe care plantele „profesori” ne-o oferă, este aceea a sprijinului și a efectelor pe care le au asupra sistemului nostru energetic. Dr. Edward Bach este de părere că nu există vindecare adevărată în afara „unei transformări de perspectivă, a păcii și fericirii interioare.” Terapia sa cu flori utilizează esențe florale specifice care au fost preparate prin procese armonioase de alchimie naturală. Un proces similar aceluia pe care se spune că îl foloseau vindecătorii americani indigeni. Aceste esențe nu au efect numai asupra trupului, ci acționează de asemenea asupra sistemului energetic uman.

Frumusețea metodei rezidă în simplitatea ei. A nu se confunda în acest caz simplitatea cu o formă primitivă, inferioară de vindecare. Este exact opusul. Această învăţătură afirmă că boala este o dizarmonie sau alterarea frecvențelor de vibraţie din interiorul sau dintre diferitele niveluri ale trupului și sistemul energetic. Tiparul informațional al distorsiunii apare la nivel eteric și se menține câteva săptămâni, luni sau chiar ani înainte ca boala să se manifeste la nivelul trupului. Dacă aceste dizarmonii sunt corectate la nivel eteric prin folosirea metodelor subtile de vindecare, ele nu se mai vor manifesta apoi în trup. De fapt, boala fizică servește în definitiv ca un factor de ajustare. Este un semnal de alarmă care indică în forță că ceva este necesar să fie transformat imediat pentru a preveni ca disfuncția să se instaleze. În anii ’20 și la începutul anilor ’30, doctorul Bach a descoperit treizeci și opt de esențe florale care se adresează diferitelor tipare disfuncționale din ființele umane. Fiecare dintre ele are sarcina specifică de echilibrare a acestor distorsiuni și prin urmare a corpului energetic și a trupului persoanei.

Pentru a-l cita pe doctorul Bach, „Aceste plante există pentru a întinde o mână de ajutor omului în acele ore singuratice ale uitării, în care el pierde viziunea conexiunii sale cu Dumnezeu și permite norului fricii sau al durerii să-i stea în cale.”

Dacă informaţiile prezentate în acest articol ţi-au trezit interesul, este util să citeşti scurta lucrare a doctorului Bach în care expune metodele lui de vindecare cu flori, intitulată Vindecă-te pe tine însuți (Heal Thyself).

Citiți și:

Florile vindecătoare

Plantele au efecte care nu sunt doar de natură fizică

Alimente şi plante medicinale care favorizează savurarea stării de fericire (1) 

yogaesoteric
1 februarie 2020


 

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More