Studiu șocant: Proteinele spike pot să provoace cancer?

Proteina Spike invadează nucleul celular inhibă sistemul imunitar și repararea ADN-ului

Un studiu recent din Suedia a ajuns la o concluzie șocantă: proteina spike a SARS-CoV-2 poate pătrunde în nucleul celular. Acolo inhibă sistemul imunitar și repararea ADN-ului. Inhibarea sistemului imunitar duce la o evoluție severă a bolii. Deteriorarea nereparată a ADN-ului poate duce la moartea celulelor, la mutații periculoase sau chiar la cancer.

Deteriorarea materialului genetic, adică a ADN-ului, duce în mod normal la activarea mecanismelor de reparare în organism. Consecințele leziunilor ADN nereparate pot include moartea celulelor (apoptoză), mutații sau apariția cancerului. Un studiu suedez al Universității din Stockholm și al Universității din Umeå, intitulat „SARS-CoV-2 spike impairs DNA damage repair and inhibits V(D)J recombination in vitro” (Proteina spike a SARS-CoV-2 afectează repararea leziunilor AND-ului și inhibă recombinarea V(D)J in vitro), a ajuns la rezultate șocante.

Proteina Spike pătrunde în nucleul celular

Utilizând culturi de celule umane, s-a putut demonstra in vitro, adică în eprubetă, că proteina spike poate pătrunde în nucleul celular atât prin contractarea SARS-CoV-2, cât și prin vaccinarea cu preparate de inginerie genetică. Acolo inhibă imunitatea adaptivă, adică partea imunității care nu este înnăscută. Spre deosebire de imunitatea înnăscută, imunitatea adaptivă se poate adapta și este în mare măsură responsabilă de gravitatea bolii. Conform studiului, „imunitatea adaptivă joacă un rol esențial în combaterea infecției cu SARS-CoV-2 și influențează direct evoluția clinică a pacienților. Studiile clinice au arătat că pacienții cu infecții severe covid-19 prezintă un răspuns imunitar adaptativ întârziat și slab. Cu toate acestea, mecanismul prin care SARS-CoV-2 împiedică imunitatea adaptivă este încă neclar.”

Risc crescut de cancer din cauza inhibării reparării ADN-ului

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că repararea daunelor ADN este inhibată, „Din punct de vedere mecanic, am descoperit că proteina spike se localizează în nucleu și inhibă repararea daunelor ADN prin interferența cu recrutarea la locul daunelor a importantelor proteine de reparare a ADN-ului BRCA1 și 53BP1. Descoperirile noastre evidențiază un potențial mecanism molecular prin care proteina spike ar putea împiedica imunitatea adaptivă și subliniază potențialele efecte secundare ale vaccinurilor pe bază de proteină spike întreagă”, se spune în studiu.

Autorii studiului subliniază faptul că proteina spike de mărime completă este responsabilă pentru aceste efecte secundare. Prin urmare, aceștia recomandă ca viitoarele preparate împotriva coronavirusului să fie dezvoltate numai cu părți din proteina spike, deoarece acestea ar putea fi mai sigure și mai eficiente.

După cum s-a putut demonstra într-un studiu, 53BP1 joacă un rol special în dezvoltarea tumorilor canceroase: „Menținerea integrității și stabilității genomului este o sarcină importantă a răspunsului la daunele ADN în celule, astfel încât orice întrerupere a acestei căi de semnalizare bazată pe kinaze duce la dezvoltarea diferitelor boli, în special a cancerului.”

Creșterea de 20 de ori a numărului de cazuri de cancer de col uterin

După cum a relatat Wochenblick, patologul american dr. Ryan Cole a observat o creștere rapidă a numărului de cazuri de cancer. Cancerul de col uterin, în special, a înregistrat o creștere de 20 de ori, a spus el. Lista deja mult prea lungă a efectelor secundare ale injecțiilor împotriva covid care pun în pericol viața va fi nevoie cel mai probabil să fie extinsă pentru a include un posibil efect tardiv înspăimântător.

Citiți și:
Proteina spike afectează celulele vasculare
Ucigașul din sânge: „proteina spike
Extractul de păpădie blochează proteina spike

 

yogaesoteric
22
martie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More