Extractul de păpădie blochează proteina spike

Un studiu universitar german a constatat că păpădia comună (Taraxacum officinale) poate bloca legarea proteinei spike de receptorii de suprafață ACE2 din celulele pulmonare și renale umane. Extractul de păpădie pe bază de apă, obținut din frunzele uscate ale plantei, a fost eficient împotriva proteinei spike D614, dar și a celei dintr-o serie de tulpini mutante, inclusiv D614G, N501Y, K417N și E484K.

Extractul de păpădie blochează proteinele spike SARS CoV-2 și variantele acestora

Cercetătorii au folosit compuși cu greutate moleculară ridicată, preluați dintr-un extract de păpădie pe bază de apă, și i-au testat pe celule renale umane HEK293-hACE2 și celule pulmonare A549-hACE2-TMPRSS2. Păpădia a blocat interacțiunile proteină-proteină între subunitatea S1 a proteinei spike și receptorul uman de suprafață celulară ACE2. Acest efect a apărut, de asemenea, și împotriva proteinelor spike cu mutații din variantele predominante aflate în circulație, inclusiv varianta din Marea Britanie (B.1.1.7), sud-africană (B.1.351) și braziliană (P.1).

Extractul de păpădie a împiedicat atașarea proteinei spike din SARS-CoV-2 de celulele pulmonare și a oprit un proces inflamator numit secreție de interleukină-6. Deoarece studiul a fost realizat in vitro, sunt necesare cercetări clinice suplimentare pentru a înțelege modul în care extractul de păpădie este absorbit și utilizat în sistemele biologice ale trupului uman.

În timp ce vaccinurile slăbesc imunitatea de turmă,  plantele medicinale adecvate pot preveni îmbolnăvirea și întări sistemul imunitar

Chiar dacă zeci de miliarde de euro, din fonduri publice, au fost pompate în campanii de dezvoltare și propagare a vaccinurilor experimentale, populația lumii continuă să se confrunte cu noi infecții respiratorii, deoarece SARS-CoV-2 dezvoltă mutații în diferite variante. Nu există dovezi care să sugereze că coronavirusurile pot fi eradicate de pe Pământ, astfel încât adaptarea oamenilor la ele va fi esențială în viitor. Extractul de păpădie este una dintre multele plante medicinale care ajută la obținerea unui răspuns imun benefic. Mai mult, s-ar putea dovedi că extractul de păpădie previne cu totul infecțiile, prin blocarea canalului prin care proteinele spike se atașează și provoacă replicarea virală.

Alți compuși naturali au fost investigați folosind studii de andocare moleculară. Nobiletin este un flavonoid izolat din coji de citrice. Neohesperidina, un derivat al hesperetinei, este un glicozid de flavanonă care se găsește, de asemenea, în citrice. Glicirizina este un compus molecular extras din rădăcina de lemn dulce. Toate aceste trei substanțe naturale blochează, de asemenea, legarea proteinelor spike la receptorii ACE2. Extractul hidroalcoolic de coajă de rodie blochează legarea proteinei spike la receptorul ACE2 cu o eficacitate de 74%. Atunci când principalii săi constituenți au fost testați separat, punicalagina a avut o eficacitate de 64%, iar acidul elagic a avut o eficacitate de 36%.

Acești compuși naturali (împreună cu extractul de păpădie) pot fi ușor produși în masă, combinați și implementați ca medicament preventiv pentru toate variantele viitoare ale proteinei spike. Aceste plante sunt în general recunoscute ca fiind sigure și nu există cazuri cunoscute de supradozaj cu extract de frunze de păpădie. Potrivit Cooperării științifice europene pentru fitoterapie, doza recomandată de frunze de păpădie este de 4-10 grame macerate în apă plată, de până la trei ori pe zi.

Autorii studiului avertizează că dependența de vaccinuri este riscantă și periculoasă, nu doar pentru sănătatea personală, ci și pentru imunitatea de grup. Dependența de vaccinuri se concentrează doar pe creșterea anticorpilor și se dovedește a fi o intervenție cu risc ridicat și cu rezultate pe termen scurt. Sunt raportate frecvent leziuni provocate de vaccinuri. De asemenea, sunt frecvente și reinfecțiile după vaccinare, deoarece vaccinul pune presiune asupra proteinei spike originale, astfel încât va suferi mutații.

Autorii concluzionează: „Astfel, factori cum ar fi toxicitatea scăzută la om și inhibarea eficientă a legării a cinci mutații relevante ale proteinei spike la receptorul ACE2 uman, așa cum s-a raportat aici in vitro, încurajează o analiză mai aprofundată a eficacității T. officinales în prevenirea SARS-CoV-2 și necesită acum dovezi clinice de confirmare suplimentare.”

În plus, ceaiul de păpădie este foarte eficient împotriva cancerului.

Citiți și:
Siropul 100% natural din păpădie tratează hepatita, bolile de ficat, de rinichi și de stomac
10 motive puternice pentru care este foarte indicat să mănânci frunze de păpădie
O mare bombă. Lucrarea ştiinţifică a Institutului Salk dezvăluie că de fapt proteina covid spike cauzează cheaguri de sânge mortale şi se află în toate vaccinurile covid cu premeditare

 

yogaesoteric
14 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More