SUA a acuzat că două avioane chineze au interceptat un avion american, care era în spaţiul internaţional deasupra Mării Chinei de Est

 

Armata Statelor Unite a acuzat în luna mai că două avioane chineze Sukhoi Su-30 au dus la capăt o interceptare „neprofesionistă” a unui avion american, care zbura în spaţiul aerian internaţional de deasupra Mării Chinei de Est, transmite BBC.

Aeronava US WC-135 era într-o misiune de detectare a radiaţiilor prezente în spaţiul aerian internaţional de deasupra Mării Chinei de Est. Însă, un avion chinez s-a apropiat la până la o distanță de 45 de metri de aeronava americană.

China s-a arătat suspectă faţă de activitatea americană din apropierea mării bogate în resurse naturale, iar acest comportament a stârnit adeseori tensiuni între Beijing şi Washington.

„Problema este adusă în atenţia Chinei prin canale diplomatice şi militare”, a declarat un purtător de cuvânt al forţelor aeriene, locotenentul colonel Lori Hodge.

Reprezentanţii Beijingului susţin că au suveranitate peste aproape întreaga zonă disputată din Marea Chinei de Est şi din Marea Chinei de Sud.

Armata americană a catalogat interceptarea drept „neprofesionistă”, având în vedere manevrele luate de piloţii chinezi, precum şi viteza şi proximitatea avioanelor deasupra Mării Chinei de Est.

Respectiva aeronavă americană a fost utilizată anterior pentru a identifica dovezi ale unor posibile teste nucleare efectuate de regimul de la Phenian.

În mai 2016, două avioane chineze au interceptat în mod similar o aeronavă americană deasupra Mării Chinei de Sud.
 

Citiți și:
SUA, Coreea de Nord, China – diplomație și zăngănit de săbii
Dezvăluiri uimitoare despre geniala tehnologie Keshe. Armele high-tech americane au început să fie rând pe rând blocate

 

yogaesoteric
23 iulie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More