SUA: NBC News afirmă că multe dintre cadrele medicale din prima linie refuză vaccinul anti-covid

Peste 60% dintre celebrii pompieri din New York nu vor să se vaccineze

Un număr mare dintre cadrele medicale din prima linie care activează în spitale și în casele de îngrijire au refuzat să se vaccineze cu vaccinul anti-covid, spre nemulțumirea autorităților din domeniul sănătății publice, scrie NBC News.

Aproximativ 50% dintre lucrătorii din prima linie din comitatul Riverside din California au refuzat să ia vaccinul, a declarat Directorul Autorității pentru Sănătate Publică Riverside, Kim Saruwatari, pentru Los Angeles Times.

Aproximativ 2 din 10 americani sunt siguri că nu se vor răzgândi cu privire la refuzul vaccinului, potrivit datelor obținute de Centrul de Cercetare Pew. Și 62% au spus că se simt inconfortabil să fie printre primii care vor primi vaccinul.

Nici în Ohio, situația nu este mult diferită. Acolo, aproximativ 60% dintre angajații instituțiilor de îngrijire medicală au refuzat deja vaccinul, spune Guvernatorul acestui stat, Mike DeWine. Pe de altă parte, rezidenții acelorași instituții au acceptat să se vaccineze în proporție de 85%.

Un sondaj efectuat în rândul a 2.053 de pompieri din New York (FDNY) a relevat că mai mult de jumătate dintre aceștia vor refuza vaccinul anti-covid 19, potrivit unui sondaj publicat de un sindicat al acestora, relevă NBC News. Unii dintre acești pompieri se pot suprapune cu cei care au contractat deja coronavirusul și nu cred că este necesar să facă vaccinarea, a spus Andy Ansbro, președintele sindicatului.

Ca sindicat, încurajăm membrii noștri să se vaccineze, dar apărăm dreptul lor de a face această alegere”, a spus Ansbro.

Citește și:
Jumătate din personalul medical al multor spitale din România refuză sau amână vaccinarea. De ce, oare?
Ironic, şi cei mai informați inși din România, lucrătorii SRI, refuză în proporție de 60% ‘superbul’ vaxin
Opinia unui medic: ‘Este necesar să refuzăm vaccinul împotriva Covid-19’

 

yogaesoteric
31 martie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More