SUA: Părinții pierd custodia fiicei deoarece se opun deciziei sale de a-și schimba sexul…

 

Nu este foarte clar încotro se îndreaptă umanitatea, dar se poate spune cu certitudine că direcția nu este una bună: unii mor de foame iar alții nu mai știu ce să facă cu banii, bolnavii suferă din lipsa de medicamente în timp ce, numai în România, se investesc anual mai mult de 70 de milioane de euro în chirurgia plastică; distrugerea intenționată a unui ou de vultur în SUA se pedepsește cu zece ani de închisoare și o amendă de 250.000 de dolari, în timp ce, dacă faci un avort nu pățești nimic; părinții sunt obligați să le asigure copiilor toate cele necesare unui trai decent dar nu au dreptul să intervină în educația lor, să le transmită valorile proprii sau să le impună niște limite în ceea ce privește comportamentul… și am putea continua mult cu astfel de paradoxuri ale societății moderne.

Cunoscutul site american CNN anunța că părinții unei fete din Ohio, Statele Unite ale Americii, au pierdut custodia fiicei lor pentru că s-au opus deciziei acesteia de a-și schimba sexul. Acești părinți s-au angajat într-o luptă cu statul pentru a recupera custodia deoarece nu erau de acord ca fiica lor de 17 ani să fie supusă tratamentului cu hormoni necesar pentru a deveni băiat și refuzau să o apeleze cu noul nume masculin ales de ea. Prin intermediul avocatului care îi reprezenta în această cauză, părinții au declarat că „fata nu este capabilă să ia o astfel de decizie în acest moment și că tratamentul este o chestiune de «viață» și de «moarte»”. Din păcate, nu au avut câștig de cauză.

Judecătorul Sylvia Sieve Hendon a decis să acorde custodia bunicilor din partea mamei, bunici care sunt de acord cu aceste proceduri medicale. Totodată, ei au promis că își vor numi nepoata cu numele de băiat și chiar vor lansa o petiție pentru ca statul să fie de acord cu schimbarea oficială a numelui. În sentință este specificat și faptul că „de acum bunicii, și nu părinții, vor fi cei care vor ajuta copilul să ia deciziile medicale pentru a putea merge mai departe”. Totuși, înainte ca orice tratament hormonal să fie permis, instanța a dispus ca adolescenta să fie evaluată de un psiholog care să nu fie afiliat spitalului unde ea primește în prezent tratament și consiliere în „problema consecvenţei în prezentarea de gen a copilului şi a sentimentelor de neconformitate”.

Părinții au fost, de asemenea, condamnați pentru credința lor creștină, care a jucat un rol substanțial în pierderea custodiei.

O echipă de la Centrul Medical pentru Copii din Cincinnati, unde tânăra este tratată încă din anul 2016, i-a sugerat curții că tratamentul ar trebui început imediat pentru a elimina riscul de suicid.

În decizia curții în ceea ce privește custodia, părinții au dreptul de a-și vizita fiica dar nu au nicio putere juridică în creșterea și dezvoltarea ei.

De asemenea, judecătorul Sylvia Hendon a încurajat parlamentarii din Ohio să creeze o legislaţie care să ofere judecătorilor un cadru mai prielnic în care să poată evalua dreptul pacientului la terapia gender: „ceea ce este clar din mărturia prezentată în acest caz şi interesul crescând la nivel mondial în îngrijirea persoanelor transgender, este că există cu siguranţă o aşteptare rezonabilă și că circumstanţe similare acestui caz sunt susceptibile de a se repeta”, a scris ea.

„Acest tip de legislaţie, continuă ea, ar da o voce şi o cale tinerilor care se află în situații similare, fără a atribui vina părinţilor şi fără a-i implica în litigii prelungite care pot distruge unitatea într-o familie.”

Poate pe mulți dintre noi această situație ne lasă fără replică și fără putere de a reacționa, dar este necesar să conștientizăm că aceasta este realitatea în care trăim. În lumea de azi părinții au dreptul asupra copiilor doar înainte de a se naște, putând să decidă asupra vieții sau a morții lor, în timp ce atunci când crește și se maturizează copilul devine treptat-treptat proprietatea statului; părinții au obligația să le asigure toate condițiile necesare unei bune dezvoltări fizice, în timp ce, în ceea ce privește educația și dezvoltarea psiho-spirituală, nu mai au dreptul să le transmită unele valori și legi pe care ei le consideră benefice ființei lor, deoarece de aceasta se va ocupa școala și autoritățile competente sau le va alege el când va deveni matur.


Citiți și:

Ideologia drepturilor copiilor – instrument de distrugere a familiei (I) 
Identitatea de gen, din nou sub lupa științei 
Guvernul din Paraguay respinge ideologia gender 

 

yogaesoteric
30 noiembrie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More