SUA și alte 32 de state au semnat o Declarație comună prin care se afirmă rolul fundamental al familiei ca celulă de bază a societății…


… și dreptul copiilor nenăscuți la viață


Statele Unite și alte 32 de țări au semnat o declarație comună în sprijinirea familiei și a vieții copilului născut și nenăscut, informează Departamentul de Stat al SUA.

Printre altele, declarația subliniază importanța accesului nerestricționat al bărbaților și al femeilor la educație și își asumă angajamentul „pentru a permite femeilor să treacă prin sarcină în siguranță și a oferi cuplurilor cea mai bună șansă de a avea un copil sănătos”.

De asemenea, semnatarii reafirmă că „familia este celula naturală și fundamentală a societății, fiind îndreptățită la protecție din partea societății și a statului”. Totodată, declarația subliniază că „în niciun caz, avortul nu este indicat să fie promovat ca metodă de planificare familială” și că „orice măsuri legate de avort în cadrul sistemului de sănătate pot fi determinate numai la nivel național și local, în funcție de procesul național legislativ”.

Mai mult, în declarație se specifică faptul că fiecare „copil are nevoie de protecție și grijă înainte și după naștere” și că nu există un drept internațional la avort și nici vreo obligație din partea statelor de a finanța sau facilita avorturile.

Declarația a fost semnată de Statele Unite, Polonia, Ungaria, Brazilia, Egipt şi Indonezia, alături de alte state. România nu este printre semnatari.

Documentul, intitulat „Declarația de Consens de la Geneva”, a fost întâmpinat cu critici din partea lobby-ului pro avort și manipulări din partea presei, care afirmă că „ar limita” drepturile femeilor.

În realitate, este o declarație cu rol simbolic, acela de a promova viața copiilor nenăscuți și de a reafirma o realitate juridică: nu există niciun drept internațional la avort sau vreo obligație a statelor de a finanța așa ceva.

Textul integral al declarației poate fi citit aici.


Citiţi şi:
Templul satanic scoate la loterie avorturi gratis și recunoaște că avortul copiilor nenăscuţi este un ritual satanic
Dacă nu ne vom feri copiii de avorturi şi mutilări LGBT, Dumnezeu va dezlănţui focul şi furia

 

yogaesoteric
14 noiembrie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More