Suedia: Adolescenți distruși pe viață, după ce le-au fost prescrise tratamente cu blocanți hormonali care să le stimuleze transsexualitatea

Mamă: Eu sunt cea care era necesar să-mi protejez copilul, dar nu am făcut aceasta

Copiii care au fost tratați pentru „disforie de gen” cu blocanți hormonali la Spitalul Universitar Karolinska din Suedia au suferit leziuni grave, cu efecte pe durata întregii vieți.

Deși medicii de la spital știu de mult timp că respectivi copii au suferit leziuni catastrofale în urma administrării de blocanți hormonali, natura leziunilor a fost adusă în fața ochilor publicului abia recent, potrivit unui raport al postului de stat suedez SVT.

În mai 2021, Spitalul Universitar Karolinska a optat să înceteze administrarea de blocanți hormonali copiilor cu probleme transsexuale din cauza naturii controversate a acestei terapii, a potențialelor efecte secundare și a lipsei de sprijin științific pentru eficacitatea tratamentului.

Însă, înainte de asta, 13 dintre cei 440 de copii care au primit tratament hormonal la spital pentru disforie de gen au suferit leziuni grave ca urmare a acestuia, potrivit unui raport.

Într-un caz deosebit de șocant, o fată care dorea să devină băiat a început să ia medicamente care blochează hormonii la doar 11 ani. La aproape cinci ani de la începutul tratamentului, medicamentele care au întrerupt pubertatea au indus osteoporoza și au afectat definitiv vertebrele fetei (devenită băiat), limitând sever mobilitatea acesteia.

S-a simțit atât de rău încât a avut de mai multe ori tentative de sinucidere. Nu am înțeles, am crezut că se va simți mai bine după tratament”, a spus mama adolescentului, Natalie, pentru SVT.

Când l-am întrebat dacă are probleme la spate, el a spus: Mă doare tot timpul”, a adăugat ea.

Când a fost întrebată cine crede că este responsabil pentru starea copilului ei adolescent, Natalie a spus: „Desigur că simți furie față de cei în care ai încredere. Dar și față de mine, eu sunt cea care era necesar să-mi protejeze copilul, dar nu am făcut aceasta.”

Medicul șef al Spitalului Universitar Karolinska și endocrinologul pediatru Richard Nergårdh, care tratează copiii care suferă de disforie de gen, a criticat utilizarea medicamentelor care blochează hormonii și chiar a mers atât de departe încât a numit-o „castrare chimică”.

Este castrare chimică. Poate afecta starea lăuntrică într-un mod pe care nu l-ați gândit și nu l-ați dorit. Este foarte important ca pacientul și familia pacientului să fie bine informați despre aceste aspecte”, a spus Nergårdh.

Tratamentul să fie limitat la mai puțin de doi ani pentru a minimiza riscul de reacții adverse, iar densitatea osoasă a pacienților monitorizată în mod regulat, a adăugat Nergårdh.

Alți copii care au fost tratați pentru disforie de gen la Spitalul Universitar Karolinska au suferit reduceri drastice ale densității osoase, leziuni hepatice, probleme grave de sănătate psiho-mentală, care au inclus gânduri de autovătămare și sinucidere.

În 2019, U.S. Food and Drug Administration (FDA) a raportat mii de decese legate de medicamentele care blochează hormonii administrate copiilor care se confruntă cu simptome de disforie de gen. Deși se crede că multe dintre decese sunt înregistrate la cei care iau medicamentul pentru a lupta împotriva cancerului de prostată, deoarece se crede că mulți dintre hormonii asociați cu pubertatea alimentează cancerul în unele cazuri, există, de asemenea, rapoarte de deces la copii legate de medicament.

Femeile tinere și sănătoase au raportat efecte secundare severe din cauza medicamentului, inclusiv durere cronică, fibromialgie și degenerare osoasă.

Potrivit FDA, între 2013 și 2019, 41.213 de evenimente, inclusiv 6.379 de decese și 25.645 de reacții adverse grave au fost înregistrate la pacienții care au luat Lupron, un blocant hormonal care este adesea administrat copiilor care cred că sunt transgender. Efectele secundare adverse asociate cu utilizarea Lupron includ atacuri de cord, cheaguri de sânge, tulburări psihologice, gânduri și comportament suicidar, dureri articulare, scăderea densității osoase și sterilitate, potrivit Remix News.

Citiți și:
Suedia: creștere masivă a numărului adolescentelor cu disforie de gen
Franța – 50 de medici și psihologi au semnat o scrisoare-manifest împotriva schimbării genului la copii. „O derivă serioasă”
Tânără – fost bărbat trans – care a revenit la genul biologic feminin, consideră că disforia de gen este o problemă de sănătate psiho-mentală

 

yogaesoteric
22 mai 2022

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More