Suedia | Noul guvern conservator nu crede în utopii: Premierul Kristersson a desființat Ministerul Climei și Mediului, pentru prima dată în 35 de ani

Ecologiștii fac spume: Agenda 2030 e în pericol

Noul guvern de dreapta al Suediei nu crede în utopiile ecologiste propuse de liderii Uniunii Europene.

Premierul Ulf Kristersson (foto) nu a stat pe gânduri după alegerile câștigate în septembrie și a anunțat noul său cabinet, la mijlocul lunii octombrie. Acesta a oripilat establishmentul local și european, după ce a desființat Ministerul Climei și Mediului, măsură în premieră în ultimii 35 de ani.

Responsabilul cu clima și mediul, liberala Romina Pourmokhtari, a trecut în subordinea Ministerului pentru Energie, Afaceri și Industrie.

Verzii, care sunt în opoziție, au denunțat decizia drept „devastatoare”.

Este imposibil să descriem mai clar cât de puțin valorizează acest guvern problematica de mediu și de climă. Este o decizie istorică, ale cărei consecințe vor fi devastatoare pentru problemele de mediu”, a zis Per Bolund, liderul acestui partid, citat de Euronews.

Un alt membru al Verzilor, Par Holmgren, s-a plâns că această măsură va distruge măsurile climatice „pe care noi, verzii, am muncit atât de mult să le implementăm”. Isabella Lovin, președintele Institutului Climatic Stockholm, le-a ținut isonul, anunțând că măsura noului guvern va da țara înapoi cu „cu 35 de ani”.

Profesorul Karin Backstrand, de la Universitatea Stockholm, a spus că prin măsurile luate, Suedia „nu va atinge obiectivele Agendei 2030 în ceea ce privește biodiversitatea”, a relatat Green Matters.

În ceea ce privește problemele climatice, noul guvern a legat problemele de mediu de cele ale energiei, semnalizând că Suedia nu mai este dispusă să sacrifice energia pe altarul „schimbărilor climatice”.

Astfel, guvernul lui Kristersson a prevăzut mai mulți bani pentru construcția de centrale nuclear-electrice, dar și măsuri care să facă mai dificilă închiderea centralelor existente. De asemenea, Guvernul ia în calcul redeschiderea a două centrale nucleare, închise de guvernul social-democrat, dacă se va dovedi că producția rezultată va duce la prețuri mai mici.

Totuși, Guvernul s-a angajat să crească numărul stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice pentru a încuraja oamenii să cumpere astfel de automobile.

De remarcat este faptul că în relatarea Euronews, postul a subliniat doar poziția Verzilor, un partid minor, din opoziție, dând impresia că aceasta este reprezentativă pentru tot spectrul politic suedez.

Citiți și:
Ideologia „ecologică” a dat naștere eco-terorismului, care duce la explozia prețurilor la combustibili și energie
România este un caz aproape unic la nivel european: a închis centrale, fără să pună nimic în loc

 

yogaesoteric
25 februarie 2023

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More