Suedia, țara în care corectitudinea politică a atins paroxismul: Deportează o studentă americană, în timp ce oferă case și bani jihadiștilor ISIS

 

Suedia este țara în care crucile creștine au fost ascunse pentru a nu deranja semilunile. Este țara în care capitala Stockholm are cartiere marginale islamizate și în care la TV sunt transmise slujbele religioase ale mahomedanilor. Acum a devenit și țara în care corectitudinea politică atinge noi cote, permițând jihadiștilor ISIS să se „reintegreze” în societate, în timp ce studenții străini fără bani în cont sunt amenințați cu deportarea.

Autoritățile suedeze au refuzat dreptul unei studente americane de a mai sta în Suedia pentru că nu avea suficienți bani în contul bancar.

Miranda Andersson, care studiază masteratul în Digital Media la Universitatea Uppsala, și-a transferat în vară o parte din banii pe care îi avea în contul din Suedia, în contul părinților săi, în America, pentru o perioadă de doar două luni. Acum însă a fost informată de agenția suedeză privind migrația că trebuie să părăsească țara.

Motivul? Contul ei din Suedia a scăzut la sub 80.640 de coroane (10.126 dolari SUA), suma pe care studenții străini din afara UE trebuie să o aibă în conturile lor pentru a primi viza de ședere, scrie voiceofeurope.com.

Tânăra americancă a transferat imediat banii în contul bancar din Suedia când și-a dat seama că a greșit.

Andersson a declarat pentru site-ul The Local că se simte „foarte frustrată” și că simte că nu este lăsată să urmeze studiile pentru care a venit în Suedia. Andersson susține că a explicat autorităților că se poate întreține singură pe parcursul întregului an, însă acestea i-au tăiat-o scurt, spunând: „Nu poți să iei bani din cont și apoi să-i transferi înapoi”.

Nu de același tratament au însă parte jihadiștii ISIS care revin în Suedia. Un așa numit „program de reabilitare” din orașul Lund le oferă foștilor luptători ISIS case, locuri de muncă și sprijin financiar. Anna Sjöstrand, coordonator municipal împotriva extremismului violent, explică: „Este mult mai ieftin să reintegrezi o persoană în societate decât să o abandonezi”.


Citiți și:

Sinuciderea «celei mai generoase naţiuni de pe Pământ» 
Eliminarea simbolurilor creștine 

 

yogaesoteric
25 iunie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More