Suntem în stare de război

Când Joseph Biden a declarat în 2014 că Vladimir Putin este obligat să respecte suveranitatea Ucrainei sau Rusia se va confrunta cu consecințe din ce în ce mai grave, lovitura de stat de la Kiev – pregătită de mult timp de SUA în disprețul suveranității Ucrainei – avusese deja loc și începuse războiul civil din estul Ucrainei. La scurt timp după aceea, președintele american Barack Obama i-a forțat pe liderii europeni să impună sancțiuni dure Rusiei.

A fost începutul unei confruntări deliberate în care Germania și Uniunea Europeană s-au implicat din ce în ce mai mult. Au uitat demult oferta de cooperare a președintelui rus Vladimir Putin din 2001, când a promovat un spațiu economic comun de la Vladivostok la Lisabona, în memorabilul său discurs în Bundestag-ul german. SUA au împiedicat acest deziderat. Au preluat controlul asupra Ucrainei după instigarea loviturii de stat, creând un punct fierbinte la ușa Rusiei pe care au continuat să îl alimenteze.

Acordul de la Minsk a fost ignorat de Kiev, cererile justificate ale Rusiei privind garanțiile de securitate au rămas fără răspuns, iar la mijlocul lunii februarie 2022 atacurile asupra Republicilor Populare Donețk și Luhansk s-au intensificat. Ca urmare, trupele rusești au invadat Ucraina pe 24 februarie 2022. Rezultatul a fost un scandal din partea așa-numitului Occident al valorilor, cu o propagandă de război gigantică, însoțită de livrări masive de armament către Ucraina. SUA și NATO au început să ducă un război secret împotriva Rusiei cu ajutorul Ucrainei manipulate.

Între timp, Ceasul Apocalipsei arată 90 de secunde până la miezul nopții. Cu toate acestea, politicienii supuși și ideologizați din Uniunea Europeană urmează dictatele de la Washington în detrimentul țărilor lor. Atât Germania, în calitate de presupusă principală putere europeană, cât și UE, cu președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, ajunsă la putere în urma unei manipulări, contribuie la agravarea situației și, astfel, își depășesc în mod constant autoritatea, trădându-și mandatul principal de a menține pacea și securitatea. Cu alte cuvinte, guvernul german și Comisia Europeană abuzează de mandatul lor.

Președintele rus Vladimir Putin a avertizat de mai multe ori Occidentul să nu înarmeze Ucraina cu arme ofensive și a invitat la negocieri. Declarațiile sale potrivit cărora Moscova era interesată să coopereze cu toți partenerii străini, în ciuda politicii de agresiune a Occidentului, au fost respinse ca fiind propagandă. Eforturile ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, care avertizase asupra unei extinderi extrem de periculoase a războiului din Ucraina, au rămas, de asemenea, fără rezultat. Lavrov vorbise deja, cu câteva săptămâni în urmă, despre un război hibrid împotriva Rusiei, cu scopul de a ruina țara și de a provoca o bulversare politică.

Este clar că alianța occidentală condusă de SUA intenționează să învingă Rusia cu toate mijloacele de care dispune. Ceea ce se pregătește în această constelație între Germania și Rusia este o tragedie și o catastrofă a secolului. Este deosebit de tragic faptul că Germania își permite să fie poziționată împotriva Rusiei pentru a treia oară. Aceasta s-a petrecut în Primul și în al Doilea Război Mondial și se petrece din nou acum.

Capitularea necondiționată a Germaniei în 1945 a pus-o complet în mâinile SUA, care de mai bine de un secol urmărește o strategie pe termen lung având ca scop principal împiedicarea cooperării dintre Germania și Rusia, ca rival economic și militar.

Acum, Germania este folosită ca vârf de lance împotriva Rusiei, iar Japonia și Coreea de Sud împotriva Chinei. Statele Unite vor să își afirme cu toată puterea pretenția de dominație globală, nejustificată de nimic, chiar dacă se ajunge la un război major. Acest orgoliu emană de la neoconservatorii de la Washington, împreună cu elitele financiare și economice de acolo și cu reprezentantul lor, Joseph Biden, care au împărțit responsabilitatea pentru aproape toate conflictele și războaiele din ultimele decenii. Ei sunt, de asemenea, cei care obligă Germania să sprijine necondiționat Ucraina, să participe la un război de uzură, cu SUA profitând extraordinar de mult din punct de vedere economic.

Joseph Biden

O nouă escaladare a relațiilor Rusiei cu aliații occidentali a avut loc în urma unei declarații surprinzătoare a fostului cancelar german Angela Merkel. Într-un interviu din decembrie 2022, ea a declarat că acordul de la Minsk din 2014 a fost încheiat de Occident pentru a da timp Ucrainei să devină mai puternică. Fostul președinte francez Holande și fostul președinte ucrainean Poroșenko au confirmat aceasta. Potrivit celor doi, războiul cu Rusia a fost intenția Occidentului încă de la început, prin intermediul Ucrainei. Ceea ce reiese este o monstruozitate: guvernele Germaniei, Franței, Ucrainei și SUA au jucat un joc dublu în anii premergători invaziei rusești. Adică au pus la cale, au mințit și au făcut pregătiri de război.

Președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat profunda dezamăgire. El a deplâns lipsa de onestitate și s-a întrebat dacă a mai rămas cineva cu care să se ajungă la un acord și ce garanții ar exista atunci. După respectivele dezvăluiri, încrederea a ajuns aproape de cota zero, dar – a adăugat el – în cele din urmă era necesar să se ajungă la un acord, iar Rusia era pregătită și deschisă. În loc să reacționeze la propunere, guvernul de la Berlin a fost presat cu insistență să livreze Ucrainei tancuri de luptă Leopard, adică arme grele de atac. Mai nou, conducătorul ucrainean Volodimir Zelenski cere avioane de luptă și rachete cu rază lungă de acțiune.

Faptul că livrarea unor astfel de arme nu poate decât să agraveze situația din Ucraina a fost dovedit în ultima perioadă. Cu cât Occidentul furnizează mai mult, cu atât mai mult va dura conflictul. Ucraina va pieri în acest proces, dar Germania, care trimite constant arme și plătește miliarde de dolari Kievului, va fi și ea ruinată. Faptul că o mare parte a populației germane dorește pacea cu Rusia este ignorat de propriul guvern din cauza presiunii Washingtonului și a unor state vasale. Zelenski poate să insulte și să abuzeze de guvernul german, dar Olaf Scholz și ministrul de Externe Annalena Baerbock continuă să îl asigure de sprijinul lor nelimitat. Mulți se întreabă cum ajung politicienii de la Berlin să facă astfel de promisiuni și de ce ar fi cazul ca Germania să datoreze ceva Ucrainei.

O modificare de paradigmă în evaluarea războiului din Ucraina de către partea occidentală a fost inițiată recent de președintele Statului Major al Forțelor Armate ale Statelor Unite, generalul Mark Milley, atunci când a cerut negocieri cu Rusia – contrar politicii lui Joseph Biden – într-un interviu în New York Times. Se pare că înalții oficiali militari din SUA și din Europa se tem acum de incompetența unor politicieni precum Biden, Austin, Zelenski sau Baerbock și încep să vorbească deschis.

Fenomenul nu pare să-l deranjeze pe președintele american Joseph Biden. El crede că și-a atins scopul eforturilor sale de zeci de ani de a ruina Rusia și de a o supune dorințelor occidentale, precum și intereselor strategice. Dar guvernul rus se va împotrivi. Rusia nu va avea de ales decât să se impună în această confruntare, în ciuda imensei aprovizionări cu arme a alianței occidentale. Nimic altceva nu este posibil. Rusia este o putere nucleară și nu va permite niciodată o înfrângere care ar implica dezmembrarea țării.

În afară de amenințarea nucleară acută, consecințele confruntării provocate de SUA sunt grave. Rusia a început de mult timp să se detașeze de Occident, să urmeze noi căi cu noi parteneri și să se apere împotriva politicii de agresiune a SUA. Rusia nu este singura în această situație. Mai mult de jumătate din omenire nu mai vrea să suporte impunerile și opresiunea SUA.

Se observă că organizațiile BRICS și OSC devin din ce în ce mai populare. Ei lucrează la un sistem economic și financiar diferit de cel occidental, dominat de SUA. Printre altele, este pusă sub semnul întrebării dominația dolarului ca monedă de rezervă a lumii, ceea ce va duce, însă, la noi conflicte extrem de periculoase. Pentru că SUA nu se vor lăsa împinse în faliment fără să opună rezistență. Ei au cea mai mare putere militară din lume, iar acest aspect este necesar să fie luat în considerare în toate eforturile viitoare de a crea o lume mai pașnică. În prezent, două puteri nucleare se confruntă într-un război prin procură care ar putea escalada în orice moment.

Fie ca noi să fim cruțați.

Autor: Wolfgang Bittner

Citiți și:
Occidentul a trecut Rubiconul. Cum se va încheia războiul din Ucraina?
Războiul din Ucraina nu este rezultatul întâmplării, ci al unei politici deliberate a SUA

 

yogaesoteric
1 aprilie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More