Suntem tot mai aproape de ID-ul digital. De la termometre s-a trecut la termoscanere cu recunoaştere facială, care verifică dacă ai mască…


… ştiu ce sex şi ce vârstă ai


„Cei care renunță la libertatea lor esențială, pentru a-și cumpăra o fărâmă de siguranță temporară, nu merită nici libertatea, nici siguranța!” Și câtă greutate au azi vorbele lui Benjamin Franklin, unul dintre părinții fondatori ai Americii!

Lejeritatea cu care omenirea și-a lepădat drepturile cetățenești, îmbrățișând cununa ordonanțelor militare, arată, de fapt, câtă prostie zace în lume. Drepturile și libertățile noastre „s-au dus pe apa sâmbetei” sub aplauzele frenetice ale unei societăți bolnave și devin o amintire tot mai îndepărtată. De altfel, pentru unii, o astfel de amintire va fi și când făceau shopping la mall fără absolut nicio îngrădire. De acum încolo, situaţia se schimbă ireversibil…

CBS News făcea senzaţie cu o informație bombă la începutul lunii mai, anunţând că americanii în curând urmau să poată face cumpărături doar după ce ar fi trecut „testul termoscanerului”. Marile magazine din SUA se pregăteau să instaleze camere termice, pentru a refuza intrarea celor cu temperatură ridicată! Sub bănuiala că au febră și sunt posibili purtători ai virusului Covid-19, li se va refuza accesul în magazine. Și în restaurante, dădeau asigurări jurnaliștii americani!

România a ţinut pasul cu America în privinţa termoscanării.

„Ceea ce trăim acum este că urmează un nou «normal», adică un alt start, care va implica scanarea termică a cetățenilor care merg în magazine și restaurante. Pentru început…”, afirma Chris Bainter, director de dezvoltare la FLIR Systems, companie din domeniu.

FLIR este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața camerelor termice – în timpul pandemiei de SARS, din 2003, compania a realizat cele mai multe termoscanere folosite în Asia, în principal în aeroporturi și instituții publice.

Camerele termice sunt folosite pentru a scana temperatura de la o distanță sigură. Dacă este detectată cea mai mică urmă de febră – unul dintre simptomele noului coronavirus –, unitatea în cauză (magazinul sau restaurantul) pot chiar refuza accesul persoanei respective!

Cum funcționează în America? În Georgia, unde a început să fie implementată această măsură, dacă temperatura unui client este peste 100,4 grade Fahrenheit (38 de grade Celsius), acesta primește un fluturaș prin care i se transmite că nu poate intra, ca măsură de protecție pentru ceilalți cumpărători, dar un angajat al magazinului se oferă să-i facă aprovizionarea cu tot ce are nevoie!

Reprezentantul FLIR Systems spune că „aplicația nu face neapărat o măsurare absolută a temperaturii trupului, ci mai degrabă detectează acele persoane a căror temperatură a fost mai ridicată decât a ultimilor zece clienți examinați”.

După ce oamenii s-au obişnuit cu banalele termometre, s-a trecut pe repede înainte la tehnologii mai avansate: termoscanere dotate cu recunoaştere facială, precum şi alte facilităţi. Intrarea în Primăria Sectorului 1 din Bucureşti este monitorizată de un sistem de ultimă generaţie, asemănător termoscanerului care se află pe aeroportul Otopeni. Aparatul îţi măsoară temperatura, verifică dacă ai mască şi care este sexul tău şi ce vârstă ai. Cu ajutorul algoritmilor de inteligenţă artificială, poate să măsoare temperatura de la o distanţă de 3 metri, iar dacă nu porţi mască sau ai febră, trimite un semnal sonor către personalul care supraveghează. Din septembrie, aparatele ar urma să fie folosite la intrarea în şcoli şi grădiniţe. Numai în sectorul 1 din Bucureşti ar fi nevoie de 150 de termoscanere, costul unui astfel de sistem de verificare a temperaturii fiind de 12.000 de euro!

Problema este că Noua Ordine Mondială se folosește de virusul Covid-19 ca de un cal troian, pentru a aduce schimbarea totală în viețile oamenilor. Pregătiți-vă pentru urmărirea, monitorizarea și captarea datelor de orice fel în „noua lume”!

Citiţi şi:

Avertisment dur: Pandemia de coronavirus ascunde efectuarea unor EXPERIMENTE SOCIALE la scară globală!

Recunoașterea facială devine treptat o invazie monstruoasă a intimității cetățenilor

Ne obișnuim deja cu ideea de a fi mereu supravegheați? Nu o fi împotriva «Drepturilor și libertăților fundamentale ale omului»?

Un sistem de recunoaștere facială va exista în curând pe Aeroportul Otopeni

 

yogaesoteric
8 iulie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More