Supă de linte roşie

4-5 porţii

1 cană cu linte roşie
5 căni cu apă
2 linguri ulei de şofrănel (se poate înlocui cu ulei de floarea soarelui)
1 linguriţă cumin seminţe
½ linguriţă muştar seminţe
½ linguriţă coriandru seminţe
1 vârf de cuţit hing
2 căţei de usturoi mari, tăiaţi mărunt
½ linguriţă turmeric
1 linguriţă masala
1 legătură mică de frunze de coriandru tocate
½ linguriţă sare

Spălaţi lintea de câteva ori cu apă rece, scurgeţi apa şi puneţi lintea împreună cu 4 căni de apă într-o oală la foc. Se lasă să fiarbă neacoperită, la foc mediu, amestecând din când în când pentru a nu se lega de oală. După 20 de minute, adăugaţi încă o cană de apă şi lăsaţi să fiarbă încă 10-15 minute sau până este moale. Stingeţi focul.
Înfierbântaţi uleiul într-o tigaie mică, reduceţi focul la minim şi apoi adăugaţi seminţele de muştar, cumin şi coriandru, cât şi hingul. Când seminţele încep să sară, adăugaţi usturoiul. Când usturoiul începe să devină uşor auriu puneţi în tigaie frunzele de coriandru, turmericul şi masala. Amestecaţi repede pentru a nu se arde.
Adăugaţi sarea şi mirodeniile în supă. Dacă doriţi ca supa să aibă un aspect mai lichid, mai adăugaţi încă o cană cu apă. Puneţi apoi supa la fiert pentru încă 2 minute. Se serveşte fierbinte, garnisită cu frunze de coriandru.

Reţeta următoare

yogaesoteric
24 aprilie 2009

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More