Supermannis

 

Când părea că a epuizat relația cu liliecii, COVID-19 a descoperit nurcile, câinii, pisicile și oile. O nouă tulpină, de data asta daneză și, mai ales, imună la noile vaccinuri, vine să ne demonstreze că nimic nu este imposibil. Multe alte animale sunt în stare să ne distrugă viețile, nu doar cele pe care le votăm și le privim la televizor vorbind.

Liderii noștri fac ravagii, răspândesc o boală contagioasă de care nu mai scăpăm nici cu imunitatea de turmă. Virusul prostiei și al aroganței, mai distrugător decât SARS-CoV-2, fiindcă împotriva lui nu există nici vaccin, nici mască și nici distanțare socială, se manifestă zilele astea prin spălatul pe mâini.

Așa cum s-a văzut la președintele Iohannis, care s-a spălat pe mâini dând vina pe experți, așa cum s-a văzut la premierul Orban, care s-a spălat pe mâini dând vina pe oameni, așa cum se vede în continuu și peste tot când cineva care a cerșit voturi este incapabil să facă ceva în schimb, spălatul pe mâini este principala sursă de mizerie în politica românească.

Ca să-și justifice alegerile, Iohannis a aruncat iar niște cuvinte în chiuvetă și a prezentat apa caldă ca pe o invenție personală. Suntem la peste zece mii de noi cazuri pe zi, ne îndreptăm spre douăzeci de mii și, dacă așa cum explică alde Rafila, e nevoie să facem înmulțirea cu zece, înseamnă că în luna de campanie electorală am putea aduna între trei și șase milioane de cazuri noi. Perspectiva de a muri pe holul spitalului din lipsă de orice – paturi, medicamente, medici – reprezintă, deocamdată, un purgatoriu de probabilitate 0,04, alimentată cu râvnă de șeful statului.

Iohannis zice că uite, americanii, care au 100.000 de cazuri pe zi, țin alegeri. Noi, care avem doar peste zece mii, de ce să nu ținem? Comparația e cu bună știință golănească, dar ușor de înghițit pentru alegători gata să înghită orice. Chiar dacă n-am avea decât zece mii (în realitate, avem multe județe în care se fac sub o sută de teste) și chiar dacă n-am înmulți cu zece, rata contaminării la 18 milioane de locuitori față de 320 de milioane cât au SUA e aproape dublă. Apoi, la alegerile americane peste 100 de milioane de alegători au votat prin corespondență – aproape două treimi. Deci densitatea proporțională la urnele fizice a fost în America de trei ori mai mică.

„Democrația nu poate fi pusă în paranteze”, ne spune Iohannis citind pe furiș din prompter. „Democrația e necesar să fie garantată și democrația se garantează prin alegeri, prin alegeri libere”, mai zice el de sub vopseaua de păr ușor dusă pe la tâmple, cu aerul că le face dreptate părinților fondatori.

Democrația începe însă cu dreptul și libertatea de a alege și de a fi ales, ambele restrânse prin campania electorală online, la care jumătate din țară nu are acces. Căci da, Iohannis a înțeles, într-un târziu, pericolul pe care îl prezintă COVID-19 și a închis piețele țărănești, parcurile, olimpiadele școlare și mersul pe timp de noapte. A închis campania electorală pe durata campaniei electorale și a lăsat deschise doar urnele.

Dar dincolo de nepăsarea mecanică ce răzbate prin masca de producție germană, mai există un motiv întemeiat de a omorî câteva sute de români la 6 decembrie. Motivul ține de livrări. S-au semnat acorduri de finanțare la Washington, contracte de armament pe zece ani, angajamente de scoatere la vânzare a activelor din companiile de stat, s-au dat ordonanțe cu dedicație, s-a primit prima tranșă de sprijin politic și vine momentul să se facă livrările. Noul guvern PNL e nevoie să fie la butoane, așa cum e nevoie să fie noul premier Orban, anunțat deja de Iohannis.

Iar în caz că cineva se întreabă de ce atâta grabă, de ce atâtea vieți puse la risc, de ce atât deranj cu alegerile dacă rezultatul lor, dinainte stabilit, înseamnă exact guvernarea de acum, există un răspuns: pentru că este ultima ocazie. Este ultima dată când Guvernul, premierul și președintele se pot reconfirma la putere, ultimul termen înainte de prăbușirea psihică, fizică și economică a națiunii. 6 decembrie e deadline-ul acestui regim.

De altfel, Iohannis și-a demonstrat utilitatea când ne-a anunțat că el și Guvernul se tot ocupă de pandemie. Concret, ne-a spus că englezii și americanii lucrează la un vaccin.


Citiţi şi:
«Sistemul» vrea în 2024 un președinte venit pe filiera franceză sau germană
«Vreți să fiți suverani peste un popor pe care îl disprețuiți și îl terfeliți zilnic la televizor, la radio, pe rețelele de socializare»

 

yogaesoteric
1 decembrie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More