Suprarealista ideologie a ‘genului fluid’ este radical și pervertitor opusă celei mai înalte viziuni despre om, descrisă de antropologia creștină

 

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, spune că ideologia gender sau teoria de gen este o „artificială construcție ideatică, așa-zis culturală, în răspăr cu realitatea, cu logica, cu biologia, cu antropologia, cu ordinea firii”.

Într-o intervenție oferită în exclusivitate siteului ActiveNews, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a declarat că ideologia de gen are ca „părinte scelerat” „progresismul actual, agresiv anticreștin”.

„Progresismul actual, agresiv anticreștin, părinte scelerat al ideologiei de gen, este un curent de sorginte marxistă, o formă de «terorism intelectual» care detestă nihilist ordinea morală, autoritatea de orice tip, ierarhia valorică reală și care privilegiază zgomotos marginalul și nefirescul în defavoarea centrului și a firescului, a valorilor morale și culturale tari, validate de experiența milenară a omenirii”, a precizat domnia sa.

Vasile Bănescu a specificat fără echivoc că această ideologie se opune adevărului creștin.

„Ideologia de gen este… o (im)pură ideologie. Adică o artificială construcție ideatică, așa-zis culturală, în răspăr cu realitatea, cu logica, cu biologia, cu antropologia, cu ordinea firii. O ideologie menită să justifice o temă absurdă de pe agenda progresismului regresist, hipersexualizant și destrămător moral.

Progresismul actual, agresiv anticreștin, părinte scelerat al ideologiei de gen, este un curent de sorginte marxistă, o formă de «terorism intelectual» care detestă nihilist ordinea morală, autoritatea de orice tip, ierarhia valorică reală și care privilegiază zgomotos marginalul și nefirescul în defavoarea centrului și a firescului, a valorilor morale și culturale tari, validate de experiența milenară a omenirii. Scopul (ne)declarat? Demolarea progresiv-«progresistă» a societății edificate pe credință, rânduială, respect față de trecut și reperele lui morale (sfinți și eroi), tradiție, familie, disciplină, efort, emulație onestă și selecție axiologică.

Din această lucidă perspectivă, ideologia de gen, ca orice altă ideologie secretată de socialismul intrinsec haotizant moral și social, este situată ferm pe polul opus adevărului. Adică pe acela al minciunii.

Suprarealista ideologie a «genului fluid» este radical și pervertitor opusă celei mai înalte viziuni despre om, aceea descrisă de antropologia creștină care distinge limpede între bărbat și femeie, între masculin și feminin, viziune realistă întemeiată pe Revelație și augmentată inclusiv de marea filosofie și de științele care nu își fac un scop în sine din războiul cu virtutea discernământului, a bunului-simț care operează în actul profund al înțelegerii lumii și a omului.

Motiv pentru care ideologia de gen, camuflată într-un capitol al Convenției de la Istanbul, dedicată onorabilei teme a protejării femeilor împotriva violenței, este una autentic nocivă pentru organismul comunitar al oricărei societăți, al cărei interes major nu este să contrazică și să combată realitatea, ci să o valorizeze înțelept spre binele individual și comunitar. Bine care are totdeauna legătură cu adevărul, nu cu minciuna, ideologică sau nu”, a explicat Vasile Bănescu pentru ActiveNews.ro.


Citiţi şi:
Transsminteala 
«Sexul nu este binar. Cine zice altfel, zboară!» – Teroarea ideologică din campusurile americane. De ce a luat-o lumea razna 
Profesor la Universitatea din New York: Trăim într-o revoluție culturală asemănătoare maoismului. Totalitarismul de stânga este din plin dezlănțuit! 

 

yogaesoteric
22 septembrie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More