Supravegherea dusă la un nou nivel: A apărut o aplicație de recunoaștere facială pentru a determina dacă vizitatorii sau angajații poartă mască

O companie românească a anunțat invenția unei aplicații care poate diferenția persoanele care poartă mască de cele care nu poartă, atenționând atunci când cei din urmă nu se supun regulilor.

Aplicația poate fi folosită pentru identificarea tuturor persoanelor care nu respectă obligativitatea de a purta masca corect, pe nas și gură, în toate spațiile în care aceasta este obligatorie. Atunci când camera surprinde o persoană care nu se conformează, o notificare va fi trimisă administratorului/responsabilului.

„În condițiile înmulțirii alarmante a numărului de persoane infectate, nevoia de a identifica în timp real persoanele care nu poartă mască a devenit o necesitate, dar și o obligație morală pentru organizațiile care au spații tranzitate. Soluția noastră le oferă șansa de a reacționa prompt și de a preveni posibile infectări și suntem mândri că putem contribui în acest fel la limitarea răspândirii virusului. La Starbyte, inovația este mereu pusă în slujba utilizatorilor, așa că vom dezvolta în continuare tehnologii utile și ușor de implementat”, a declarat Adrian Băcăianu, Director General Starbyte.

Nimeni nu scapă de ochiul electronic

Astfel, prin aplicația dezvoltată de Starbyte se realizează o verificare rapidă a solicitantului prin implementarea unui flux de pași care ghidează utilizatorul în mod intuitiv pentru a valida atât identitatea acestuia, cât și elementele de securitate a documentului de identitate.

Platforma folosește sisteme de urmărire și recunoaștere facială avansate dezvoltate în cadrul companiei astfel încât datele biometrice ale utilizatorului să fie protejate, susțin dezvoltatorii.

Totodată, algoritmii anti-spoofing permit identificarea facilă a unei încercări de fraudă, 4Apply putând distinge o imagine sau un videoclip de mișcarea unei persoane reale. Platforma oferă inclusiv opțiuni precum videostreaming pentru a intra în legătură cu un operator, liveness detection, document management și un modul de risc pentru evaluarea angajatorului unei persoane fizice sau evaluarea unei companii.

Datele din documentele de identitate sunt extrase prin tehnologia OCR, platforma fiind capabilă să corecteze deformarea perspectivei imaginii prin algoritmii de procesare a imaginii.

Citiţi şi:

Suntem tot mai aproape de ID-ul digital. De la termometre s-a trecut la termoscanere cu recunoaştere facială, care verifică dacă ai mască… 

Orban şi Vela au dat «Big Brother» – sistemul de recunoaştere facială a 2 milioane de români pe mâna «băieţilor de casă»… 

yogaesoteric

14 noiembrie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More