Tabăra de meditație în vederea revelării Sinelui divin nemuritor (ATMAN) – Budapesta, 2016-2017

În perioada 28 decembrie 2016 – 3 ianuarie 2017, la Budapesta (Ungaria) va avea loc Tabăra de meditaţii în vederea revelării Sinelui divin nemuritor (ATMAN), coordonată de instructor yoga Uriell Monete.

Tabăra va beneficia de susținerea spirituală subtil-telepatică a profesorului yoga Gregorian Bivolaru şi se va desfăşura la unison cu Tabăra de revelare a Sinelui de la Brașov.

Participanților le vor fi oferite informaţii noi şi unice referitoare la modul în care fiinţa umană poate face paşi rapizi spre regăsirea de Sine şi revelarea profundă a Sinelui divin nemuritor ATMAN.

Prezentările se vor face în limba română.

Activitățile din program vor fi găzduite de sala de curs de yoga din Budapesta, aflată chiar în centrul orașului – unul dintre cele mai frumoase oraşe din Europa, romantic, dar plin de istorie, de resurse şi bogăţii spirituale.

Tabăra este organizată de Asociația de yoga Korösi Csoma din Ungaria, ce este afiliată la Federația Internațională de yoga și meditație ATMAN.

Din România, la Budapesta se poate ajunge cu trenul, cu maşina (2,5 ore de la Arad, pe autostradă) sau cu avionul (30 minute din București – cu compania Wizzair: 28 decembrie, ora 18.30).

Detalii organizatorice la adresa de e-mail sineatmanbudapesta@gmx.com

„Marele yoghin şi eliberat spiritual al Indiei, Ramana Maharishi spunea: «Sinele suprem nemuritor (ATMAN) există şi este fără încetare prezent – întocmai ca un martor tăcut – în toate fiinţele umane, dar cu toate acestea datorită ignoranţei în care ele se complac, el (ATMAN) nu radiază din plin în toate». De îndată ce realizăm eforturile adecvate, sistematice şi perseverente devine în felul acesta cu putinţă să descoperim în noi realitatea Sinelui suprem nemuritor (ATMAN) şi ulterior ajungem să descoperim că el (ATMAN) este o infimă scânteie din Spiritul absolut, etern şi unic al lui Dumnezeu (PARAMATMAN). Revelarea deplină a Sinelui suprem nemuritor (ATMAN) în propriul nostru univers lăuntric face cu putinţă să descoperim că în această ipostază, el (ATMAN) este izvorul oricărei legi dumnezeieşti, el este sursa oricărei potenţialităţi şi mai mult decât atât, găsirea sa ne ajută să constatăm că el este capabil să impulsioneze orice transformare spirituală, chiar dacă în realitate Sinele suprem nemuritor (ATMAN) este imuabil şi se află dincolo de orice experienţă. Chiar şi atunci când fiinţa umană nu este deloc conştientă de aceasta, Sinele suprem nemuritor (ATMAN) este în permanenţă martorul tăcut, care în universul fiinţei umane asistă fără încetare în toate experienţele vieţii sale. O dumnezeiască putere binefăcătoare apare şi se manifestă din plin, în şi prin universul unei astfel de fiinţe umane, atunci când Sinele suprem nemuritor (ATMAN) este plenar revelat. Totodată o esenţială cunoaştere, plină de înţelepciune dumnezeiască ţâşneşte spontan în universul unei astfel de fiinţe umane care până atunci exista în stare latentă, în străfundurile enigmatice ale naturii ei.

Deplina revelare a Sinelui suprem nemuritor (ATMAN) în propriul univers lăuntric al fiinţei umane face cu putinţă să fie descoperită prin intermediul anumitor trăiri inefabile, extatice ce sunt distincte că există în permanenţă o anumită corespondenţă indescriptibilă între Sinele suprem nemuritor (ATMAN) şi Sinele Absolut Veşnic şi Unic al lui Dumnezeu Tatăl (PARAMATMAN).”
profesor yoga Gregorian Bivolaru

„În această retragere spirituală vom urmări sa fim conştienţi că această «NATURĂ ADEVĂRATĂ» nu este niciodată departe de noi, că ea există fără încetare în universul nostru lăuntric şi poate fi descoperită cu uşurinţă atunci când fiinţa noastră se trezeşte din ce în ce mai mult, dar profund, la viaţa spirituală.

În această tabără spirituală reînvăţăm să ne întoarcem la pacea profundă a Esenţei noastre eterne. Stările de pace ale minţii, trupului şi a lumii înconjurătoare pot să vină şi să plece – şi este în natura minţii, a trupului şi a lumii înconjurătoare să treacă prin aceste cicluri de calm, linişte şi de agitaţie, unul după altul – dar Sinele este și rămâne acea Prezenţă conştientă tainică, misterioasă, calmă în mod intrinsec şi mereu prezentă, care este una cu tot ceea ce se petrece, dar niciodată nu este afectată de vreunul dintre aceste evenimente.

Această pace profundă ce izvorăște din Sinele etern este deschisă şi disponibilă în fiecare moment, fiind pur şi simplu într-o anumită stare de așa-zisă «aşteptare», gata doar de a fi recunoscută. Ori de câte ori tânjim după această tăcere transcendentă şi pace profundă, tânjim, de fapt, după adevărata noastră natură, o stare de tăcere a minţii, a trupului sau a lumii înconjurătoare. Ea nu poate fi trezită de vreo informaţie anume, ce exaltă mintea, ci poate fi găsită dincolo de cuvinte, doar printr-o meditaţie tăcută, atentă şi profundă şi printr-o identificare intimă, indescriptibilă şi constantă cu Ea.
Pentru a reuși aceasta, în cadrul taberei vor fi oferite anumite chei iniţiatice ce ne vor ajuta să eliminăm treptat identificările greşite şi de asemenea să putem transcende cu uşurinţă toţi factorii perturbatori ai minţii.

Prin exemplificarea anumitor tipuri de meditație şi modalități de centrare în fiinţa noastră, ce vor fi prezentate în această tabără, vom descoperi că putem trăi în mod real, profund şi divin viaţa de zi cu zi, şi că astfel viaţa devine eminamente simplă, dar plină de profunzime și transfigurare, atunci când reuşim să o trăim în mod divin integrat. Experienţele spirituale ce vor apărea vor face ca treptat, sau în unele cazuri brusc, toate obiectele minţii, ale trupului şi ale lumii cunoscute să pălească, să dispară ori să implodeze într-un moment de înțelegere profundă, de clarviziune ori de dizolvare în timp, revelându-ne în acele momente, în mod instantaneu, adevărata noastră natură profundă. Această experienţă a absenţei distincţiei și a separării ne va conduce treptat pe un nou tărâm al trăirii în etern, al trăirii în lumina cunoaşterii, al trăirii vieţii integrate divin, al vieţii trăite în comuniune profundă cu Dumnezeu.

Prin obiectivarea anumitor atitudini atât în meditaţie, cât şi în viaţa de zi cu zi, ni se va dezvălui că aproape toată existenţa noastră, atunci când suntem centraţi la nivelul egoului, pare a fi o repetiţie mecanică, iar aceste modalităţi de transformare care vor fi oferite, ne vor ajuta să păşim spontan în afara modelului și tiparelor. Printr-o observare atentă a vieţii din ipostaza de martor tăcut şi deplin detaşat, vom translata într-un mod nebănuit şi tainic într-o nouă atitudine încărcată de mister şi transfigurare. Această atitudine, care se poate menţine pe durate lungi de timp atunci când reuşim să rămânem interiorizaţi, păstrând o stare de vigilenţă şi atenţie supramentală, devine astfel o trambulină spre trăirile iluminatorii dumnezeiești.

Toate încercările de a ne transforma pe noi înşine se bazează iniţial pe interpretarea care presupune existenţa unui interpret, care este egoul, şi care vrea să se transforme, dar când descoperim că nu există în mod real niciun interpret, niciun centru individual, personal și egotic de referinţă, nicio separare, accentul va trece în mod spontan pe starea de abandon, pe observarea de sine, pe trăirea în Sine. Această inţelegere ce ni se va dezvălui, ne va recentra în mod divin în fiinţa noastră profundă, fiind primul pas ce ne conduce către stările de revelare a Sinelui, spre «adevărata noastră natură», către pura spontaneitate divină.

Spontaneitatea si trăirea divină ce răsar din astfel de înţelegeri profunde vor fi marcate printr-o linişte şi o tăcere transcendentă, o stare de fericire şi beatitudine necondiţionată, o stare de mulţumire adâncă şi de o simplitate pură. Ele persistă durate lungi de timp, practicând aceste tehnici de menţinere într-o stare supramentală, stare ce ne va permite să fim din ce în ce mai mult şi mai des identificaţi în mod indescriptibil cu Realitatea dumnezeiască.

Aceste transformări ale înţelegerii superioare creează o nouă perspectivă asupra vieţii şi ele produc o reorchestrare a minţii, trupului şi a lumii în care trăim. Ele sunt încărcate Acum, în momentul prezent, de experienţa dincolo de timp a păcii profunde şi tăcerii eterne, de trăirea fericirii, beatitudinii şi a iubirii dumnezeieşti adevărate. Aceasta va crea modalitatea ca Sinele etern să poată fi cunoscut într-un mod direct şi intim, prin simpla trăire.”
Instructor yoga Uriell Monete

 

yogaesoteric
26 decembrie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More