Tantra vă invită să exploraţi profunzimile microcosmosului propriei fiinţe

 

Itinerariul tantric se aseamănă unei călătorii temerare care ne conduce prin ţinuturi necunoscute şi foarte interesante ale interiorului nostru. Iar în aceste zone, atât de apropiate şi, în acelaşi timp,  atât de îndepărtate, ne aşteaptă aventuri extaziante prin „junglele”, „oceanele” şi „deşerturile” psihicului nostru.
 
În ultimii ani, Tantra a trezit curiozitatea Occidentului nu atât ca modalitate spirituală de a accede la trăiri extatice, ci mai degrabă ca artă prin care se obţin prestaţii amoroase demne de a fi înscrise în Cartea Recordurilor. Noi vă putem confirma că a face dragoste ore în şir nu este o ficţiune, ci o adevărată artă pe care oricine o poate învăţa, cu condiţia să fie înzestrat cu răbdare, tenacitate şi voinţă. Dar ţelul în Tantra nu este de a face demonstraţii asupra capacităţilor sexuale, nici de a adopta posturi amoroase spectaculoase şi complicate, ci de a aduce mai mult control, mai multă relaxare, frumuseţe şi transfigurare în actul amoros, în scopul de a accede la stări sublime de conştiinţă. Tantra nu vizează doborârea unor recorduri, ci este o modalitate foarte directă de a manifesta iubirea.
 
Multe fiinţe care au avut unele experienţe deosebite, chiar extatice în timpul unei fuziuni amoroase au remarcat faptul că astfel de experienţe trec dincolo de plăcerile obişnuite. Ele pot să fie singulare sau să se repete de mai multe ori în fiinţa noastră. Există persoane care au trăit nu numai o dată în viaţa lor experienţe extatice spontane şi care nu îndrăznesc să le povestească, de teamă ca ceilalţi să nu îi ia drept nebuni, sau, în orice caz să considere că exagerează. Câteodată se petrece să trăim pe neaşteptate un orgasm puternic sau o stare mistică în timp de facem dragoste, iar noi nu ştim ce să facem, nu ştim nici măcar cum să le definim, ne întrebăm dacă s-a petrecut aievea sau dacă a fost doar un vis, şi ceva ne spune că da, a fost adevărat. Unii gândesc că aceste momente pot apărea doar prin graţia destinului, alţii încearcă să recreeze situaţia şi sunt decepţionaţi dacă experienţa nu se mai repetă.
 
Dar se ştie că aceste experienţe au, de regulă, o structură bine definită. Dacă ştim cum să procedăm, putem să le dobândim prin efortul nostru conştient orientat şi apoi ele pot fi repetate prin evocare. Există factori foarte precişi care contribuie la experimentarea lor şi alţi factori care le inhibă. În astfel de experienţe, erotismul şi iubirea se contopesc într-un tot complex, care va deschide accesul către dimensiunea extatică a iubirii pure. Experienţele extatice mistice nu sunt rezervate doar celor aleşi, sfinţilor sau maeştrilor, ci sunt accesibile tuturor, cu condiţia ca aceste învăţături să fie puse în practică cu discernământ, aşa cum sunt ele prezentate în textele sacre vechi de mii de ani.
 
Factorii care ne pot ajuta mult de-a lungul acestui itinerariu al căutării interioare sunt:
-      curiozitatea: manifestarea copilului din noi care, liber de orice idei preconcepute, caută să descopere lumea – fie că este vorba de lumea exterioară sau de cea interioară;
 

-      elanul şi entuziasmul: trebuie regăsit, chiar dacă o lungă rutină şi ani de convieţuire au colorat în gri relaţia noastră de cuplu. Multe persoane trăiesc experienţe amoroase excepţionale în perioada în care se îndrăgostesc şi, câteodată se apropie de stări extatice; dar uneori ele gândesc că ne este îngăduit să resimţim senzaţii atât de puternice doar pentru perioade scurte din viaţă. Aceasta este o credinţă destul de răspândită, dar care nu corespunde deloc realităţii. Tantra recomandă evocarea cât mai des a perioadei începutului relaţiei de iubire, pentru a trăi cât mai des şi mereu reînnoit miracolul şi elanul începutului;
 
-      curajul: când începem să ne apropiem de zone puţin cunoscute, sau de-a dreptul necunoscute psihicului nostru, nu ştim niciodată dinainte cu ce ne vom confrunta; din acest motiv este util să fim pregătiţi pentru toate experienţele interioare posibile, iar nu doar pentru cele dezirabile;
 
-      flexibilitate mentală: liniile directoare şi instrumentele pe care ni le oferă Tantra, alte modele ale căutării interioare trebuie urmate fără să ne ataşăm totalmente de ele. Eliminarea prejudecăţilor şi a ideilor fixe ne va ajuta de asemenea foarte mult.
 
În încheiere, iată numai câteva relatări de experienţe minunate, extatice trăite  în urma sau în timpul unui act amoros:

„ Trăiesc fiecare moment, fiecare secundă cu maximă intensitate, scufundată într-o lumină care îmi pătrunde întregul corp, apoi mă adâncesc într-o tăcere profundă din care, atunci când ies, mă simt ca şi când aş fi născută din nou, iar fiecare mişcare pe care o fac, fiecare gând, fiecare cuvânt sunt străbătute de o prospeţime care îmi umple întreaga fiinţă.”

 

„Orgasmul este mult mai profund decât era înainte, fiecare celulă a corpului meu începe să vibreze şi mă simt inundată de mii de scântei strălucitoare. Aceste senzaţii continuă să îmi apară apoi zile în şir în inimă şi în zona bazinului şi tot ceea ce îmi apare în faţa ochilor, strada, florile, cărţile, mobilierul, toate sunt mai colorate şi mai vii decât de obicei. În acele momente înţeleg de ce sunt aşa cum sunt.”

 

„Mă afundam împreună cu iubita mea într-o stare de topire lentă, care mă făcea să mă simt una cu ea, dar cu toate acestea aveam o percepţie foarte lucidă asupra mea şi a trăirilor mele, lipsită de acea frică de a mă pierde pe care am cunoscut-o în alte situaţii. Am continuat să facem dragoste astfel şi, la un moment dat, ceva ne-a „fulgerat” realmente şi cerul s-a deschis deasupra capetelor noastre. Am ştiut ce este extazul. Iar ceea ce numeam „a face dragoste” era doar începutul.”

 
 

Citiţi şi:

Orgasmul prelungit vă face mai frumoşi, mai fericiţi, mai sănătoşi

Tantra şi Occidentul. Drumul Tantrei de la origini către Occident

 yogaesoteric
iulie 2006

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More