TAPAS pentru ARDEREA KARMA-ei (etapa a VI-a)

TAPAS 21 DE ZILE DE POST, ÎN 7 ETAPE A CÂTE 3 ZILE DE POST PENTRU ARDEREA KARMA-EI LA NIVELUL CENTRULUI DE FORŢĂ AJNA CHAKRA

ETAPA A VI-A A TAPAS-ULUI DE POST CU APĂ
19 – 22 decembrie 2016


A ȘASEA ETAPĂ A TAPAS-ului pentru ARDEREA KARMA-ei prin metoda milenară a POSTULUI CU APĂ
, TAPAS susţinut în mod subtil telepatic de către Grieg, va fi integrată în perioada 19 – 22 decembrie 2016. Pe timpul postului se recomandă să se realizeze cât mai mult timp meditaţii LAYA YOGA cu BIJA MANTRA AUM, urmărindu-se și în restul timpului, pe cât posibil, menţinerea stării de comuniune cu această sferă de forță.

Acest TAPAS este opțional și se adresează cursanților yoga.

Perioada pregătitoare a postului cu apă de 3 zile: În perioada 17 – 19 decembrie 2016 este recomandat să se facă dimineaţa, zilnic, tehnica de purificare VAMANA DHAUTI. În 19 decembrie se face, pe cât posibil, tehnica BASTI KRIYA sau clismă.

Perioada postului cu apă de 3 zile (19 – 22 decembrie 2016): Postul începe luni, 19 decembrie 2016, la ora 09.30. Între orele 09.30-09.40 se va face consacrarea către DUMNEZEU TATĂL, dăruindu-i în mod total şi necondiţionat toate fructele acestui post de 3 zile cu apă, în care se va urmări ARDEREA KARMA-EI LA NIVELUL CENTRULUI DE FORȚĂ AJNA CHAKRA. În intervalul orar 09.40-09.50 se va realiza la unison o meditaţie de raportare la Ghidul nostru spiritual, Grieg.
În fiecare zi de post se realizează consacrarea, care este valabilă 24 de ore.

Recomandări suplimentare: Dimineaţa, zilnic, se binecuvântează apa de băut. Se vor bea minim doi litri de apă pe zi.

Dacă aveţi o senzaţie de amețeală sau greață puteți face PRANAYAMA cu direcționarea energiei în AJNA CHAKRA, într-un loc bine aerisit. La interval de două zile se poate face o clismă cu macerat de salvie frunze, volbură partea aeriană, brusture frunze sau rădăcină, păpădie frunze.

Reamintiţi-vă să realizaţi pe toată perioada postului de 3 zile cât mai mult timp meditaţie LAYA YOGA cu MANTRA AUM. Eventual în timpul altor activități puteți face JAPA (repetarea mentală a MANTRA-ei).


Atenţie! Această perioadă de 3 zile de post cu apă nu trebuie să se suprapună cu o altă consacrare pentru post cu apă.

Meditaţia cu ocazia momentului SOLSTIȚIULUI DE IARNĂ este miercuri, 21 decembrie 2016, între orele 12.15 – 13.15; momentul de maxim: la ora 12.44.

Încheierea celei de a șasea etape de post cu apă este joi, 22 decembrie 2016, la ora 09.30. Între orele 09.30-09.40 se va realiza meditaţie de recunoştinţă faţă de DUMNEZEU TATĂL.

La terminarea postului cu apă, în ziua de 22 decembrie, se pot consuma sucuri naturale de fructe proaspete sau macerat din plante medicinale, seara se pot consuma supe sau mâncăruri uşoare, semi-lichide (se recomandă să fie 70% lichide). În 23 decembrie se pot consuma mâncăruri mai consistente, dar fără nuci, alune, seminţe, ouă, caşcaval (să fie 50% lichide). Din 24 decembrie se poate mânca normal. Această perioadă de revenire din postul cu apă este orientativă, dar ea poate să fie mai lungă în funcţie de constituţia personală.

Adresă de contact pentru întrebări sau relatări:

aurelivana@yahoo.com

 

yogaesoteric
6 decembrie 2016


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More