Tărâmul întunecat și ieșirea la lumină

 

Întreaga retorică a carcalacului începe să se dărâme sub propria-i greutate. Nici tataie nu mai crede teoriile catastrofiste, iar toată lumea s-a prins că întreaga afacere a fost una menită a spori controlul. Este benefică trezirea celor care au înțeles scopul politico-economic al afacerii. Ea a alimentat energiile care au condus la deciziile Curții Constituționale.

Plăvanul a fost castrat de puterea cu care se juca atât de artistic, guvernul paiațelor sale de asemenea. Conștientizarea adevărului este cea mai puternică armă deoarece ea are puterea de a coaliza acele energii care dărâmă tirania. Nu-i o teorie fantezistă, este pura realitate.

Sunt mulți cei care au picat în mrejele minciunilor propagate de mass-media. Însă ei, în realitate, sunt puțini! De aceea instituțiile de propagandă au nevoie de bani de la stat, de aceea publicațiile și vocile independente sunt cenzurate. Lumea este împărțită în două teritorii distincte: cel al libertății și cel al robiei.

Robi sunt cei incapabili să gândească cu propriul cap, robi sunt cei care repetă precum drogații sloganurile pe care ticăloșii le picură în creierele lor precare. Robi sunt cei mânați de ură: acea ură inconsistentă, proiectată de alții, care n-are nicio legătură cu tine, dar a cărei unealtă irațională ai devenit. Tărâmul robiei este unul întunecos, în care – pe fondul propagandei – orice este posibil. Robii îl consideră eliberator pe cel care le îmbâcsește creierul, îl ridică în slăvi pe cel care-i secătuiește de resurse și-l urăsc pe cel care vrea să-i salveze. În lumea lor un dușman este dușman atâta timp cât influencerii spun că este dușman. Și devine prieten atunci când aceiași manipulatori spun că este prieten. Asta-i lumea robiei, o lume unind frustrații și precarii psihic într-o imensă rețea de subordonare, condusă după grosolanele principii ale manipulării prin propagandă.

Lumea libertății este cea a oamenilor care știu cu exactitate ce li se petrece, a oamenilor care-și urmăresc interesul și care au ca scop o viață liniștită pentru ei și pentru cei apropiați. Ei nu-s manipulabili, înțeleg exact lumea în care trăiesc și știu care-s pericolele. Ei însă este necesar să facă față unui asalt permanent venit din întunecata zonă a robilor. Cei de-acolo, incapabili fiind să trăiască pe propriile picioare, urăsc independența oamenilor liberi, iar monștrii din spatele lor le amplifică frustrarea răsturnând universul de valori. Din punctul lor de vedere adevărul este minciună și minciuna este adevăr. „Războiul este pacea și pacea e războiul!”. Această agresiune permanentă îi face pe unii oameni liberi să cedeze. Din păcate, sunt perioade în care o parte a oamenilor liberi cad sub vraja nefastă a propagandei, asemeni celor care cădeau pradă cântecului nefast al sirenelor din legenda lui Odiseu. Există însă și calea inversă, în care robii propagandei au parte de o iluminare și-și dau seama de toată mizeria pe care au slujit-o. Atunci, printr-un efort nu prea mare, reușesc să se rupă, lărgind astfel împărăția oamenilor liberi. Așa funcționează societatea și de aceea puterea adevărului este mare.

Cu toate că viitorul care ne așteaptă nu este unul tentant, este momentul să faceți un efort pentru a-i trezi pe cât mai mulți dintre robi. Cu cât lumea celor liberi este mai mare, cu atât efectele tiraniei „ce va să vină” vor fi mai mici.


Citiţi şi:

Un virus mortal amenință lumea: nu Covid-19, ci Totalitarismul

Coronavirusul și Big Brother

OMS și presa s-au schimbat în organizații teroriste pe timp de pandemie

 

yogaesoteric
17 octombrie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More