Next level. Poliția Română și-a tras soft de recunoaștere facială pentru utilizatorii Facebook

 

Achiziție de ultimă generație la Poliţia Română. Instituția a cumpărat un sistem de recunoaştere facială pentru a obţine date din Facebook sau de pe camere de supraveghere. Valoarea contractului depășește 4 milioane de lei.

Poliţia Română cumpără un sistem de recunoaştere facială în cadrul unui contract în valoare de 4.779.000 lei, care cuprinde soft pentru identificare facială, servere, licenţe şi soluţii de stocare, dar şi training pentru peste 200 de persoane.

Locul principal de executare este sediul IGPR.

Potrivit datelor publicate pe SEAP, contractul a fost atribuit prin licitaţie firmei Dataware Consulting.

„Soluţia informatică pentru recunoaştere facială”va oferi funcţionalităţi de căutare / verificare / comparare ale imaginilor faciale digitale din baza de date asociate cu cele provenite din diferite surse, precum telefoane mobile, camere de supraveghere, reţele de socializare, camere de la bancomate, se arată în caietul de sarcini.

Proiectul va duce la îmbunătăţirea colectării datelor în cadrul „activităţilor informativ-operative şi de cercetare penală şi la extinderea cooperării şi a acţiunilor de prevenire şi combatere a formelor de criminalitate gravă şi terorism”.

Big Brother mai urcă un nivel.

Citiţi şi:

Suntem tot mai aproape de ID-ul digital. De la termometre s-a trecut la termoscanere cu recunoaştere facială, care verifică dacă ai mască…
Recunoașterea facială devine treptat o invazie monstruoasă a intimității cetățenilor


 

yogaesoteric
17 octombrie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More