„Te iubesc din tot sufletul meu!”

Te iubesc din tot sufletul meu!”, spunem adesea.

Unde este însă sufletul?

Unii spun că în cap, în creier, alții cred că este în piept. Sufletul însă este în tot trupul și îl și depășește.

Unii oameni au un chip nu tocmai plăcut, dar sufletul lor este atât de frumos încât înfățișarea lor îi transformă într-o prezență agreabilă.

Alți oameni sunt frumoși, dar ți-e tare greu să rămâi în preajma lor, din pricina sufletului urâțit.

Ne asemănăm cu îngerii prin partea noastră nevăzută, spirituală, dar avem în plus față de aceștia un mare dar pe care Domnul ni l-a făcut: uitarea.

Îngerii nu uită, ei trăiesc un prezent continuu, ei știu prezentul și viitorul. Noi însă uităm.

Uităm răul pe care l-am făcut, greșim pentru că uităm de Dumnezeu, iar El îngăduie pocăința noastră. Avem acest mare atu, puterea de a ne pocăi.

Puterile întunecate sunt îngeri căzuți. Lucifer a fost unul dintre cei mai frumoși îngeri, a fost un serafim. Într-una dintre zile, Lucifer, în loc să-L contemple pe Dumnezeu, să trăiască în Bucuria Lui, a început să se contemple pe sine. Atât de departe a dus această admirație încât un gând teribil (Eu sunt Dumnezeu!) i-a întunecat conștiința, rupând relația de iubire cu Creatorul său.

Știi că lângă tine s-a așezat un demon, o putere întunecată, atunci când te bântuie negre stări sufletești (pentru unii apar sub formă de atacuri de panică) care te pot duce la sinucidere.

În plină stare bună, de voioșie, simți că ceva întunecă conștiința și sufletul tău. Un demon încearcă să te facă să renunți la iubirea Lui Dumnezeu.

Cine nu a trăit o astfel de stare? De câte ori nu ați simțit că inima dumneavoastră plânge și vrea să se împace cu un om drag, dar nu ați putut?

De câte ori nu ați avut pe buze cuvintele acesta: „Dragul meu / draga mea, te rog, iartă-mă!”, dar ceva v-a împiedicat să le rostiți?

De câte ori nu ați acționat greșit față de un om drag? Chiar dacă inima vă spunea să nu faceți așa, să nu reacționați așa, conștiința întunecată v-a împins să săvârșiți fapte urâte.

De aceea, rezistați și nu vă lăsați acaparați de puterile întunecate care pot să apară în viața dumneavoastră. Nu vă judecați aspru. Nu judecați aspru nici oamenii din jur.

Abia atunci devenim oameni duhovnicești, când nu ne mai luptăm fără rost, când nu ne mai supărăm, când nu mai învinovățim oamenii din jurul nostru.

Vrei să ajungi să fii chip îngeresc? Iubește! Iubește pe cel de lângă tine, iubește și pe vecini, iubește și pe cel ce ți-a greșit.

Nu învrăjbiți oamenii! Demonii fac asta! Sunt, din păcate, oameni axați numai pe asta: bârfesc, cârcotesc, zic numai trăsnăi doar ca să învrăjbească, numai să facă rău. Acolo e lucrare demoniacă.

Vreți să fiți chip al iubirii? Aduceți un cuvânt bun, tămăduiți. Fiți înțelepți și oameni duhovnicești. Numai așa vom trăi creștinește, numai într-o astfel de inimă Dumnezeu se va arăta.

Citiți și:
Iertarea eliberează emoţiile nefaste, perturbatoare şi vindecă sufletele
Cele 17 pericole nebănuite ale îndoielilor demoniace

 

yogaesoteric
17 ianuarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More