Tehnica de respiraţie ujjayi

Practicând Kriya Yoga, schimbările din viaţa dumneavoastră se vor accelera considerabil. Indiferent ce se va petrece, important este să continuaţi, chiar dacă la început nu practicaţi regulat. Fixaţi-vă în minte ideea că a executa kriyas-urile este cea mai importantă acţiune a vieţii, dumneavoastră sunteţi o fiinţă spirituală, care creşte şi înfloreşte. Kriya va fi secretul dumneavoastră interior, practica dumneavoastră intimă.

Secretul acestei Kriya Yoga este să atingem perfecţiunea prin tehnica de respiraţie ujjayi, care constă în contractarea uşoară a glotei, pentru a restricţiona circulaţia aerului prin laringe. Ujjayi permite yoghinului să respire mai încet şi mai profund, ajungând chiar la o respiraţie de un minut, fără senzaţia că nu mai are aer, şi permite atingerea unor stări interioare din ce în ce mai înalte. Din punct de vedere fiziologic, ea reduce presiunea sângelui, care, în mod natural, relaxează corpul.

Tehnica de execuţie

Inspiraţi uşor pe nas. În timp ce expiraţi, întrerupeţi uşor curentul de aer în gât, contractând glota. Exersaţi oprirea expiraţiei, în acest fel, de
cinci-şase ori. Acum reduceţi uşor curentul de aer dar nu îl opriţi. Lăsaţi gâtul deschis un pic, ca aerul să treacă uşor, dar puteţi simţi, totodată, o uşoară contractare. Acum exersaţi inspiraţia, în vreme ce menţineţi o contractare constantă. Foarte repede vi se vor părea normale această expiraţie şi inspiraţie, având aceeaşi tensiune a glotei.

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More