Tehnologiile infernului – Mijloacele de exploatare a informațiilor din sănătate în scop de spionaj și reprimare a oricăror forme de protest

Fie că vreţi, fie că nu, vom avea un guvern mondial. Singura chestiune este dacă va fi acceptat sau impus” (James P. Wartburg, bancher american şi consilier financiar al Preşedintelui Franklin D. Roosevelt).

În februarie 2022, acțiunile monștrilor creatori ai „Marii Resetări” au fost ușor frânate de evenimentele din Ucraina, dar jocul lor a continuat. Nu vă amăgiți, războiul este doar o altă fațetă a planurilor lor diabolice, toate având țintă depopularea planetei. Trăim în plină punere în practică a realității conspirației.

N-a fost nicio pauză. Spectacolul macabru declanșat prin cea mai mare escrocherie și cel mai diabolic „holo-cash” din istoria umanității s-a derulat în continuare. Decorul s-a schimbat, au apărut clovni planetari noi, iar după cadavrele aruncate în saci negrii, „morțile subite” sunt de actualitate. Savanții autentici (nu faucienii, billgatesiștii, arafații, cercelații, rafiliștii & Co.) declară că vaccinul anti-covid nu este deloc străin de trecerile spectaculoase ale Styxului de către mii și mii de oameni.

Concomitent, se analizează și valorifică noi metode diabolice de supraveghere, control și anihilarea oricărei opoziții, obligând populația Terrei să-i dea din nou dreptate marelui economist român Anghel Rugină, care la începutul deceniului al doilea al acestui mileniu a spus deschis: „Am interesul ca poporul meu să afle……. Să afle şi să înţeleagă! Să înţeleagă că la nivel global «cărţile sunt făcute»! Oamenii ăştia sunt prea deştepţi şi prea puternici!

„Associated Press” deconspiră utilizarea tehnologiilor anti-covid în scopul supravegherii și controlului populației

Într-o investigație publicată pe 21 decembrie, Associated Press (AP) dezvăluie modul în care guvernele din întreaga lume exploatează tehnologiile create pentru a controla epidemia de covid-19 în scopul supravegherii populației. AP investighează procesele folosite de țări de pe cinci continente, considerate dictatoriale sau democratice, pentru a preveni sau reprima orice formă de disidență, pentru a „hărțui comunitățile minoritare” sau pentru a exploata informațiile despre sănătate în scopuri de spionaj.

Această investigație, desfășurată pe parcursul unui an, face parte dintr-o serie intitulată „Tracked”, care analizează „puterea” și „consecințele deciziilor luate de algoritmi asupra vieții de zi cu zi a oamenilor”. În această parte, publicată de jurnaliștii de la AP după ce au intervievat o multitudine de „surse și au consultat mii de documente”, se explică „cum tehnologiile folosite pentru a «aplatiza curba» contaminării au fost folosite în alte scopuri”.

La fel cum echilibrul dintre viața privată și securitatea națională s-a schimbat după atacurile teroriste de la 11 septembrie, covid-19 a oferit autorităților un argument pentru a integra instrumente de monitorizare a societății care au rămas mult timp după lockdown-uri”, rezumă AP.

Libertățile personale atârnă de un cod QR

Această anchetă nu putea cu siguranță să ignore China și politica sa „ultra-strictă” de Zero Covid. Autoritățile chineze, atât la nivel național, cât și local, s-au bazat pe izolare și, mai ales, pe aplicațiile mobile pentru a lupta împotriva epidemiei. Cetățenii au fost obligați să-și instaleze programe pe smartphone-urile lor pentru a putea circula liber între diferitele state chineze. Pe baza datelor de sănătate și a rezultatelor testelor PCR, aceste aplicații generează coduri QR distincte, care se modifică de la verde la roșu, în funcție de starea de sănătate a fiecărei persoane.

Pentru a călători, pentru a merge cu avionul sau cu trenul, sau chiar pentru a intra într-un supermarket, sală de sport, hotel sau restaurant, cetățenii chinezi era necesar, în mod automat, să prezinte un cod QR verde. Codul QR trecea la roșu imediat ce persoana era testată pozitiv pentru coronavirus sau dacă autoritățile locale impuneau un blocaj.

Dar „există dovezi că acest sistem de coduri QR a fost folosit pentru a înăbuși disidența” și protestele care au izbucnit în 2022 în marile orașe din țară împotriva politicii „Zero covid”. AP relatează cazuri de cetățeni care s-au trezit brusc cu codul QR schimbat în roșu, pentru a fi restricționați sub pretextul unor pericole pentru sănătate. Una dintre metodele folosite a fost aceea de a declara existența unor cazuri pozitive în zona în care se aflau cetățenii suspectați că vor să participe la manifestații, pentru a le limita deplasarea și accesul.

Intervievat de AP, Yang Jiahao, care cumpărase un bilet de tren spre Beijing pentru a merge la proteste, a explicat cum codul său a devenit portocaliu după ce „un caz a fost detectat în zona în care se aflase cu o zi înainte”, în așteptarea unor teste care să dovedească faptul că nu a fost contaminat. Dar codul său QR a devenit brusc roșu.

Alții au încercat să călătorească în provincia Henan în luna iunie pentru a protesta împotriva băncii lor, deoarece conturile lor bancare erau inaccesibile de luni de zile. Interceptați de poliție la gară, peste 1.300 dintre ei, potrivit AP, și-au văzut codurile QR devenind de fiecare dată roșii atunci când au fost scanate. Cu toate acestea, pasagerii prezentaseră rezultate negative la teste atunci când au solicitat un cod verde din provincia Henan înainte de a merge acolo.

Acesta este un model de guvernare, scopul este de a consolida controlul populației prin intermediul tehnologiei. Este întărit de aplicațiile din domeniul sănătății și cu siguranță va continua și după pandemia covid”, a declarat Yaqiu Wang, cercetător și membru al Human Rights Watch. „Cred că este foarte, foarte puternic”, a declarat el pentru AP.

Mesaje text pentru amenințarea cetățenilor

La Ierusalim, ancheta s-a concentrat asupra camerelor de supraveghere care „străjuiesc labirintul de străduțe cavernoase” din acest oraș antic și asupra „tehnologiilor avansate” folosite pentru a spori supravegherea. Agenția de securitate internă, Shin Bet, folosește tehnologia de supraveghere în masă, dobândită pentru a detecta cazurile de coronavirus, împotriva rezidenților din Israel și a cetățenilor israelieni „în scopuri care nu au nicio legătură cu covid-19”.

AP explică faptul că „israelienii se obișnuiseră ca poliția să vină la casele lor pentru a verifica dacă respectă carantina”. Ei știau din presă că „Shin Bet reutiliza tehnologia de supraveghere a telefoanelor folosită anterior pentru monitorizarea militanților palestinieni”.

Un an mai târziu, agenția de securitate internă israeliană a folosit aceeași tehnologie pentru a trimite amenințări arabilor și rezidenților israelieni pe care autoritățile îi suspectau de implicare în proteste violente. „Unii dintre ei locuiau sau lucrau în zonă, sau erau doar în trecere”, precizează AP, citând cazul lui Majd Ramlawi, chelner într-o cafenea din Ierusalim, care a primit unul dintre aceste SMS-uri. „Este ca și cum guvernul ar fi în buzunarul tău”, a spus el.

Practica a stârnit un val de proteste în Israel. Shin Bet a justificat practica invocând „o nevoie clară de securitate de a trimite un mesaj text urgent unui număr foarte mare de persoane, toate având suspiciuni credibile de implicare în comiterea unor infracțiuni violente”.

Practica a fost legitimată rapid în februarie, când procurorul general al Israelului a confirmat utilizarea în continuare a tehnologiei în afara covid, afirmând că este un „instrument de securitate legitim”, recunoscând în același timp că există probleme cu acest sistem. „Curtea Supremă din Israel examinează în prezent problema”, notează Associated Press.

Un sistem de supraveghere de 360º

În India, recunoașterea facială și inteligența artificială au fost folosite de când partidul naționalist hindus „Bharatiya Janata” al prim-ministrului Narendra Modi a venit la putere în 2014, devenind un instrument pentru poliție pentru a monitoriza adunările de masă. „Țara caută să construiască ceea ce va fi una dintre cele mai mari rețele de recunoaștere facială din lume”, precizează AP.

La începutul epidemiei, în orașul Hyderabad, aceste tehnologii au fost utilizate pentru a fotografia persoanele care „purtau masca incorect sau nu o purtau deloc”. Orașul a cheltuit sute de milioane de dolari în ultimii ani pentru vehicule de patrulare, camere de supraveghere, aplicații de recunoaștere facială și de geolocalizare și câteva sute de camere de recunoaștere facială.

Comisarul orașului a justificat aceste măsuri prin dorința de a „liniști companiile care investesc [în zonă] prin examinarea stării de ordine publică”. El a declarat pentru AP: „Oamenii de aici sunt conștienți de ceea ce poate face tehnologia și există sprijin pentru aceasta.

Această investigație arată că, în mai 2020, șeful poliției din statul Telangana a scris pe Twitter că departamentul său a implementat un software bazat pe inteligență artificială, folosind CCTV pentru a viza persoanele care nu poartă măști. Un an mai târziu, un alt tweet arăta că ofițerii de poliție scanează ei înșiși fețele oamenilor cu ajutorul unor tablete mobile, folosind o aplicație de recunoaștere facială. „Când văd pe cineva care nu poartă mască, îi fac o fotografie cu tableta lor, notează datele acestuia, cum ar fi numărul de telefon și numele”, a declarat un oficial pentru AP. Acesta a mai precizat că „aplicația de pe tabletă va verifica apoi datele pentru a afla dacă există antecedente penale ale persoanei scanate”.

Autoritățile locale sunt suspectate că au efectuat o colectare masivă de date despre populație în timpul epidemiei pentru a avea un „sistem de supraveghere la 360 de grade, care va lega diverse date privind locuințele, asistența socială, sănătatea și alte tipuri de date, în jurul unui profil”.

Date de sănătate pentru rezolvarea infracțiunilor

Nu numai țările considerate dictatoriale au fost incluse în această anchetă. Associated Press a analizat și cazul Australiei, unde agențiile de informații au fost prinse colectând date din aplicațiile covid, care au fost folosite pentru a notifica cetățenii din vecinătatea unei persoane testate pozitiv.

Aceste aplicații au fost, de asemenea, folosite pentru a înregistra profilurile acestor persoane, prin intermediul unor coduri QR, astfel încât să poată fi contactate în cazul unei epidemii. Datele au fost folosite pentru a investiga infracțiunile. Poliția locală din Perth, capitala Australiei de Vest, a accesat înregistrările cu numele și numerele de telefon a 2.439 de persoane, fani ai curselor de drag racing, pentru a investiga uciderea unui lider al unei bande de motocicliști.

Acest fapt a contravenit promisiunii premierului Australiei de Vest, Mark McGowan, potrivit căruia datele covid-19 vor fi accesibile doar personalului abilitat cu urmărirea contactelor din cadrul Departamentului de Sănătate.

În SUA, guvernul federal s-a echipat cu o „trusă de instrumente de supraveghere”, în special în 2020, prin două contracte în valoare de 24,9 milioane de dolari. Documentele accesate de AP au arătat că oficialii federali erau dispuși să partajeze datele dincolo de utilizarea lor în lupta împotriva epidemiei de covid-19.

Printre altele, scopul era de a utiliza „date identificabile ale pacienților”, cum ar fi informații despre sănătatea psihică a acestora, consumul de droguri și date de la centre de plasament, adăposturi, închisori, centre de dezintoxicare și școli etc.

Pandemia a făcut să explodeze o industrie de colectare masivă de date biometrice și biografice”, a declarat Paromita Shah, director executiv al Just Futures Law, un grup pentru drepturile imigranților care a obținut documentele la care a avut acces AP. Investigația arată că Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA (CDC) a achiziționat în anul 2021 date detaliate despre locația telefoanelor mobile, care dezvăluie locația zilnică a oamenilor de pe întregul teritoriu al SUA.

Purtătoarea de cuvânt a CDC, Kristen Nordlund, a declarat că agenția a achiziționat datele „cu o protecție extinsă a confidențialității, pentru cercetarea în domeniul sănătății publice”.

Franța a pus în practică proiectul „Big data privind liniștea publică”

Mai multe țări au fost vizate de această investigație, chiar dacă tehnologiile utilizate sunt anterioare epidemiei de covid. AP citează Rusia, care și-a obligat cetățenii care au fost testați pozitiv să descarce o aplicație pentru a se asigura că sunt în carantină, urmărindu-i prin GPS. Columbia este evidențiată pentru că a folosit elicoptere echipate cu camere de vedere pe timp de noapte și camere de recunoaștere facială pentru a reprima demonstrațiile. În Africa de Sud, agenția de știri a analizat un instrument de urmărire a contactelor în timp real, care a fost dezvoltat inițial pentru a urmări braconierii de animale sălbatice și impus ulterior cetățenilor după proteste violente.

Ancheta evidențiază de asemenea Franța și proiectul său „Big data pentru liniște publică” din Marsilia. Oficial, primăria a suspendat acest proiect de „protecție video inteligentă” lansat în 2017 de administrația Jean-Claude Gaudin. Un document judiciar, semnat de un avocat al orașului, sugerează însă că dispozitivul este încă în curs de dezvoltare. Proiectul i-a îngrijorat rapid pe apărătorii libertăților civile, care îl văd ca pe un instrument de supraveghere.

Orice intervenție care sporește puterea statului de a supraveghea cetățenii este pe termen lung”, a declarat pentru AP John Scott-Railton, cercetător senior la Citizen Lab, o organizație de monitorizare a internetului cu sediul la Toronto. „Odată ce a fost implementată, este foarte puțin probabil să dispară vreodată.”

Citiți și:
Conștiința de stup: Tehnologia BCI permite monitorizarea gândurilor populației și eliminarea persoanelor independente
Matrix e acum și aici. Vaccinurile covid-19, abia începutul supravegherii și controlului extins al populaţiei

 

yogaesoteric
24 martie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More