Temeri legate de traficul de persoane, în condițiile în care mii de copii migranți au dispărut în Austria

Aproape 4.500 de migranți minori care au solicitat azil în Austria anul trecut ar fi dispărut, ceea ce a provocat îngrijorări că unii dintre ei ar fi putut cădea victime ale traficanților de persoane.

Cifrele Ministerului austriac de Interne arată că 78% din cei 5.770 de migranți presupuși minori care au vrut să ceară azil în Austria anul trecut, adică 4.489 de persoane, nu pot fi găsite.

Cifrele au devenit cunoscute în urma unei întrebări adresate guvernului de către Stephanie Krisper, deputat al partidului NEOS.

Dintre cei 5.770 de migranți minori, majoritatea, 3.401, ar fi cetățeni afgani, urmați de 1.345 de sirieni și de un număr mai mic de persoane din Somalia, Pakistan, Egipt și Bangladesh, relatează ziarul austriac Der Standard.

Lisa Wolfsegger, de la ONG-ul Asylum Coordination, a comentat statisticile, spunând următoarele: „Imaginați-vă că, într-un an, aproximativ 180 de clase de școală au dispărut pur și simplu fără urmă. Unde au dispărut toți acești copii?”.

În timp ce Wolfsegger a menționat că mulți dintre migranții minori ar fi putut pur și simplu să exploateze regimul Schengen al Uniunii Europene cu frontiere deschise pentru a călători în alte țări europene fără a fi detectați, unii ar fi putut cădea victime ale traficanților de persoane.

Se pare că dispariția solicitanților de azil minori nu este investigată în mod corespunzător de către autoritățile austriece, deoarece nicio autoritate guvernamentală nu îi are în custodie.

Statele federale austriece își asumă obligația de custodie doar după ce minorii sunt transferați în grija lor. Doar orașul Viena face o excepție pentru solicitanții de azil minori în procesul de azil – dacă se spune că aceștia au sub 14 ani.

Statisticile sunt alarmante în urma valului de sosire a milioane de refugiați ucraineni în Europa, dintre care majoritatea sunt femei sau copii, unii dintre aceștia din urmă neînsoțiți.

Recent, comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că refugiații ucraineni copii ar putea deveni ținta traficanților de persoane, afirmând: „Există un risc uriaș de trafic de copii vulnerabili”.

Johansson a precizat că minorii neînsoțiți, unii dintre ei născuți de mame surogat în Ucraina, ar putea fi exploatați sau răpiți.

Citiți și:
Țara nimănui: În România se fac mult mai mulți bani din traficul de persoane decât din traficul de droguri
Cele mai multe victime ale traficului de persoane din Europa provin din România

yogaesoteric
26 iunie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More