Tentativă de lovitură de stat, dejucată

Mai multe sute de persoane au fost arestate la Paris, după ce au încercat să convingă o unitate militară care participa la Ziua Naţională a Franţei să dea o lovitură de stat, informează TheLocal.fr.

Membrii grupării „Mişcarea 14 iulie” s-au strâns în faţa Adunării Naţionale (Camera Inferioară a Parlamentului) de la Paris, unde liderii le-au cerut „să-şi facă datoria şi să se ridice”, pentru a crea „un nou guvern fără actualii politicieni”.

Gruparea, care susţine că este formată din cetățeni obişnuiţi, plănuia să ceară ajutorul unei unități militare care participa la parada de ziua naţională, pentru a da jos guvernul. „Armata are o alegere de făcut şi sper să ni se alăture. Apoi vom prelua controlul clădirilor strategice”, afirma un purtător de cuvânt al organizaţiei înainte de marş.

Clădirile vizate erau: Palatul Elysée, reşedinţa premierului, Palatul Luxembourg şi Adunarea Naţională. Aşa cum era de aşteptat, armata nu a acceptat oferta manifestanţilor.

Ultima lovitură de stat ce a avut loc în Franța s-a petrecut în 1851.


Citiți și:

Atacurile de la Charlie Hebdo – pretext pentru noi legi de supraveghere a populației

Revine propunerea de constituire a unei armate unice europene

 

yogaesoteric
5 octombrie 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More