Testele PCR desființate de Justiția din Portugalia: «nesigure și ilegale pentru deciziile de carantinare»

Încă din primăvară, la nivel mondial, întreaga şandrama se ţine doar de un singur fir de aţă: TESTUL. Iar până la urma ața se va rupe…

În data de 11 noiembrie 2020 o instanță de apel din Lisabona a decis că testele PCR nu sunt fiabile și că este ilegală punerea în carantină a persoanelor numai în baza unui test PCR. Instanța a declarat că fiabilitatea testului depinde de numărul de cicluri utilizate și de încărcătura virală prezentă. 

Citând pe Jaafar și colab. 2020, instanța a decis că: „Dacă o persoană este testată pozitiv prin PCR, utilizând un prag de 35 de cicluri sau mai mare (aşa cum este regula în majoritatea laboratoarelor din Europa şi SUA), probabilitatea ca această persoană să fie infectată este mai mică de 3%, iar probabilitatea ca rezultatul să fie fals pozitiv este de 97%.”

Instanța menționează, de asemenea, că nu se cunoaște limita inferioară a numărului de cicluri folosit pentru testele PCR care se fac în prezent în Portugalia. Curtea de Apel a anulat astfel o decizie a autorităţii regionale de sănătate din insulele Azore, care a pus în carantină patru persoane, după ce una dintre acestea a avut rezultate pozitive pentru coronavirus, folosindu-se un test PCR.

Limita inferioară a numărului de cicluri folosit în testele PCR în India este cuprinsă între 37 și 40, ceea ce face ca fiabilitatea testului PCR să fie mai mică de 3%, și rata de teste fals pozitive să ajungă la 97%. 

Cazul analizat de instanţa portugheză se referea la faptul că patru persoane au fost puse în carantină de către Autoritatea Regională de Sănătate. Dintre aceștia, una a fost testată pozitiv pentru covid folosindu-se un test PCR; celelalte trei au fost considerate a fi fost supuse unui grad de expunere de mare risc. În consecință, Autoritatea Regională pentru Sănătate a decis că toate cele patru persoane au fost infectate și că prezintă un pericol pentru sănătatea celorlalți, ceea ce impunea ca ele să fie izolate.

Hotărârea Curții de Apel în procesul pronunțării împotriva recursului Autorității Regionale de Sănătate este următoarea: „Având în vedere câtă incertitudine există din punct de vedere științific – după cum s-au exprimat experții, adică cei care contează – cu privire la fiabilitatea testelor PCR, având în vedere lipsa informațiilor referitoare la parametrii analitici ai testelor, și în absența diagnosticului unui medic care să susțină existența unei infecții sau a unui risc (de infectare), nu există nicio modalitate prin care această instanță să poată stabili dacă C a fost într-adevăr purtător al virusului SARS-CoV-2, sau dacă A, B și D au prezentat un risc ridicat de expunere la acesta.”

De asemenea, este important să ne amintim că testul PCR a fost inventat ca o modalitate de a crea copii ale materialului genetic. Nu a fost niciodată menit să fie un instrument de diagnosticare. Testele standard ale coronavirusului scot în prim plan zilnic un număr mare de cazuri pozitive. Aceste teste se fac pe baza protocoalelor greșite ale OMS, care sunt concepute pentru a include și cazurile fals pozitive.

Acest fapt în legătură cu rezultatele fals pozitive ale testelor PCR a fost remarcat pentru prima dată în mod public de dr. Beda M. Stadler, biolog elvețian, profesor emerit și fost director al Institutului de Imunologie al Universității din Berna. „Deci, dacă facem un test PCR corona pe o persoană imună, nu este detectat un virus, ci un mic fragment al genomului viral. Testul redevine pozitiv atâta timp cât au rămas mici fragmente ale virusului. Corect este: Chiar dacă virusurile infecțioase sunt moarte de mult, un test corona poate redeveni pozitiv, deoarece metoda PCR înmulțește chiar și o mică parte a materialului genetic viral suficient [pentru a fi detectat].”

Anterior, protocolul de testare al OMS a fost pus la îndoială de autoritatea națională de sănătate din Finlanda. OMS a cerut țărilor să testeze cât mai mulți pacienți posibil, pentru coronavirus. Finlanda a epuizat stocurile pentru testare și a început să limiteze testele de coronavirus numai la cele mai vulnerabile grupuri și la personalul medical. Autoritatea națională de sănătate din Finlanda a declarat că testarea persoanelor cu simptome ușoare ar fi o risipă a resurselor de asistență medicală.

Într-o dezvăluire surprinzătoare, șeful departamentului de securitate sanitară din Finlanda, Mika Salminen a respins recomandările OMS, spunând că OMS nu înțelege pandemiile și că protocolul lor de testare a coronavirusului este ilogic și nu funcționează.

Așadar, dacă protocoalele de testare ale OMS se bazează într-adevăr pe cele mai fiabile, exacte și bine documentate tehnologii și metodologii de cercetare disponibile la nivel mondial, nu ar fi fost cazul să știe despre lipsa de eficacitate și despre impactul testării extinse PCR asupra provocării panicii și haosului? Într-adevăr, OMS știe că aceste teste nu funcționează și, în plus, nu este prima dată când la adresa organizaţiei sunt exprimate astfel de critici.

În trecut, în anul 2010, OMS a fost surprinsă simulând o pandemie și a fost forțată să admită că metodologia sa de a măsura viralitatea sau răspândirea bolii, în loc de a măsura gravitatea acesteia, a fost incorectă.

Citiți și:

Testele PCR, imprecise. Oameni sănătoși, băgați cu forța în spitale

Cum se fabrică o pandemie: Testarea oamenilor pentru detectarea oricărei tulpini de coronavirus, nu special pentru covid-19

‘Pandemie’: 98% dintre pozitivi au doar o răceală comună

yogaesoteric

13 ianuarie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More