The Spectator: Liderul Chinei vede în SUA „o gerontrocrație care s-a scrântit de tot la cap”

Liderul Chinei, Xi Jinping, vede în Statele Unite o „gerontrocrație care s-a scrântit de tot la cap”. Este punctul de vedere exprimat de comentatorul publicației britanice The Spectator, Freddy Gray, relatează Komsomolskaia pravda.

Potrivit aprecierilor sale, ultima confirmare a acestei poziții a devenit vizita, nelalocul ei, a speakerului Camerei reprezentanților a Congresului SUA, Nancy Pelosi, în vârstă de 82 de ani, precum și noile gafe ale președintelui SUA, Joe Biden, în vârstă de 79 de ani, care, aflat în vizită în Kentucky, nu a fost în stare să-și pună singur sacoul pe el și a scăpat ochelarii pe jos.

După cum a constatat Xi (Jinping), în multe privințe, America se sălbăticește rapid”, a precizat Gray, apreciind că Statele Unite încep să semene cu „o republică bananieră”.

Jurnalistul consideră că o nouă dovadă a acestei poziții au fost perchezițiile de la reședința fostului președinte al SUA, Donald Trump, care, în opinia lui, sunt menite să-l împiedice pe politician să candideze la președinția Statelor Unite.

KP amintește că agenții FBI au descoperit la reședința lui Trump de la Mar-a-Lago 11 seturi de documente secrete. În total, au fost confiscate circa 20 de cutii cu lucruri, dosare cu fotografii, o notă scrisă de mână și un grant executiv de grațiere pentru Roger Stone, aliatul lui Trump.

Pe acest fundal, președinții celor două Comitete ale Camerei Reprezentanților a SUA, Carolyn Maloney și Adam Schiff, au cerut rapid o scurtă informare dacă fostul președinte Trump a adus atingere securității naționale prin păstrarea documentelor secrete la proprietatea sa din Florida.

Citiți și:
Slăbiciunea și senilitatea lui Biden sunt o ațâțare irezistibilă pentru Xi. O ocazie unică și de nerefuzat. Pornește China războiul?
„Visul american” e românesc
Lichidați-l pe Trump ‒ II: Operațiunea „Mar-a-Lago” a fost pusă la cale de aceeași echipă care a înscenat „RussiaGate”

 

yogaesoteric
18 octombrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More