Timpul extins ca durată este măsura cea tainică a iubirii în relaţiile amoroase profunde

 

Redactarea finală a acestui articol a fost realizată de profesor yoga Gregorian Bivolaru

Cu toții ne-am întrebat, poate, la un moment dat, citind despre cuplurile legendare ale lumii, care este „secretul“ unei relații de iubire trainice, constante, profunde și armonioase. Mulți autori s-au străduit de-a lungul timpului să descopere misterul iubirii și au oferit în acest sens diferite „rețete“ pentru o relație împlinitoare între ființele umane de sex opus. Din păcate însă, în societatea în mod preponderent materialistă a zilelor noastre, în care valorile autentice, superioare sunt înlocuite cu altele false, inferioare, iubirea este confundată cu atașamentul, iar unirea amoroasă și înălțătoare dintre bărbat şi femeie, unire bazată pe iubire și transfigurare reciprocă, este substituită cu sexul alienant, degradant, așa-zis liber.

O veche zicală românească spune că cel care „pleacă în grabă se întâlnește cu zăbava“. Într-adevăr, ca și în alte domenii ale activității umane, timpul este de cele mai multe ori elementul-cheie esențial în abordarea cu succes a relației cu ființa iubită de sex opus. Pentru aceasta, momentele minunate pe care le petrecem alături de ea ne ajută considerabil să avansăm împreună pe calea amorului transfigurator ce este realizat cu continență amoroasă perfectă. Nu orice cuplu poate experimenta încă din prima noapte de dragoste stări de extaz copleșitor. Deşi trăim vremuri în care viteza este una dintre caracteristicile definitorii ale societății noastre, graba nu are cum să ne asigure împlinirea sufletească. Dimpotrivă, răbdarea, bunăvoința, tandrețea, iubirea, încrederea, îndrăzneala sunt doar câteva dintre calitățile care ne pot ajuta să menţinem relaţii amoroase de durată, care să ne permită să descoperim în timp, pas cu pas, tainele amorului transfigurator realizat cu continenţă amoroasă.

Îndrăzneala ce este dublată de sinceritate apropie fiinţele care se iubesc constant şi fără măsură

Teama de a îndrăzni să facem ceea ce este benefic ne blochează potenţialul afectiv, ne diminuează puterea de a iubi, de a fi spontani și creativi. Studiile psihologice au arătat că relațiile de cuplu sunt mai polarizate, mai vii și deci mai durabile dacă cei doi iubiți îndrăznesc să-și transforme clipă de clipă relația în care se află, aducând mereu ceva nou şi benefic în ea și permițând astfel neprevăzutului să facă parte din viața lor.

Într-adevăr, cu toții am constatat faptul că relațiile de cuplu, chiar dacă la început erau pline de iubire și pasiune, încep să se plafoneze atunci când nu îndrăznim să facem nimic nou şi benefic. Aceleași gesturi care se repetă, aceleași comportamente și atitudini convenţionale, acelaşi mod de viață ce tinde să devină banal duc apoi, în mod iremediabil, la deteriorarea relației. Chiar şi unele amănunte, ce pot părea nesemnificative în ochii iubitei sau iubitului nostru, pot avea o influență substanțială asupra relației în sine. De exemplu, Ana, în vârstă de 22 ani, spune: „11 zile mi-au trebuit ca să îndrăznesc să-i mărturisesc iubitului meu că pisica lui, care stă în cameră cu noi şi ne fixează adesea cu privirea, mă blochează complet“. Să îndrăznim, așadar, să ne exprimăm prompt gândurile și sentimentele!

Și totuși, care este secretul cuplurilor durabile, care își păstrează nealterate vitalitatea, fericirea, atracţia şi bucuria? Unul dintre aspectele extrem de importante este, bineînțeles, îndrăzneala benefică de a ieși din tiparele pe care noi înșine ni le-am construit de-a lungul vieții și de a trăi cât mai des în momentul prezent. Fireşte că este mai uşor și mai comod să facem și să repetăm mereu ceea ce ştim deja, decât să riscăm să aducem ceva nou şi binefăcător în viața noastră, care este de natură să ne scoată din așa-zisa zonă de siguranță.

Cu toate acestea, alegând să fim mai mereu spontani, sinceri și deschiși către transformarea benefică, relația cu ființa iubită va rămâne aproape tot timpul proaspătă și plină de viață, întocmai precum o floare care este îngrijită cu atenție, iar atunci fericirea, împlinirea şi armonia nu vor întârzia să apară.

Fiecare dintre noi poate accesa fulgerător sfera de energie a Fericirii ce există în Macrocosmos. Pentru aceasta, este necesar doar să îndrăznim să renunțăm la obiceiurile adesea anoste, nefaste, pe care le avem, însă mulţi dintre noi ne încăpățânăm să acționăm mereu și mereu la fel, sperând în mod ciudat că ne vom simţi diferit.

De fapt, teama de a risca să luăm o decizie creatoare, teama de a îndrăzni să facem ceea ce este benefic, teama de a aborda o atitudine diferită, chiar dacă simţim că acesta este benefică, stau la baza celor mai multe dintre fricile pe care le avem. Teama de a pune o justă întrebare, teama de a afirma o idee minunată, teama de a întreprinde ceva nou, dar benefic, teama de a fi diferiţi, într-un sens bun, ar putea fi cauza complexelor chinuitoare care ne marchează existența, iar atunci relația de cuplu cu ființa iubită este afectată în mod direct. Din pricina acestor temeri ce declanşează rezonanţe nefaste, capacitatea noastră de a iubi se diminuează gradat, iar în lipsa unor acțiuni benefice, adecvate şi salutare, realizate la momentul potrivit, ajungem apoi să ne complacem la nesfârşit în relaţii nefericite, al căror eşec pare să se datoreze mereu celuilalt.

Descoperirea tainelor fascinante ale nudității fiinţei iubite

Carla este o tânără fără inhibiții, în vârstă de 23 de ani. Din momentul în care şi-a dorit aceasta, ea a avut nevoie de 10 zile pentru a fi capabilă să se dezbrace în fața bărbatului de care s-a îndrăgostit foarte tare. Carla povestește că pentru ea este foarte important acest moment al dezgolirii în fața iubitului ei, acesta fiind un moment tainic al dezvăluirii pure și emoționante a ființei ei.

Ea se destăinuie: „În prima noapte în care am făcut dragoste cu iubitul meu, Mihai, am avut o stare excepțională de orgasm. El mi-a mărturisit că nu trăise niciodată până atunci o stare atât de intensă de orgasm; ne-am dat astfel seama amândoi că trăiserăm, în simultaneitate, cele mai profunde experiențe amoroase de până atunci. Este foarte interesant faptul că până să ne dăm jos hainele, ne contraziceam aproape de fiecare dată atunci când ne întâlneam să petrecem puțin timp împreună. Am conștientizat astfel că, în momentele în care ne dezgolim trupurile, avem totodată acces unul la ființa celuilalt la modul cel mai pur, direct și sincer, iar în aceste momente se rezolvă instantaneu conflictele, care apăreau până atunci între noi. Dintr-o dată, am început să ne înţelegem atât de bine, încât relaţia noastră a devenit mult mai armonioasă. Astfel am înțeles, într-un anume fel, practic, de ce se zice că Adevărul este întotdeauna nud.”

Depăşirea obişnuinţelor personale nefaste ne conduce către o viață de cuplu mult mai împlinitoare și savuroasă

Bianca, în vârstă de 25 de ani, se confesează: „Am avut nevoie de două săptămâni ca să mă hotărăsc să las deoparte prejudecățile prostești și să apreciez importanța masajului în relația mea de cuplu.

La începutul relaţiei mele cu Victor, recurgeam la toate armele seducției: mângâieri tandre pe fese, sărutări pe gât, mușcături uşoare ale urechilor… Victor însă nu părea să fie foarte incitat de niciunul dintre gesturile mele. Într-o seară, el m-a rugat să-i fac un masaj. Am început cu un masaj de relaxare, care s-a transformat în scurt timp într-un masaj erotic. Parcurgând fiecare părticică a trupului său nud și lăsându-mă ghidată de gemetele lui de plăcere, am descoperit astfel zonele în care iubitul meu experimenta stări de plăcere maximă: zona rinichilor, de exemplu, sau interiorul coapselor, pe care le mângâiam atunci fără grabă, cu mişcări tandre şi incitante; iar starea de plăcere maximă a trăit-o atunci când i-am sărutat lingam-ul. Am reuşit, în sfârşit, să aflu ce îi place lui cel mai mult.“

Descoperirea unui ritm armonios în viaţa amoroasă de cuplu

Alina, în vârstă de 24 de ani, este de părere că două săptămâni este intervalul de timp necesar pentru a găsi ritmul erotic potrivit. Ea se destăinuie: „Aveam nevoie să facem dragoste puţin mai pasional. Nu mă refer la ceva agresiv sau brutal, ci la ceva un pic mai îndrăzneţ decât postura clasică a misionarului, realizată privindu-ne în ochi. La început, nu prea am îndrăznit să-i vorbesc deschis despre asta lui Mihai, de teamă să nu-l sperii. Dar, după două săptămâni de jocuri amoroase intense, am îndrăznit să îl lovesc uşor, dar senzual, peste fese. Lui i-a plăcut şi mi-a răspuns în acelaşi fel. Am prins apoi curaj şi am abordat o postură dinamică, pentru a accelera ritmul, eu fiind deasupra lui, iar el s-a adaptat atunci în mod firesc. Pe scurt, după două săptămâni de tatonări timide, am găsit care era ritmul potrivit pentru noi.“

Descoperirea ambianţei ideale pentru o experienţă amoroasă împlinitoare şi de neuitat

Iulia este o frumoasă tânără, în vârstă de 22 ani care crede că o ambianţă adecvată este foarte importantă pentru ca actul amoros să fie fericit şi împlinitor. Ea și iubitul ei au căutat timp de trei săptămâni ambianța cea mai potrivită pentru aspirațiile lor.

„Iubitul meu, Claudiu, pe care l-am cunoscut de curând, locuieşte o perioadă la părinţii lui, până când va încheia de amenajat noul lui apartament. Eu locuiesc într-un apartament cu două camere, împreună cu o colegă. Prima noastră noapte de dragoste s-a desfăşurat la mine, pentru că nu mai puteam aştepta. După o cină pe care am luat-o împreună cu Irina, colega mea, Claudiu m-a luat pe sus. Dar eu, ştiind că pereţii camerei sunt subțiri ca o coală de hârtie, l-am calmat un pic. Am făcut dragoste în liniște, fără să scot niciun zgomot, şi, trebuie să recunosc, nu m-am simţit prea în largul meu. A fost drăguţ, dar cam frustrant. Deşi nu aveam un loc în care să ne întâlnim doar noi doi, dorinţa de a face dragoste a fost de neoprit şi ne-a făcut să devenim foarte creativi. Timp de o săptămână am făcut amor peste tot: la el în maşină, pe iarbă într-o pădure, într-o cameră de hotel, în grădina unei prietene care îşi aniversa cei 25 de ani tocmai împliniți. De fiecare dată a fost foarte frumos! Totuşi, abia aştept să inaugurăm noul său apartament săptămâna viitoare.“

Descoperirea zonelor erogene specifice ale ființei iubite

Julieta, o frumoasă brunetă de 21 de ani, a mărturisit că a avut nevoie de o lună pentru a descoperi importanța considerabilă a preludiului în actul amoros.

„La începutul relaţiei mele cu Gabriel“, povestește ea, „eram atât de excitată de cel mai mic contact cu pielea lui, încât nu aveam nevoie de niciun preludiu pentru a fi gata să fac amor. După câteva sărutări, două-trei mângâieri pe sâni, hainele începeau să zboare prin toată camera şi treceam direct la acţiune cu cea mai mare viteză. Îmi place acest gen de pasiune frenetică, nestăvilită, dar totuşi, am început să simt că am nevoie de mai mult. O stare de nelinişte m-a cuprins şi am început să mă întreb: «Dacă îi ia atât de puţin timp ca să îmi provoace plăcere, oare nu sunt un obiect sexual pentru el?» O prietenă m-a sfătuit să nu mă mai victimizez şi să discut mai bine cu el despre ceea ce mă frământa. În aceeaşi seară ne-am întâlnit şi, ca de obicei, am trecut direct la acţiune. În momentul în care, după câteva atingeri superficiale la nivelul sânilor, el se pregătea să mă penetreze, l-am oprit, încurajându-l să zăbovească asupra sânilor şi să îi mângâie mai mult, căci aceasta mă excita și totodată mă ajuta să mă deschid sufletește. Am început să-l ghidez, indicându-i chiar eu zonele erogene unde adoram să fiu mângâiată și determinându-l în mod firesc să insiste asupra lor, cu degetele, cu limba, încurajându-l de fiecare dată cu gemete de plăcere şi cu anumite mişcări senzuale. Astfel, de atunci, el nu a mai neglijat nicio bucățică din trupul meu, care a început să fie răsfățat pe deplin în toate modurile erotice posibile. Gesturile ne veneau spontan şi îmi provocau de fiecare dată o nouă plăcere, în mod distinct. Acum ştiu că Gabriel este un iubit și chiar un amant perfect, care nu a avut nevoie decât de puțină îndrumare.“

Anularea sentimentului de separare lăuntrică conduce apoi la o intensă şi profundă contopire amoroasă extatică

Lidia, în vârstă de 27 ani, povesteşte: „Din experiența mea, cinci săptămâni este timpul necesar pentru a descoperi modul cel mai potrivit de a ne reînsufleți relaţia.

În timpul unei vizite la nişte prieteni comuni, am surprins neastâmpărul din privirea lui Teo şi am simțit că şi el era emoționat. Simțeam că se gândește la ceva și, într-adevăr, chiar în aceeaşi seară mi-a propus să petrecem împreună un weekend la Sinaia! Avea nişte întâlniri de afaceri acolo, destul de mult timp liber şi, după spusele lui, «o cameră de hotel mare, poate prea mare pentru a locui doar el singur în ea». Invitația a fost destul de clară. Am hotărât să las deoparte toate rezervele și temerile mele şi mi-am pus în bagaj cea mai incitantă lenjerie intimă.

Când, în sfârşit, am simțit atingerea dulce a pielii lui pe trupul meu nud, în ambianţa intimă a camerei de hotel, am gemut ușor de plăcere. Ne priveam în ochi în timp ce el mă penetra, fără să se grăbească, şi nu ne venea să credem: ne simţeam de parcă am fi fost făcuţi unul pentru celălalt. A fost cea mai frumoasă «prima dată» din viaţa mea. Iar nopțile care au urmat au fost la fel de romantice și pline de mister; ne potriveam atât de bine, încât plăcerea venea de la sine, fără niciun efort. Dar, după câteva săptămâni, când momentul începutului s-a consumat, făcând mereu dragoste în acelaşi fel, am început să mă plictisesc puţin. Aşa că am hotărât împreună să facem o ieşire la malul mării în weekend-ul următor.

Incitați de ambianța intimă a noii camere de hotel şi de plimbarea romantică de pe malul mării, ne-am abandonat din nou plăcerii simţurilor, abordând poziţii amoroase noi şi mângâindu-ne tandru pe covorul moale, apoi în cadă. Şi, deşi efectul magic al primelor nopţi de dragoste a fost deosebit, în felul său, am descoperit că mai avem încă multe resurse pentru a trăi noi şi noi momente magice, fiecare dintre ele având o valoare unică!

Cu timpul, tracul și emoţiile de la primele întâlniri s-au transformat în stări de tandreţe și de intimitate din ce în ce mai profunde, fapt ce ne-a ajutat să ne apropiem tot mai mult unul de celălalt, nu doar fizic, ci şi sufleteşte. Acum am înţeles că nu este necesar să ne deplasăm la sute de kilometri pentru a ne reînsufleți relaţia şi că, pentru a păstra cât mai vie şi intensă atracţia dintre noi, trebuie să depăşim barierele lăuntrice care încă există între noi.

Prietena mea cea mai bună, Antonia, mi-a vorbit despre continența amoroasă, iar eu am avut atunci intuiția unui mare mister ce părea să-mi deschidă calea către experiențe amoroase extraordinare. I-am propus lui Teo să urmărim să facem dragoste astfel, iar el a primit cu entuziasm și curiozitate vie propunerea mea. Abia atunci când am simţit, în timp ce făceam dragoste, că suntem contopiți unul cu celălalt, am realizat ce înseamnă un orgasm profund, adevărat, fără descărcare, care este cu totul diferit de un orgasm fulgerător, scurt, obișnuit, ce se încheia adeseori în mod penibil și frustrant. Iar aceasta ne-a ajutat foarte mult să ne apropiem și mai mult sufletește unul de celălalt și să avem o relație profundă, fericită și vie.“

Încrederea reciprocă deplină – o poartă importantă către starea de fuziune în sfera sufletelor

Maria, o tânără fată de 28 de ani, relatează: „Cam două luni este timpul necesar pentru ca bărbatul să capete încredere în iubita sa şi să i se confeseze.

Chiar de când l-am întâlnit, mi-a plăcut totul la Marius: surâsul lui timid, felul preţios în care se exprima, întâlnirile pe care mi le dădea la restaurant. Dar, cu toate acestea, dincolo de deliciile de suprafaţă, am constatat în scurt timp că era stângaci, nepriceput, că dura mult timp ca să mă facă să mă simt bine şi nu reuşeam să am orgasm atunci când făceam dragoste. Insuccesul era total. Am pus asta pe seama primei nopţi. Apoi, pe seama celei de a doua. După câteva astfel de nopţi deloc glorioase, m-am întrebat dacă nu cumva eram incompatibili. Poate că îl inhibam. În fine, într-o seară, frustrată fiind, m-am enervat şi i-am spus: «Spune-mi, te rog, așa-i că nu prea te incit…?» El a încercat timid să mă liniştească, dar eu aveam nevoie de o comunicare reală şi sinceră. A doua zi, s-a hotărât în sfârșit să mi se confeseze: «Tocmai am ieşit dintr-o relaţie amoroasă de trei ani cu o femeie mai complicată.» Ştiam deja aceasta. Ceea ce nu ştiam însă era faptul că în ultimul an ea l-a tot respins, sfârşind prin a-l minți și a-l înșela aproape sub nasul lui. Astfel, nivelul lui de încredere în sine ca bărbat a scăzut foarte mult. Faptul că mi s-a confesat atunci sincer l-a ajutat foarte mult atât pe el, cât şi pe mine. Am realizat că între noi nu există o problemă de incompatibilitate amoroasă. Am înţeles că avem nevoie de timp pentru a învăţa să ne iubim și să căpătăm încredere totală unul în celălalt. Câteva luni mai târziu, acest fapt s-a confirmat: iubitul meu este acum un etalon!“

Exprimarea cu mult curaj, dar şi cu nerușinare amoroasă, a dorinţelor erotice

Mona, 29 de ani, crede că două săptămâni sunt suficiente pentru a-ţi exprima în mod sincer şi spontan dorinţele amoroase. Ea se confesează: „În relaţia pe care am avut-o înainte, iubitul meu avea întotdeauna inițiativa mângâierilor. Actualul meu iubit, Alex, nu este atât de receptiv la nevoile mele intime, aşa că am hotărât să îi dau de înţeles că îl doresc, mângâindu-l uşor cu piciorul pe sub masă. El nu a reacționat în niciun fel. Am aşteptat un pic, până când am simțit dorinţa puternică de a face dragoste cu el, apoi l-am sărutat. Pentru că nu mi-a răspuns în niciun fel, l-am abordat direct, întrebându-l cu francheţe dacă vrea să facem dragoste. M-a întrebat, mirat, dacă şi eu doresc şi i-am răspuns că, după părerea mea era evident ce îmi doream. Pentru el însă nu era clar că săruturile mele lungi şi pasionale erau o invitaţie în dormitor. Acum ştiu că trebuie să fiu mult mai clară și mai directă cu el atunci când vreau să facem dragoste.“ 

Descoperirea miracolului, cel mai adesea nebănuit, al continenţei sexuale perfecte

Lucia, o frumoasă tânără de 21 de ani, și-a dat seama după două luni că amorul realizat cu continență sexuală este şi rămâne o sursă inepuizabilă de stări de fericire împlinitoare și extatice.

Ea ne mărturisește: „Raul este întruchiparea amantului perfect; pentru el preludiul este foarte important. Îmi place ceea ce face, îmi plac mângâierile lui rafinate, ce sunt însoţite de cuvinte de dragoste incitante, însă, deși nu credeam că o voi spune vreodată, cred totuși că pentru mine aceasta durează un pic cam prea mult. Mult prea mult de fapt. Mi-a dat însă de înţeles faptul că eu decid când să ne oprim și că tot ce își dorește este să mă facă foarte fericită. Doar că eu, fiind obişnuită să fac dragoste cu bărbaţi care nu practicau continența sexuală, încheiam destul de repede, astfel încât acum, cu Raul, am descoperit că mă inhib şi nu reuşesc să ajung la orgasm, deși simt că el ar putea continua să facă dragoste până dimineaţa, doar ca să-mi smulgă măcar un geamăt de plăcere.

Ca să nu îl jignesc, la început am simulat orgasmul. Când le-am povestit prietenelor mele despre relația mea cu Raul și despre faptul că nu ejaculează deloc în timpul fuziunilor amoroase (ceea ce, ulterior, am aflat că se cheamă continență sexuală), ele au fost foarte încântate și m-au făcut să înţeleg că acesta nu este un handicap, ci, dimpotrivă, este un mare avantaj şi că, în felul acesta, amândoi putem trăi multiple stări de orgasm extraordinar de intense și chiar extatice. Am avut nevoie cam de două luni ca să înţeleg pe deplin care sunt avantajele continenţei sexuale, şi acum facem dragoste frenetic ore în şir, pentru că ştiu că nu este necesar ca el să ejaculeze pentru a trăi stări de orgasm intense şi multiple. Acest mod de a face dragoste este acum extraordinar, ba chiar neprețuit și pentru mine, căci am nevoie de cel puţin 30 de minute ca să ating un prim orgasm, şi apoi am descoperit cu încântare nu numai că nu trebuie să ne oprim, dar și că intensitatea trăirilor se amplifică atât de mult, încât ajungem să simţim amândoi la unison orgasm după orgasm, fără să ne simţim niciodată vlăguiți.

Am conștientizat în felul acesta faptul că amorul cu continență sexuală este foarte diferit, fiind mult mai intens şi profund decât ceea ce eu numeam «amor» înainte de a-l cunoaşte pe Raul. Stările anemice de satisfacție amoroasă pe care le trăiam atunci nu se pot compara nici pe departe cu stările îmbătătoare de fericire pe care le am acum. Orgasmul cu descărcare era practic doar o defulare a unei anumite tensiuni energetice care se acumula în zona bazinului şi pe care nu ştiam apoi să o distribui în mod armonios în tot trupul. Citind mai multe amănunte despre continența sexuală, am aflat despre existenţa celor șapte centri subtili energetici şi despre procesele uimitoare de transmutare şi sublimare a potenţialului sexual-substanțial în energie erotică.

Acum nu mai simt deloc nevoia imperioasă de a-mi descărca surplusul de energie de pe centrul al doilea, întrucât știu că, realizând anumite contracţii și exerciţii de respiraţie, pe care am început să le practic zilnic, pot să transmut potențialul creator şi să sublimez energia rezultată în sus, chiar pe centrii superiori. În felul acesta, sunt mult mai pregătită şi efervescentă atunci când mă întâlnesc cu iubitul meu şi, pe lângă avantajul că astfel lui îi este mai uşor să controleze potenţialul amoros, şi eu reuşesc să ajung mai repede să simt plăcerea şi chiar să trăiesc stări foarte intense de iubire şi de orgasm din ce în ce mai rafinate.“

Realitatea fermecătoare a experienţei senzoriale directe

Laura, în vârstă de 26 de ani, a așteptat timp de trei luni pentru a-și întâlni iubitul. Ea se destăinuie: „Eu şi George ne-am cunoscut prin intermediul programului de internet Skype, chiar în ajunul plecării lui în Australia pentru o perioadă de trei luni. Atunci când a sosit ziua cea mare a reîntoarcerii sale, l-am aşteptat la aeroport, având inima cât un purice din cauza emoţiei: dacă este diferit de ceea ce am putut vedea pe monitorul calculatorului? Mă tot întrebam dacă nu cumva m-am ambalat prea rapid şi dacă el nu a luat totul doar ca pe o scurtă aventură?

Sărutul său prelung şi încărcat de iubire de la sosire m-a făcut să uit totul. Plini de ardoare și dorință amoroasă, ne-am îndreptat cât am putut de repede către locuința mea. De îndată ce am intrat pe ușă, am început să ne dezbrăcăm și, ajungând în dormitor, am început apoi să mă mângâi într-un mod senzual și provocator, așa cum obişnuiam să fac aceasta în fața camerei video a calculatorului. Apoi, dintr-o dată, el a făcut primul pas şi astfel am depăşit graniţa dintre virtual şi real. Pot să spun că nu am fost deloc dezamăgită; a fost chiar mai bine decât îmi imaginasem.“


Articol preluat din Programul Taberei spirituale yoghine de vacanță Costinești 2016, volumul 2, publicat de Editura Shambala, tipărit de Ganesha Publishing House.


Citiți și:

Genetica şi tantra – secretele neuro-hormonilor şi fericirea în cuplu (1)

Scurtă introducere în arta mângâierilor (I)

Hrana cea tainică şi binefăcătoare a fiinţei, a sufletului şi a inimii

 

yogaesoteric
10 ianuarie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More