Tinereţe fără bătrâneţe

 

Poveştile incredibile ale unor oameni loviţi de trăznet

 

O întâmplare deosebită a fost cea prin care o femeie în vârstă a găsit, fără să vrea, elixirul tinereţii. Ea a fost lovită de trăsnet şi, ca o consecinţă cu totul neaşteptată a acestui accident, a devenit tânără şi frumoasă… trăsnet! După impactul cu înalta tensiune, Maria Louisa Mindez, în vârstă de 63 de ani, arăta ca la 25 de ani şi nu se mai plângea de dureri reumatice.

„După toate datele ştiinţifice, ar fi trebuit să moară”, spune dr. Indios Vaga, care a condus echipa de medici ce a examinat-o pe Maria cea întinerită. „Şi nu numai că n-a decedat, dar parcă şi-ar fi recăpătat tinereţea. Nu am nicio explicaţie şi nu pot decât să mă mir!”

Femeia, văduvă de şapte ani, a fost lovită de trăsnet în faţa casei sale din Puerto Vara, Chile, în timp ce-şi căuta în curte căţeluşa (Cuchito) pe care voia s-o adăpostească de furtună. Fiica sa în vârstă de 40 de ani, Veronica Cruz, tocmai se afla în vizită la ea. Iată ce povesteşte:

„Ploua cu găleata când am auzit un tunet îngrozitor. Era aşa de puternic, încât am sărit de pe scaun şi am scăpat ceaşca de ceai din mână. Am auzit-o pe mama ţipând şi am fugit la fereastră. Am văzut-o zăcând într-o băltoacă, alături de căţeluşa care tremura de frig şi care îi lingea faţa”. Până când a ieşit în curte Veronica, Maria şi-a revenit şi a intrat în casă pe picioarele ei, dar sprijinită de fiica sa.

„Am fugit după un prosop – continuă Veronica – să-i şterg noroiul de pe obraji şi, când am terminat operaţiunea, am a scos un ţipăt de uimire. Mama arăta exact ca în fotografiile din copilăria mea. Devenise din nou tânără, mai tânără chiar decât mine!” Acum, vârsta Mariei este trădată doar de părul cărunt.

Despre efectele miraculoase ale trăsnetului au relatat şi alţii. Poştaşul american Edvin Robinson, în vârstă de 53 de ani, suferise un accident rutier, în urma căruia orbise şi-şi pierduse parţial auzul. Nouă ani mai târziu, a fost trăsnit în curtea casei sale din periferia Portlandului. Bărbatul a leşinat şi a zăcut inconştient mai mult de un ceas. Medicii spun că norocul lui a constat în faptul că fusese încălţat cu pantofi cu talpă de cauciuc, care i-au salvat viaţa. Dar adevăratul miracol s-a produs când şi-a revenit la spital şi şi-a dat seama că vedea şi auzea din nou.

Se pare că americanii au noroc cu trăsnetele, pentru că următorul cazul s-a petrecut în localitatea Dayton, statul Kentucky. James Harris, în vârstă de 61 de ani, a fost lovit de trăsnet în timpul obişnuitei sale plimbări de dimineaţă. Peste câteva secunde şi-a revenit, dar părul îi arsese complet, maxilarul i se fracturase în două locuri, suferise mai multe arsuri şi leziuni pe corp. În schimb, văzul i s-a îmbunătăţit substanţial.

La vârsta de 42 de ani, Mary Clauser din Oklahoma era foarte bolnavă şi nu putea circula decât cu ajutorul scaunului cu rotile. În vara anului 1989 n-a reuşit să se adăpostească la timp din calea unei furtuni, iar scaunul cu rotile a fost lovit de trăsnet. Femeia a scăpat nevătămată şi de atunci poate să meargă!

Există fireşte şi persoane mai ghinioniste care n-au făcut „decât să supravieţuiască” trăsnetelor. Betty Jo Hudson din Missisippi, parcă atrage trăsnetele. În anul 1950, pe când domnişoara Hudson era foarte tânără, casa lor fusese lovită de mai multe ori de trăsnet. Ultimul trăsnet s-a abătut asupra lor în anul 1957, când casa a ars până în temelii. După ce s-a măritat, casa ei n-a fost scutită nici ea de trăsnete. Aproape zilnic erau loviţi de trăsnet, o dată fiind trăsnit şi câinele din gospodărie. Betty Jo nu a fost atinsă niciodată, deşi uneori fulgerul trecea la doar câţiva centimetri de ea.

Roy Sulivan „funcţiona” ca un paratrăsnet viu. Timp de 36 de ani a lucrat ca paznic al unui parc şi a fost lovit de trăsnet de şapte ori. Prima oară s-a întâmplat în anul 1942, accidentul soldându-se cu pierderea unui deget de la picior. Douăzeci şi doi de ani mai târziu i-au fost pârjolite sprâncenele, iar în anul 1970 i-a fost ars umărul stâng; în schimb, fulgerul n-a lăsat altă urmă pe corpul său. În anul 1972, Sullivan a fost mult mai prevăzător, ţinând o găleată de apă în maşină. De data asta i-a luat foc părul, dar l-a stins cât de repede a putut. În anul 1973, trăsnetul i-a lovit automobilul, iar Sulivan a fost aruncat prin parbriz la trei metri depărtare, scăpând doar cu o fractură de coaste. În anul 1976 şi-a rupt glezna, zburând cinci metri prin aer în urma unei lovituri de trăsnet care l-a lovit tot în umărul stâng. Peste un an, acelaşi accident l-a surprins în timp ce pescuia, deşi încercase să scape de fulger prin fugă. N-a reuşit şi a fost transportat la spital cu arsuri pe piept şi pe abdomen.

În anul 1918, maiorul Summerford din armata engleză a fost lovit de trăsnet. Bărbatul a fost aruncat de pe cal şi a fost paralizat de la brâu în jos, pe o perioadă de câteva săptămâni. Nu şi-a revenit complet niciodată şi de aceea a solicitat trecerea în rezervă şi s-a mutat la Vancouver. În anul 1942 a fost trăsnit copacul sub care pescuia şi maiorul a rămas cu umărul stâng paralizat timp de aproape doi ani. În 1930, pe când şi-a revenit cât de cât, a fost lovit din nou de trăsnet, de data asta bătrânul fiind ţintuit într-un cărucior cu rotile…
Interesant este faptul că, după moartea sa, în anul 1934 şi mormântul i-a fost lovit de trăsnet, fiind complet distrus.

Fragment preluat din lucrarea MISTERELE LUMII – NĂSCUŢI SUB O STEA NOROCOASĂ

Citiţi şi:

Coincidenţe neobişnuite

Experienţa morţii şi lumea de dincolo

yogaesoteric

septembrie 2008

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More