Tineri păcăliți cu bani, ca să se vaccineze

Un stat american va oferi tinerilor o recompensă de 100 de dolari dacă acceptă să se vaccineze anti-covid-19.

  • Virginia de Vest foloseşte această recompensă în speranţa că tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 35 de ani vor fi „motivaţi” să primească vaccinul.
  • Virginia de Vest se număra printre statele de top din SUA în ceea ce priveşte rata de vaccinare, dar progresul a încetinit în ultima vreme.

Copiii noştri de astăzi probabil nu prea îşi dau seama cât de importanţi sunt în finalizarea acestui demers”, a declarat recent guvernatorul de stat Jim Justice.

Există îngrijorări deosebite cu privire la faptul că tinerii ar putea fi mai ezitanţi în privinţa primirii unui vaccin anti-covid-19.

Stimularea înseamnă că cei care sunt vaccinaţi în cadrul grupei de vârstă pot primi 100 de dolari, plus dobânda, la o dată ulterioară. De asemenea, suma va fi oferită oricărei persoane cu vârsta cuprinsă între 16 şi 35 de ani care a fost deja vaccinată, potrivit BBC.

Aproximativ 52% din cei 1,5 milioane de rezidenţi eligibili pentru vaccin au primit cel puţin o doză, a spus Jim Justice, dar a adăugat că aproximativ 40% din populaţie ar putea ezita să primească vaccinul.

Încerc să vin cu un mod care să-i motiveze cu adevărat şi să trecem peste problemă”, a adăugat el.

Aceste recompense vor fi finanţate printr-un pachet de ajutor pentru coronavirus de 1,9 miliarde de dolari, cunoscut sub numele de CARES, care a intrat în vigoare în SUA în luna martie.

Guvernatorul a declarat că statul a „verificat acest aspect în toate modurile” pentru a se asigura că fondurile pot fi utilizate în mod legitim pentru obligaţiunile de economii.

Studiile au arătat că tinerii adulţi sunt mai susceptibili de a ezita să primească un vaccin anti-covid-19 decât bătrânii. Aproximativ 25% dintre adulţii americani cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani spun că vor să „aştepte şi să vadă” înainte de a primi un vaccin, comparativ cu doar 7% dintre cei cu vârsta peste 65 de ani, potrivit unui sondaj realizat de Fundaţia Familiei Kaiser efectuat în luna martie.

În prezent, în SUA, toţi cei care au peste 16 ani sunt eligibili pentru vaccinare. Puţin peste jumătate din toţi adulţii din SUA au primit cel puţin o doză de vaccin, relatează Centrul pentru Controlul Bolilor.

Citiţi şi:
New York: Campania „Un joint pentru un vaccin”
Jurnalistul conservator Carlson Tucker despre sensul impunerii prin condiţionare a vaccinului covid. El afirmă: „Vor avea astfel o putere totală asupra trupului şi a conştiinţei tale pentru totdeauna”

 

yogaesoteric
25 iunie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More