Pfizer și Moderna studiază posibilitatea vaccinării copiilor cu vârsta de până la 6 luni. „Vaccinarea lor va aduce o contribuție majoră la reducerea transmiterii virusului”

Deoarece peste 150 de milioane de adulți americani au primit două doze de vaccin anti-covid-19, producătorii de vaccinuri Pfizer și Moderna au trecut la următoarea fază a vaccinării globale: studiul pentru a vedea dacă vaccinul va fi sigur și eficient pentru copii.

Copiii sub 18 ani reprezintă 85 de milioane de oameni în [SUA] – aproximativ 20% din populație”, a declarat pentru ABC News dr. Yvonne Maldonado, profesor de pediatrie, epidemiologie și sănătatea populației la Universitatea Stanford. „Vaccinarea lor va aduce o contribuție majoră la reducerea transmiterii virusului”, susţine el.

Astăzi, copiii cu vârsta de până la 6 luni participă la studii pentru vaccinurile ambelor companii, cu acordul părinților lor. Dr. Zinaida Good, cercetătoare la centrul de cancer din Stanford, și-a înscris ambii fii în procesul Pfizer al Spitalului Stanford. „Am crezut că participarea este o modalitate foarte bună de a ne proteja copiii”, a spus ea. „Până acum, deoarece acest vaccin a fost testat la mulți adolescenți și atât de mulți adulți și s-a dovedit [a fi] foarte sigur, ne-am simțit destul de confortabil să participăm.

Fiul ei, Soren, este unul dintre cei mai tineri din procesul Pfizer al Spitalului Stanford, la doar 7 luni. „Îl durea brațul și rămăsese fără energie”, a spus mama sa despre reacția copilului la vaccin.

Fiica de 3 ani a doctorului Angelica Lacour, Eloise, participă, de asemenea, la proces. Ea spune că simte cu tărie că acest vaccin nu înseamnă doar să-și păstreze copilul în siguranță, ci și alți copii. „Am fost atât de norocoși încât avem un copil sănătos și suntem atât de recunoscători că poate participa la acest studiu”, a spus Lacour… „Suntem atât de mândri de ea.”

Referitor la efectele adverse posibile în urma vaccinării, Lacour a declarat că „Au spus că este extrem de rar, dar oricine poate avea o reacție anafilactică. Dar este atât de rar că nici măcar nu ne-ar putea da un exemplu.”

Ambele familii spun că înțeleg riscurile potențiale ale participării la proces, dar cred că orice risc este mult mai mare decât potențialul de protecție oferit de vaccin.

Aceste vaccinuri… s-au dovedit a fi extrem de sigure și par a fi extrem de eficiente”, a spus Maldonado. „Speranța mea este că vom vedea aceleași rezultate și cu copiii.” „Copiii se pot infecta. Copiii pot transmite altor persoane și pot deveni și simptomatici”, a adăugat Maldonado. „Deci, da, nu pare să acționeze la fel ca la adulți și copiii mai mari, dar cu siguranță se infectează și pot transmite, de fapt, celorlalți.”

Dr. Steve Plimpton, anchetatorul principal al procesului Moderna la copii, spune că îngrijorarea lor majoră este că de fapt copiii pot infecta, fără să știe, alte persoane. „De asemenea, vom proteja pe cei din jurul acestor copii, profesorii, părinții de acasă, bunicii”, a spus el. „Deci acesta este beneficiul nerostit al acestui studiu.”

În procesul de fază 1 al Modernei, toți copiii vor urma să primească a doua doză la 28 de zile după primul lor vaccin. Pentru Pfizer, acesta se va face 21 de zile mai târziu.

Studiul Pfizer implică 5.000 de copii la nivel național și spun că speră să aibă rezultate până în timpul iernii. Între timp, medicii spun că protejarea împotriva răspândirii variantelor la copii va rămâne o provocare. „Preocuparea noastră este că, odată cu transmiterea crescută sau stabilă și continuă a acestor virusuri, vom vedea că se dezvoltă mai multe mutații, care pot scăpa potențial de imunitatea indusă de vaccin”, a spus Maldonado.

Deocamdată, vaccinurile rezistă tuturor variantelor cunoscute de covid-19. Procesul oferă familiilor implicate o anumită liniște sufletească știind că copiii lor pot beneficia de protecție timpurie. „Nu știu dacă acesta este genul de virus care va reveni mai târziu în viață – acele aspecte mă preocupă”, a spus Lacour. „Protejarea ei în acest fel ne aduce mult confort„, a spus aceasta referitor la fiica ei.

Citiţi şi:
Copii decedați după injectarea cu serurile experimentale covid, în timpul studiilor clinice, cazuri consemnate de Centrele pentru Controlul și Prevenția Bolilor din SUA
Universitatea Oxford a oprit testarea vaccinului AstraZeneca pe copii şi adolescenţi

 

yogaesoteric
25 iunie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More