Toate televizoarele smart te urmăresc la rândul lor, dar softurile instalate de Vizio sunt cele mai invazive

O cercetare întreprinsă de revista independentă de investigații Pro Publica a descoperit că producătorul de televizoare Vizio câștigă de departe cursa spionării, softurile instalate pe televizoarele Vizio îndeplinind mai multe funcții invazive și oferind mai puține promisiuni de confidențialitate comparativ cu competitori precum Samsung și LG.

Softurile televizoarelor Vizio înregistrează în cele mai mici detalii obiceiurile de vizionare ale posesorilor, transmițând apoi aceste date, împreună cu informații ce pot fi folosite pentru identificare personală, unor terțe agenții de date care pot conexa aceste informații cu activitățile fiecăruia din mediul on-line. În această direcție, Vizio are un as în mânecă: în Statele Unite, legislația pentru respectarea vieții private interzice ca operatorii de cablu și serviciile de streaming să vândă informațiile despre abonați unor terțe agenții, dar Vizio susține că aceste legi nu se aplică companiilor care vă furnizează însuși televizorul.

Vizio folosește așa-zisele avantaje pe care le oferă în scop publicitar, insistând asupra lor în pregătirea ofertei publice inițiale, IPO (este vorba de aducerea la cunoștința publicului interesat despre vânzarea de acțiuni ale companiei, pentru prima dată): sunt intens trâmbițate abilitățile de spionare ale televizoarelor Vizio, care furnizează „date foarte specifice despre obiceiurile de vizionare, la scară foarte mare, cu o mare acuratețe”, ca motiv important de a fi optimist cu privire la câștigurile viitoare.

Ceea ce întreprinde Vizio merge mult mai departe decât ceea ce fac alte firme din noua industrie a televiziunii interactive, aflată în curs de dezvoltare. Rivalii companiei americane Vizio, Samsung și LG Electronics, doar urmăresc obiceiurile de vizionare dacă posesorii televizoarelor activează această funcție. Iar spre deosebire de Vizio, nu par a transmite datele personale într-o formă care să le permită agențiilor de publicitate să contacteze utilizatorii pe alte device-uri.

Tehnologia Vizio se bazează pe analizarea snippet-urilor (mici fragmente ale codului sursei) programelor urmărite pe smart TV, atât pentru televiziunea clasică prin cablu cât și în cazul serviciilor de transmisii live pe internet (streaming), cum este Netflix. Vizio înregistrează ora, data, canalul de programe, precum și dacă programul respectiv este vizionat live sau înregistrat. Aceste informații sunt apoi asociate cu adresa de IP – adresa de internet care poate fi folosită pentru a identifica orice alt dispozitiv online care se află în casă, de la televizor până la telefon.

Citiți și:

Telefoanele smart ale firmelor Lenovo, Huavei și Xiaomi vin cu softurile de spionaj ale utilizatorului preinstalate!

Cum îţi va controla Google toată casa cu ajutorul unor jucării de pluş

O DEZVĂLUIRE ULUITOARE: Serviciile secrete pot controla de la distanţă telefoanele mobile

yogaesoteric
8 ianuarie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More