Totalitarismul a trecut de la teorie la viața de zi cu zi. Masca obligatorie, ca simbol al fricii și al acceptării politicii liberalismului

Ceva s-a schimbat în America de când a început Marea Panică a Coronavirusului din 2020. Ceva este diferit. Mai rău decât dezacordurile politice anterioare, dar greu de definit. Tirania stângii a trecut de la teorie sau intangibil la lumea fizică, scrie jurnalistul Sean Harshey pe site-ul wmd.com.

Un text despre America de azi, dar în care se poate regăsi oricine

Viața în secolul XXI a devenit o serie de evenimente absurde în țările occidentale. Ajutată poate și de conectivitatea 24 de ore din 24, chiar și cea mai minoră problemă dintr-o comunitate mică, locală, poate deveni un videoclip viral sau un incident internațional care provoacă dezbateri politice pe toate posturile de știri și pe platformele de socializare.

Ai putea crede că o pandemie globală este un subiect asupra căruia toată lumea cade de acord, lăsând deoparte diferențele și lucrând împreună. În schimb, a devenit problema care a condus la cea mai mare divizare, de multe generaţii.

Cum este posibil ca o chestiune medicală să fie privită cu atâta partizanat? În același mod, urmărirea unui meci de fotbal a devenit politică. În același mod, toaletele femeilor au devenit politică. În același fel, un sandviș la un fast-food a căpătat accente politice. Filmele, educația, muzica, căsătoriile, știrile nocturne ‒ liberalii injectează politica în toate, forțând pe toată lumea să fie de acord cu ei, sau dacă nu, acuzându-i de unele motivaţii pretins rele.

Odată cu noul coronavirus, cererea a fost de a închide economia țării și de a permite guvernului să controleze sau să interzică activitățile. Justificarea este siguranța medicală iar cei care au formulat această cerință spun că ea se bazează pe știință ‒ dar nu sunt în măsură să explice baza științifică pentru multe dintre restricțiile lor, cum ar fi modul în care covid-19 ar putea infecta pe cineva la o întreprindere mică, dar nu la un mare magazin sau de ce sunt acordate excepții pentru interesele lor politice. Clinicile de avort și magazinele de marijuana sunt deschise, de exemplu, în timp ce bisericile și mitingurile pro Trump au fost închise/interzise.

În din ce în ce mai evident că interesul real al liberalilor este să-și extindă controlul și să provoace aceleași divizare partizană de care americanii sunt deja epuizați.

Șirul nesfârșit al dezbaterilor aprinse s-a limitat la opinii despre diferite chestiuni filosofice sau teoretice. Jucătorii de fotbal ar fi necesar să îngenuncheze în timpul imnului național? Au fost Trayvon Martin sau Michael Brown victime ale rasismului? Ar fi necesar ca un funcționar districtual să fie obligat să elibereze o licență de căsătorie cuplurilor homosexuale? Aceste întrebări au împărțit americanii în două, pe considerente politice în bună parte, deși subiectele respective nu făceau parte direct din viețile lor.

Coronavirusul a schimbat toate astea. Opiniile stângii au trecut de la cuvinte și judecăți de valoare intangibile la realitate, în timp ce oamenii au început să se confrunte cu cenzura pe social media și în discursul de zi cu zi, la școală sau la locul de muncă. Cu covid-19 politica de stânga s-a extins în lumea fizică pe măsură ce guvernele limitează fizic americanii nevinovați să stea în case, ordonând închiderea întreprinderilor și restricționându-le mișcarea.

Dezbaterea este acum personală și reală pentru cei mai mulți. Iar Constituția este efectiv suspendată.
Și s-a mai schimbat acum ceva. Stânga și-a creat o bază de agenți cu autoritatea de a impune restricțiile legate de coronavirus. Câteva videoclipuri virale recente arată oameni care se războiesc cu alții pentru că nu poartă măști pe față sau pentru că încalcă alte ordine sau recomandări. Totodată, unele autorități liberale au cerut susținătorilor lor să acționeze ca informatori cu privire la concetățenii lor.

În California, guvernatorul le permite oamenilor care merg la plajă să înoate în ocean, dar nu să stea pe plajă. Pe de altă parte, primarul din New York le permite oamenilor să folosească plajele, dar a amenințat că autoritățile îi vor scoate cu forța pe cei care intră în apă. În Chicago, poliția a atacat o biserică care oficia o slujbă fără a avea permisiunea.

„Recomandarea” purtării măștii este aplicată inegal de la un loc la altul, şi se pare că masca este acum mai mult un simbol al acceptării autorităților liberale. Actrița Alyssa Milano (cunoscută adeptă a politicilor liberale și pro avort) a fost ironizată pentru că a postat un selfie purtând o mască croșetată. Apărătorii ei de pe rețelele de socializare au insistat că tot ceea ce contează este că „ea arată că îi pasă”. Astfel spus, semnalizarea virtuții.

Comentatorul politic conservator Rush Limbaugh spunea recent că măștile sunt un simbol al fricii. Are dreptate. Este modul prin care arăți altora că tu te conformezi, oricât de absurdă este cererea. Dar servește și unui alt scop. Este o modalitate vizibilă, din exterior, de a-i „marca” astfel pe cei care sunt de acord cu stânga și pe cei care nu. Ura mulțimii liberale va face restul.

Dacă ești membru al unei pagini de social media locale, este posibil să fi observat linie de demarcaţie politică familiară, cu liberalii lansând acuzațiile sălbatice obișnuite împotriva conservatorilor, cum că aceștia sunt nepăsători, cruzi, lipsiți de inteligență sau egoiști pentru că vor să se întoarcă la muncă. Aceste pagini de pe rețelele de socializare au fost preschimbate în instrumente de stânga pentru a-i pârî și a-i pune la zid pe vecinii care nu se conformează.

Unde sunt autoritățile federale care ar fi necesar să intervină în această nebunie a ordinelor privind coronavirusul, pentru a proteja libertățile americanilor?
Intimidările stângii au trecut treptat de la judecata arogantă la impunerea codurilor de discurs mulțimilor liberale pline de ură care antagonizează americanii ce refuză să fie controlați, care refuză să li se închidă locurile de muncă, să le fie arestați clienții și să le fie controlate bisericile.

Totalitarismul de stânga a trecut de la cuvinte și judecată intangibilă, în lumea fizică. Fără o conducere federală puternică pentru restabilirea ordinii, continuarea pe acest drum poate duce la violență.


Citiți și:

Pandemismul, ultimul stadiu al globalismului (I)

Avertisment dur: Pandemia de coronavirus ascunde efectuarea unor EXPERIMENTE SOCIALE la scară globală!

 

yogaesoteric
29 iunie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More