Totalitarismul ID-urilor digitale, sau cum ne va fi controlată viața – Alegem libertate sau sclavie? NU dictaturii biometrico-medicale! (II)

Citiți prima parte a articolului

Capcana lui „e mai convenabil așa”

Pentru a avea o idee ce fel de societate ne vor aduce pașapoartele de vaccinare, vedeți videoclipul de mai sus, realizat de compania de supraveghere militară Thales, care a recunoscut că pașapoartele de vaccinare sunt de fapt precursoarele portofelelor de identificare digitală. După cum puteți vedea, ID-ul digital ne este prezentat ca un avantaj fenomenal, care ne va proteja pe noi, identitatea și banii noștri.

Credeți în această scamatorie PR pe propriul risc. După cum a menționat Dore, „Dacă eu [portofelul meu digital] cad în mâini greșite, viața [mea] s-a terminat”. Partea cea mai îngrijorătoare este că faptul de a ajunge în mâinile hackerilor și hoților nu este cel mai gravă posibilitate.

Având în vedere controlul devastator pe care îl poate exercita un regim totalitar asupra vieții noastre prin intermediul acestui sistem – dacă nu ar fi de acord cu ceea ce spui, cu ceea ce vezi, cu ceea ce cumperi, cu locurile unde mergi, cu modul cum te comporți sau nu ar agrea persoanele cu care te întâlnești –, în comparație cu aceasta, faptul că portofelul tău digital ar putea ajunge în mâinile unui escroc obișnuit ar fi un inconvenient minor.

După cum arată Dore, dictatorii de la butoanele acestui sistem ar putea să te declare terorist pentru participarea la un protest și să-ți închidă accesul la serviciile guvernamentale, la serviciile de sănătate și conturile bancare cu o singură apăsare a unui buton. După aceea, nimic din ceea ce vrei să faci în viață nu va mai fi deloc ușor de făcut.

Există, de asemenea, posibilitatea apariției unor erori de sistem și, așa cum am văzut din poveștile din India (prezentate în prima parte a articolului), și acest aspect poate avea consecințe letale. O amprentă nu a putut fi înregistrată. Plățile de pensie au fost transferate către o persoană greșită, iar rațiile alimentare au fost întrerupte în mod inexplicabil.

Cum se face că erorile nu pot fi remediate? Probabil din cauză că autoritățile care se bazează pe sistem nu au nicio putere să facă modificări în el. Totul este automat, condus de algoritmi și toți oamenii sunt, practic, sclavi neputincioși ai și în cadrul acestui sistem. Probabil că toți au ridicat din umeri, spunând că nu pot face nimic în acest sens, iar lipsa implicării umane a dus la moartea acestor oameni.

Iar problemele de acest fel nu sunt rare. Un eșantion aleator de 18 sate din India care implementaseră sistemul de autentificare biometrică obligatorie la stațiile unde se distribuiau rațiile de alimente a arătat că un procent șocant de 37% dintre oamenii [deținători de card de identificare, n.tr.] nu au putut să-și obțină rațiile de hrană din cauza unor probleme apărute în sistem.

De câte ori ești dispus să joci ruleta rusească?

În ceea ce privește pașapoartele de vaccinare, am văzut deja că menținerea valabilității unui astfel de pașaport va depinde de injectarea cu un număr necunoscut de rapeluri. Nu va mai fi valabil regimul inițial de una sau două doze ca să fiți în regulă [ca să puteți avea acces la drepturile și libertățile voastre].

Nu, fiindcă de fiecare dată când va fi lansat un nou rapel, pașaportul tău va înceta să mai fie valabil dacă nu vei face acel rapel, fie că va fi al treilea sau al 33-lea. Având în vedere cât de periculoase se dovedesc a fi aceste injecții covid-19, practic vei juca ruleta rusească de fiecare dată când îți vei face injecția. De ce să faci aceasta?

Fără permis covid, eu și soția mea suntem alungați din societate. Nu avem venituri. Ni se interzic majoritatea cumpărăturilor. Abia ne putem duce existența” (Gluboco Lietuva, lituanian nevaccinat).

Vei face asta pentru a beneficia de libertățile de bază despre care, cu doar doi ani în urmă, nu îți imaginai că ar putea fi încălcate, cum sunt dreptul la muncă, dreptul de a merge la școală, dreptul de a călători și de a circula liber în societate, de a face cumpărături, de a intra într-o sală de sport, într-un restaurant sau o bancă.

Spuneți NU dictaturii biomedicale!

În Italia, unde pașapoartele obligatorii de vaccinare au fost implementate pentru toți lucrătorii, atât publici, cât și privați, au apărut deja relatări de excludere total inumană! O bătrână nu a fost primită la un spital pentru că nu avea pașaport.

Lituanienii au avut unele dintre cele mai dure restricții din lume pentru cei fără permise de vaccinare covid. Acolo, celor nevaccinați le-a fost interzis accesul în restaurante, în toate magazinele neesențiale, în centre comerciale, la servicii de înfrumusețare, în biblioteci, bănci, agenții de asigurări, în universități, accesul la îngrijiri medicale pentru pacienți internați și dreptul la călătorii cu trenul. Într-o serie de postări pe Twitter, Gluboco Lietuva, tată și soț nevaccinat, a spus:

Fără permis covid, eu și soția mea suntem alungați din societate. Nu avem venituri. Ni se interzic majoritatea cumpărăturilor. Abia ne putem duce existența… Am dorit să cumpărăm rechizite de artă pentru copiii noștri de la un magazin de artizanat. Nu ni s-a permis să achiziționăm nimic fără pașaport. Am dorit să cumpărăm jucării educative dintr-un magazin de jucării. Ni s-a interzis intrarea. Nu putem cumpăra nici ustensile pentru bucătărie. Banal, dar frustrant…

Această presiune de a ne supune este peste tot. Și este un fapt copleșitor. Capacitatea noastră de a supraviețui a fost distrusă. Dar indiferent de suferințele impuse și de greutățile pe care suntem nevoiți să le îndurăm, nu vom accepta niciodată să alunecăm în autoritarismul pe care îl reprezintă permisele covid.”

Într-adevăr, deși înfruntarea tiraniei reprezentate de pașaportul de vaccinare poate provoca suferință și conflict, aceasta este nimic pe lângă coșmarul pe care îl vom experimenta dacă nu ne opunem acum!

Câtă libertate ești dispus să pierzi? Nu vă gândiți nici măcar o secundă că totul se va termina odată ce vă veți vaccina „complet” împotriva covid-19. După cum a precizat firma de consultanță financiară Aite-Novarica în septembrie 2021, pașaportul digital de vaccinare pentru covid-19 lansat la New York (Excelsior Pass) constituie „un pas către identificarea digitală totală… dincolo de vaccinarea covid-19” și servește ca „o oportunitate eficientă pentru un program-pilot” în acest scop.

Organizație de informații militare, în spatele campaniei de vaccinare din SUA

În interviu, Blumenthal a anunțat publicarea unui alt articol care explică rolul organizației militare de informații MITRE în promovarea pașapoartelor de vaccinare în SUA. Acest articol a fost publicat pe The GrayZone pe 26 octombrie 2021. Dacă nu ați fost siguri până acum cu privire la ce poziție să adoptați, acest articol v-ar putea determina să decideți în acest sens.

Deși MITRE este listată ca o organizație nonprofit, conducerea sa este formată din profesioniști din domeniul serviciilor de informații militare, iar cea mai mare parte a activităților sale se bazează pe contracte cu Departamentul Apărării, FBI și cu sectorul securității naționale.

Eforturile de a «extinde pașapoartele de vaccinare bazate pe coduri QR dincolo de state precum California și New York» pornesc acum de la un parteneriat public-privat cunoscut sub denumirea Vaccine Credential Initiative (VCI). Iar VCI și-a rezervat un rol esențial în coaliția sa pentru MITRE”, scriu Blumenthal și Loffredo.

Descrisă de Forbes ca fiind un „o fundație [de cercetare și dezvoltare] sub acoperire”, care este „cea mai importantă organizație despre care nu ați auzit niciodată”, MITRE a dezvoltat unele dintre cele mai invazive tehnologii de supraveghere utilizate de agențiile de spionaj din SUA în prezent.

Printre cele mai noi produse ale sale se numără un sistem creat pentru FBI, care captează amprentele persoanelor din imaginile postate pe site-urile de socializare. Coaliția-umbrelă pentru covid-19 a MITRE include In-Q-Tel, filiala cu capital de risc a Agenției Centrale de Informații, și Palantir, o firmă privată de spionaj implicată în scandaluri.

Elizabeth Renieris, directorul fondator al laboratorului de etică tehnologică al [Universității] Notre Dame [aflate în parteneriat cu, n. tr.] IBM, a avertizat că „în contextul în care companii dominante din domeniul tehnologiei și supravegherii”, precum MITRE, „urmăresc noi surse de venituri în domeniul sănătății și al serviciilor financiare…, sisteme de identificare deținute și operate de [companii] private orientate spre maximizarea profiturilor pun în pericol confidențialitatea, securitatea și alte drepturi fundamentale ale ființelor umane și comunităților”.

Într-adevăr, implicarea aparatului de informații militare în dezvoltarea unui sistem digital de pașapoarte de vaccinare este încă un indiciu că, sub pretextul preocupărilor pentru sănătatea publică, statul bazat pe supraveghere din SUA își poate spori controlul asupra unei populații din ce în ce mai speriate.”

Cine este MITRE?

Așadar, cine este MITRE și de ce este [această organizație, n. tr.] un jucător-cheie în VCI? Organizația nu a răspuns la întrebările site-ului de investigații The GrayZone pentru articol; „Totuși, dacă ne documentăm cu privire la istoria [acestei organizații], acest aspect ne poate crea neliniște”, notează Blumenthal și Loffredo.

MITRE a fost fondată în 1958 și își are sediul în nordul Virginiei. Grupul de reflecție în domeniul informațiilor militare primește aproximativ 2 miliarde de dolari pe an de la agențiile americane. Inițial, a fost fondată ca un proiect comun al Forțelor Aeriene ale SUA și al Institutului de Tehnologie din Massachusetts (MIT), pentru a dezvolta sisteme de comandă și control pentru războaie nucleare și convenționale.

De asemenea, a fost contractată pentru eradicarea canabisului în Mexic, folosind erbicide toxice, o strategie care a cauzat contaminarea unor fâșii mari de culturi alimentare. Mai recent, MITRE a lucrat la tehnologia de supraveghere pentru FBI, colectând amprente ale oamenilor din imaginile apărute pe rețelele de comunicare virtuală în care palmele și degetele lor erau vizibile și a ajutat agenția să creeze cea mai mare bază de date biometrice din lume.

MITRE a mai lucrat la proiectul FBI Modernized Intelligence Database (MIDB), care, potrivit fostului director asistent al FBI, William Bayse, permitea poliției să identifice cauzele politice, asociații și angajatorii activiștilor, precum și datele lor biometrice, cheltuielile și informațiile fiscale. Ca și cum asta nu ar fi suficient de revoltător, Blumenthal și Loffredo mai notează:

Prin sute de solicitări FOIA [Freedom of Information Act, legea privind libertatea de informare, n tr.] și interviuri cu actuali și foști oficiali ai MITRE, Forbes a aflat că MITRE a proiectat «un instrument prototip care poate pirata ceasuri inteligente, trackere de fitness și termometre de casă în scopul securității interne…, precum și un studiu prin care să se determine dacă mirosul trupului cuiva poate arăta că acesta minte.»

De asemenea, MITRE găzduiește Programul ATT&CK, un modul de securitate cibernetică pe care corporația îl descrie drept «o bază de cunoștințe accesibilă la nivel global despre tactici și tehnici [în domeniul informațiilor] ostile, [cunoștințe] bazate pe observații din lumea reală».

Adam Pennington, arhitectul principal al ATT&CK, «a petrecut peste un deceniu la MITRE studiind și predând metode de a utiliza înșelăciunea pentru colectarea de informații». Avocatul personalului ACLU [American Civil Liberties Union, n.tr.], Nate Wessler, a descris proiectele de supraveghere ale MITRE ca fiind «cu totul înfricoșătoare» și a avertizat că acestea «trezesc îngrijorări serioase cu privire la încălcarea confidențialității.»

Aceiași oameni [de la MITRE] sunt cei care acum dețin un rol-cheie în programul privind pașapoartele de vaccinare din SUA. Blumenthal și Loffredo vin cu mai multe detalii în articolul lor, dar cred că înțelegeți esența.

În mod clar, pașapoartele de vaccinare nu au nicio legătură cu ideea de menținere a sănătății și protejarea oamenilor de infecție, ci cu transformarea datelor noastre celor mai personale într-o sursă de profit, care le permite, în același timp, să exercite un control fără precedent asupra vieții tuturor.

Fără doar și poate, mai devreme sau mai târziu – iar timpul se scurge rapid –, toată lumea va fi nevoită să aleagă între libertate și sclavie. Nu mai există cale de mijloc.

Și, dacă spunem NU sclaviei, să fim gata să nu capitulăm, deoarece putem vedea deja că protestele în masă nu reușesc să descurajeze Forumul Economic Mondial și pe partenerii săi să-și urmeze planul implementării ID-urilor digitale globale de vaccinare, împreună cu o valută digitală centralizată. Acestea două împreună le vor oferi un control total asupra vieților noastre. Copiii și nepoții noștri nu vor ști niciodată cum este să fii liber dacă lăsăm ca acestea să se petreacă!

Analiză de dr. Joseph Mercola.

Citiți și:
Brookings Institution: „Era numerarului se apropie de sfârșit și cea a monedelor digitale ale băncilor centrale a început”
Opinie: Mă tem că noul „portofel de identitate digitală” al UE, demn de o societate distopică, va fi folosit pentru a controla și urmări oamenii așa cum se face în China

 

yogaesoteric
21 aprilie 2022

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More