Toți englezii au devenit donatori de organe din oficiu, prin lege

 

Toți englezii adulți sunt de acum donatori de organe din oficiu. Cei care totuşi nu vor să fie incluşi în acest circuit de „reciclare”, este necesar să completeze o declarație în care refuză aceasta, din motive religioase, culturale sau de altă natură.

Legea intrată în vigoare la 20 mai pe teritoriul Angliei prevede și anumite categorii excluse din start – turiștii, imigranții de dată recentă, persoanele care nu au capacitate de discernământ.

Pentru bolnavii aflați pe listele de transplant și pentru asociațiile care le protejează interesele, noua lege este un mare pas înainte. Se estimează că, astfel, numărul operaţiilor de transplant va creşte cu până la 700 în fiecare an.

Pentru a-i liniști pe criticii legii care se tem de abuzuri, au fost date asigurări că familiile decedaților de la care se pot preleva organe vor fi înștiințate când se va petrece aceasta.

Țara Galilor a implementat deja acest sistem din anul 2015, iar Scoția vrea să-l introducă din 2021.

Covidul a pus un băţ şi în roatele acestei afaceri. Potrivit statisticilor, transplanturile de organe au fost puternic afectate de carantina impusă din cauza pandemiei. În aprilie au fost 99 de cazuri, față de 244 în luna martie.

Noua lege din Anglia se numește „Max și Keira”, după numele a doi copii – un băiat a cărui viață a fost salvată după ce a primit inima unei fetițe de 9 ani care a murit într-un accident de mașină.

Dincolo de manipulările emoţionale la care se recurge pentru a anihila opoziţia instinctivă resimţită de majoritatea oamenilor în faţa ideii de a deveni un depozit de piese de schimb umblător, această lege exprimă tendinţa din medicina actuală de a lua decizii în numele oamenilor, lăsând deoparte problemele de bioetică care nu au fost soluţionate.

Citiţi şi:

Minciunile sfruntate însă profitabile ale ştiinţei: Moartea cerebrală şi frauda donării de organe (I)

Povești de groază despre «moartea cerebrală» și afacerea transplantului de organe

 

yogaesoteric
11 iunie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More